Now Reading
Kino operatoriams įteikti „Ąžuolo“ apdovanojimai (Foto)

Kino operatoriams įteikti „Ąžuolo“ apdovanojimai (Foto)

Kino operatoriams įteikti „Ąžuolo“ apdovanojimai (Foto)

Už geriausią 2010 metų kino operatoriaus darbą Lietuvos kino operatorių asociacijos „Ąžuolo” prizas įteiktas Ramūnui Greičiui.

Laureatas apdovanotas už trumpo metražo vaidybinę juostą „Tėve mūsų”. Režisieriaus ir scenarijaus autoriaus Mariaus Ivaškevičiaus filme vaidina aktoriai Juozas Budraitis, Aldona Bendoriūtė, Gražina Balandytė ir kt.

Į „Ąžuolo” apdovanojimą pretendavo dar du žinomi lietuvių kino operatoriai – Audrius Kemežys ir Feliksas Abrukauskas.

„Ąžuolų” teikimo ceremonijoje sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje trečiadienio vakarą už gyvenimo nuopelnus apdovanotas kino operatorius Jonas Gricius. Jo nufilmuotos juostos „Niekas nenorėjo mirti” (rež. Vytautas Žalakevičius, 1965), „Paskutinė atostogų diena” (rež. Arūnas Žebriūnas, 1964), „Laiptai į dangų” (rež. Raimondas Vabalas, 1966) ir daugelis kitų tapo ne tik lietuvių, bet ir pasaulio kino klasika.

Kino operatorių dėkingumo prizas įteiktas Algiui Žitkevičiui, ilgamečiam Lietuvos kino studijos apšvietėjui, dirbusiam daugelyje šioje studijoje sukurtų filmų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Laureatus išrinkusią „Ąžuolo” teikimo komisiją sudarė kino operatoriai Gintas Berzinis, Rytis Kurkulis, kino kritikė Rasa Paukštytė. Komisijai pirmininkavo kino operatorius, praėjusių metų „Ąžuolo” laureatas Viktoras Radzevičius.

ELTA
Nuotr. G.Savickio/ELTA


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top