Now Reading
Liuneno ir Panevėžio gyventojus trumpam suvienijo filmas

Liuneno ir Panevėžio gyventojus trumpam suvienijo filmas

Liuneno ir Panevėžio gyventojus trumpam suvienijo filmas

Praėjusį penktadienį Panevėžyje įvyko įspūdingas renginys – atidarytas septintasis tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“.

Iškilmingame vakaro šou dalyvavo Panevėžio pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“, atlikęs kūrinį „Šersburgo lietsargiai“, džiazo ritmais atmosferą kaitino atlikėjų Ričiardo, Olego ir Kęsto trio.

Vakarą puošė garbūs svečiai iš Europos – tai Liuneno miesto savivaldybės atstovai. Jie pristatė Vokietijoje vykusio Liuneno festivalio pažibą – filmą „Vieną gražią dieną“. Renginyje taip pat viešėjo viešnia iš Lenkijos instituto Vilniuje – projektų koordinatorė Odeta Venckavičienė, kuri supažindino festivalio svečius su įtempto siužeto filmu „Katinų motina Teresė“. Lenkijos instituto atstovė teigė, kad minėtame filme itin subtiliai atsiskleidžia žmogaus prigimtis ir šis filmas nepalieka abejingų: jis arba patinka arba sukelia pasipiktinimą.

Daug ovacijų sulaukė lietuviško kino kūrėjai – kino centre „Garsas“ įvyko net dvi lietuviškų fimų premjeros. Filmo „2 indeliai jogurto“ režisierius Audrius Mickevičius su filmo kūrybine grupe liko maloniai nustebintas didžiulio žiūrovų susidomėjimo šiuo filmu ir pažadėjo atvykti į Panevėžį su nauju kūriniu. Robertas Šarknickas pristatė filmą „Viskas Dievo valioje“ pabrėždamas gyvenimo trapumą ir paslaptingumą.

Artėjant vakaro kulminacijai, žiūrovus džiugino šokių studijos „Muna Dance“ šokėja. Pilvo šokis skambant arabiškiems ritmams tapo įžanga filmui „Grūdo paslaptis“. Ištvermingiausieji jėgas atgavo naktipiečių metu: žiūrovai vaišinosi kava, kruasanais, festivalio tortu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jau penktus metus nuolatiniai festivalio partneriai iš Liuneno – Liuneno kino festivalio vadovas Michaelis Wiedemanas panevėžiečiams dovanoja žiūrovų prizą pelniusį filmą ir susitikimą su filmo kūrybine grupe. Šiemet liuneniečiai geriausiu išrinko aktualias problemas nagrinėjantį filmą ,,Vieną gražią dieną“, kurį panevėžiečiai taip pat jautriai žiūrėjo. Lietuvoje panašia tematika filmų beveik nepamatysi, todėl kviečiame pasinaudoti proga ir suskubti pasižiūrėti šį ir kitus festivalio filmus, nes tai vienintelė proga ,,Garse“ iki balandžio 15 dienos išvysti naujus unikalius Europos filmus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top