„Lietuvos kvapą“ gamins kinai

Drąsus lietuvių poelgis – oficialūs šalies kvepalai, kuriems sublizgėti pavyko net amerikiečių humoro laidoje, pagaliau patobulinti Kinijoje.

Politinio humoro laidos „The Colbert Report“ vedėjo Stepheno ištarta frazė, esą „Lietuvos kvapas“ atsiduoda „ožiu, paskerstu būgnus trankančių lesbiečių apsupty“, kiniečių neišgąsdino.

Kompanijos „Pujiang Onlyou Cosmetics“ atstovo spaudai tikinimu, šioje šalyje gaminti „Lietuvos kvapą“ net labiau apsimoka – apstu gintaro, medžių samanų, kedro, sandalo medžio, pačiulio, muskuso.

Kvepalų meistras Mindaugas Stongvilas teigė pagaliau nusiraminsiantis – kvepalų sulauks visi norintys. Kiniečiai visiems užsieniečiams padės rasti lietuvišką aromatą ne tik mūsų šalies oro uostuose, ambasadose, viešbučiuose, oficialiose ir komercinėse parodose, bet ir kiekviename turizmo informacijos centre ar taksi.

Kinijos gamintojas žada, kad kvepalai pigs bent kelis kartus. Ir ne tik dėl to, kad šioje šalyje pigesnė darbo jėga. Brangiausias produkto sudėtines dalis – medienos dūmą ir rankų darbo buteliukus – žadama gaminti pramoniniu būdu. Dėl to esą produkto kokybė tik pagerės – dūmas visada išliks nepakitęs ir visada „tinkamai“ pagoniškas, o pakuotė taps sandaresnė ir ilgiau išlaikys kokybę.

Kvapų specialistas M. Stongvilas primena, kad taip lietuviškas produktas atsidurs arčiau indoeuropietiškų šaknų. Esą pirmiausia pasiūlymas gaminti kvepalus buvo išsiųstas Indijos gamintojams, tačiau šie nurodė, kad šios šalies „upės labiau persmelktos indiškais kvapais, nei Lietuvos atstovams norėtųsi“.

Bene labiausiai kvepalai vertinami indoeuropiečių tėvynės Indijos ritualinėse apeigose, ypatingai vestuvėse.

Viena jo sudėtinių dalių – pačiulis – Indijos princesių aromatas, nepakeičiamas Senovės Indijos vestuvių ritualų dalyvis. Šis unikalus ir sudėtingas aromatas yra persmelktas kamparo, vyno, gėlių, balzamo ir medienos atspalvius, yra saldus, paslaptingas, šildantis ir svaiginantis, o pats aliejus yra labai tirštos konsistencijos. Vietinių gyventojų teigimu, jaunąjį jis veikia tarsi afrodiziakas. Indijoje sakoma: „Kas yra abejingas pačiolio aromatui, tas niekada nepažins tikrosios meilės“. Šis aromatas ypatingai tinkamas ir jogos meditacijoms.

Šiuo metu „Lietuvos kvapą“ interneto svetainėje PaganSmell.com yra užsisakę per 18 tūkstančių žmonių.
 


O Laikas.lt primena, kad šis straipsnis tebuvo balandžio 1-osios pokštas.

Nerijus Drochneris

, alyvos, avietė, bergamotė, greipfrutas, imbieras, kaip kvepia lietuva, lauko gėlių puokštės nata, lietuvos kvapas, pakalnutė, raudonų uogų nata, rožė

Naujausi komentarai
:-D
2011-04-01, 16:31
Nu aš visai patikėčiau. šiemet jau sukanka 20 metų, kai bendraujam su kinais. WAT.

1991 m. rugsėjo 7 d. Kinija pripažino Lietuvą de jure, o 14 d. užmezgė diplomatinius santykius. URA.

Po to atsirado Maxima, vienintelė galinti sukaupti būtinus iš Kinijos importuojamų prekių kiekius ir jais mus aprūpinti. U ALIA, mama KINIJA.
Ssssss
2011-04-01, 16:04
wow... nu cia pavaret :DDDDDDD
Su balandzio 1-aja, skant...
:)
2011-04-01, 14:58
Pagansmell.com ,chi chi...laki vaizduotė :)
Rasa
2011-04-01, 13:06
o, gal tikrai pigiau kainuos
ei
2011-04-01, 13:04
o čia jūs rimtai? nu bet jei visiems norintiems pakaktų ir dar atpigtų, tai gal ir sutikčiau.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai