Daugėja norinčių prekiauti įvairiais rankdarbiais

Kaune rengiamo Bagažinių turgaus organizatoriai pastebi, kad lyginant su praeitais metais žymiai išaugo norinčiųjų prekiauti savadarbiais papuošalais ir kitomis rankų darbo smulkmenomis.

Šiemet renginio organizatorius pasiekė labai daug įvairių pasiteiravimų iš žmonių, norinčių parduoti savo rankų darbo dirbinius. Todėl būtent tokių prekių tikimasi gausiai sulaukti pirmajame šių metų Bagažinių turguje.

„Sunkmečiu nemažai žmonių prarado darbą ir ėmėsi įvairios veiklos. Natūralu, kad dabar, ekonomikai atsigaunant, pardavėjai tikisi ir didesnio pirkėjų aktyvumo“, - sako J. Plenta.

Pasak jo, tai rodo, kad nemaža dalis Lietuvos gyventojų užgriuvus sunkumams nepasiduoda slogiai nuotaikai ar pagundai traukti į užsienį.

„Kai kuriems kūrėjams tai buvo postūmis pradėti ar sugrįžti prie veiklos, kuriai jaučia tikrąjį pašaukimą. Ne veltui yra sakoma, kad su meile ir užsidegimu padarytas darbas niekuomet nepražus“, - sako J. Plenta.

Kiekvieno mėnesio pirmąjį šeštadienį Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ rengiamas Bagažinių turgus žmones kviečia prekiauti ne tik naudotais savo daiktais, bet ir pradedančiuosius menininkus – įvairiais rankų darbo dirbiniais, paveikslais, suvenyrais.

Į Bagažinių turgų žmonės atvyksta savo automobiliais ir prekiauja iš jų bagažinių. Pirmasis šiais metais turgus įvyks šeštadienį, balandžio 9 d. Už prekybos vietą mokėti nereikia.

Pasak organizatorių, Bagažinių turgų praeitais metais aplankė apie 140 000 žmonių.

Laikas.lt

Bagažinių turgus, papuošalai, rankdarbiai

Naujausi komentarai
2011-04-07, 00:42
Klausimas ar kas tokioj vietoje gali pirkti meno gaminius? Sakau iš patirties,nes esu Kaunietis ir kai ką gaminu www.gintaromolis.lt
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai