„Tamstoje“ – muzikalūs hiphopo ritmai širdims ir ausims

Hiphopas – daugiau nei muzika, greičiau net religija. Tačiau rimuojami žodžiai skamba kur kas geriau, jei yra atliekami kartu su kokybiška muzika. Būtent tokį derinį balandžio 22-ąją, penktadienį, siūlys gyvos muzikos klubas „Tamsta“, kur vyks septintasis ciklo „Save da Hip-Hop“ vakarėlis.

Ne vienerius metus skaičiuojantys „Save da Hip-Hop“ renginiai tapo tikru traukos centru ir širdžiai mielu įvykiu tiek patyrusiems reperiams, tiek profesionaliems muzikantams, tiek scenos naujokams, ieškantiems būdų pasireikšti ir parodyti save.

Apie šio vakarėlių ciklo gimimą papasakojo vienas jo organizatorių Laurynas Šarkinas, mėgstantis prisistatyti tiesiog Laurynu Š. „Kai pradėjome renginius, tai buvo prieš gerus 8-erius metus, muzikinė situacija Lietuvoje buvo kita. Ir repas buvo tik pogrindyje, o lietuviai reperiai buvo menkai susiję su muzika – instrumentinės jų kūrinių partijos buvo paprastos arba skolintos, primityvios. Muzikantai buvo sau, reperiai – sau. Žinoma, hiphopo atlikėjui nebūtinai turi akomponuoti grupė muzikantų, bet pamanėme, kad būtų smagu susivienyti“, – pasakojo Laurynas. Anot jo,  pagrindinė „Save da Hip-Hop“ idėja – gerai praleisti laiką ir kartu išgauti geresnį skambesį. O kadangi bendri bandymai buvo sėkmingi, šie renginiai nenustojo gyvuoti, nors per visus metus pakeitė ne vieną gyvavimo vietą.

Organizatorių teigimu, vakarėlių ciklo pavadinimo nereikėtų suprasti tiesmukai. „Pavadintas jis „Save da Hip-Hop“ ne visai todėl, kad norime išgelbėti hiphopą. Nėra čia ko gelbėti, nors interpretuoti galima skirtingai. Patys mes visuomet versdavome šį pavadinimą „išsaugok savyje hiphopą“ – pasiklausyk, pamėk jį“, – aiškino būgnininkas L.Šarkinas. Per šešis jau įvykusius šio ciklo vakarėlius keitėsi daugybė repo atlikėjų tarp jų ir Vilius Alesius-Willux, „G&G Sindikato“ vyrai, Viper, Messiah.

Septintojo vakarėlio metu ant scenos sužibės ne viena žvaigždė. Mikrofonais apsiginkluos gerai pažįstami „Dee & Kamy“ ir „Repo Seniai“, balsingasis Messiah, o moteriško šarmo įneš Justė Starinskaitė. Atėjusiems bus kur paganyti akis – pasirodymus paįvairins šokėjos.

Galimybė repo naujokams


Pirmoje dalyje pasirodys profesionalūs muzikantai ir  kviestiniai vakaro atlikėjai. Tačiau įdomi bus ir antroji koncerto dalis, kai save parodyti galės nežinomi ar neatrasti reperiai. Ant scenos užlipti galės visi norintys, o muzikantai užkurs foną. „Šį kartą nereikia registruotis, bus galima atėjus vietoje užsirašyti į norinčiųjų pasirodyti sąrašą. Koncerto metu tuos žmones kviesime ant scenos. Smagi žinia ta, kad jau pažįstami pirmosios vakaro dalies atlikėjai galės pagelbėti ir atėjusiems pasirodyti ekspromtu“, – sakė L.Šarkinas.

Vakaro metu visiems atlikėjams akomponuos Laurynas Šarkinas, Aleksandras Raičenoks, Domas Aleksa, taip pat pasirodyti turėtų gitaristas, ketinama pasikviesti ir grojančių pučiamaisiais.

Koncerto pradžia balandžio 22-ąją, penktadienį, 21.30 val.

Bilieto kaina – 20 Lt. Bilietaiparduodami tik renginio dieną, nuo 19val.

Laikas.lt

hiphopas, repas, Save da Hip-Hop, tamsta

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai