Now Reading
Dešimtojo rašyk.lt gimtadienio svečiams – tortas, skaitymai ir gyva muzika (Foto)

Dešimtojo rašyk.lt gimtadienio svečiams – tortas, skaitymai ir gyva muzika (Foto)

Dešimtojo rašyk.lt gimtadienio svečiams - tortas

Šeštadienio vakarą literatūrai ar tiesiog gerai muzikai neabejingi vilniečiai rinkosi klube „Tamsta“. Čia buvo švenčiamas didžiausio literatūrinio bei kultūrinio portalo Lietuvoje – rašyk.lt – dešimtasis gimtadienis.

Nemaža dalis šiuolaikinių poetų, ypač jaunosios kartos atstovų, dėmesio susilaukė pradėję savo poeziją talpinti būtent rašyk.lt svetainėje. Tam tikru laikotarpiu šioje erdvėje sukosi ir žinomi rašytojai, žurnalistai, poetai. Senbuviai prisimena ir Alinos Orlovos debiutą prieš penkerius metus „Paraštės Metai“ renginyje. Po svetainę klaidžiojo ir vakaro metu grojęs Domantas Razauskas, Eglė Sirvidytė, Giedrius Vilpišauskas, savaitraščio „Nemunas“ redaktorius Viktoras Rudžianskas, poetai Aušra Kaziliūnaitė, Sara Poisson, Vytautas Stankus, Vainius Bakas, Mari Poisson ir daugybė kitų meno bei kultūros veikėjų.

Prieš renginį kalbinta viena iš organizatorių pasakojo, jog rašyk..lt įkelta tiek tekstų, kad jei visi jie būtų sudėti į knygas, iš viso išeitų per du tūkstančius tomų. Palyginimui, Lietuvoje per metus išleidžiama maždaug keturi tūkstančiai naujų knygų. Pabandykite įsivaizduokite, kaip Lietuvos knygų rinką užtvindytų svetainės vartotojų kūryba, jei kas nors sumanytų visas knygas išleisti dar šiais metais.

Rengėjų nuostabai, erdvi salė vos talpino visus, norinčius patekti į vidų, o patys ištvermingiausi svečiai neskubėjo skirstytis net renginiui pasibaigus. Susirinkusieji jaukioje aplinkoje mėgavosi ne tik kūrybos skaitymais, slam poezija, bet ir turėjo puikią progą išgirsti daug gyvos muzikos. Ant scenos lipo tiek nauji perspektyvūs talentai – Kamilė Ir Mantas, Rasa Sadauskaitė, tiek ir visiems ne kartą girdėtos Migloko bei Ieva Narkutė. Renginio metu svečiai taip pat turėjo galimybę išvysti ir įvairių nuomonių sulaukusį Juliaus Žėko bei Simonos Smirnovos performansą „Pa’Likimas“. Bent kiek dvejojančius, organizatoriai apsilankyti renginyje viliojo neatskleisdami kai kurių muzikos atlikėjų. Pasidavusius smalsumui savo dainomis pamalonino Atikos lyderis Darius Žvirblis bei Domantas Razauskas.

Laikas.lt kviečia pasižvalgyti po gražiausias renginio akimirkas nuotraukų galerijoje.

Ievos Varkojytės nuotr.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top