Now Reading
Zumba manija: ar atsilaikys lietuviai?

Zumba manija: ar atsilaikys lietuviai?

Zumba manija: ar atsilaikys lietuviai?

Kovo 18 ir 25 d. „Forum Palace“ rūmuose 17 ir 20 valandomis Klubas „Šokiai.lt“ šeštą kartą organizuoja visuomeninę akciją „Šokantis Vilnius“, kurios metu visi norintieji kviečiami nemokamai pašokti.

Šįkart klubo mokytojai ruošia naujieną – zumbą. Šio šokio banga apėmusi daugiau kaip šimtą šalių, juo gyvena jau virš dešimt milijonų žmonių. Ar atsilaikys lietuviai?

Zumba – tai šokių ir fitneso pratimų derinys, kuriame skamba latino šokiams priderinti ritmai: salsos, čia čia, regetono, kumbijos, merengės, sambos, hip – hop`o, tango ir kt. Zumbos pasekėjai teigia, kad vieno užsiėmimo metu sudeginama iki tūkstančio kalorijų.

“Dažniausiai visos geriausios idėjos gimsta netikėtai – taip įvyko ir su zumba,” – pasakoja Jelena Aleksandravičienė, „Šokiai.lt“ klubo direktorė. – “Vieną dieną Kolumbijoje aerobikos mokytojas Alberto „Beto“ Perezas pamiršo atsinešti įprastus treniruočių muzikos įrašus. Bandydamas išsisukti iš susidariusios padėties, jis pradėjo improvizuoti grojant salsos, merengės šokių rimams, kurių įrašai buvo “po ranka”.Treneris skatino dalyvius tiesiog pasiduoti muzikos garsams, neskaičiuojant kiekvieno žingsnelio ir negalvojant apie techniką. Salėje pasklidusi energija taip užvaldė treniruotės dalyvius, kad laimingas atsitiktinumas tapo naujos šokio bangos pradžia.”

Pasak klubo vadovės, pasaulyje zumbos pasiekėjai turi savo tradicijas ir griežtą trenerių kontrolę. Tik baigę specialius kursus ir gavę profesionalumą liudijantį sertifikatą, šokių treneriai gali mokyti zumbos šokio paslapčių. Klubo „Šokiai.lt“ mokytojai Vytautas Mackonis ir Brigita Domarkaitė Brieuselyje įgijo zumbos trenerių kvalifikaciją ir kviečia vilniečius bei sostinės svečius išmokti naujo šokio, kuriam nereikia partnerio, nes šokama po vieną. O norinčios pašokti poros laukiamos nuo 19 val, kai prasidės Salsa LA pamoka.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Akcijos „Šokantis Vilnius“ metu taip pat vyks Pop Dance pamokos, kurias ves projektų „Auksiniai svogūnai“, „Žmonės 2010“, „Chorų karai“ choreografas Paulius Šinkūnas. Publika jau įverino jo sukurtas choreografijas I. Stasiulytės ir D.Meškausko bei Mios „Lady Gaga Project“ šokiams. Pasak trenerio, Pop Dance yra hip – hop ir street jazz ritmų sintezė, kurią dažniausiai galime išvysti populiarų atlikėjų muzikiniuose klipuose. Pamokos vyks kovo 18 ir 25 d. 16 (amžius 13 – 17 metai) ir 18 valandomis (amžius 18+ metų) „Forum Palace“ rūmuose.

„Šokis yra emocijų, kurias diktuoja šiuolaikinis gyvenimo ritmas, atspindys. Kuo sudėtingesnis laikotarpis, tuo didesnis poreikis tas emocijas išlieti“, – teigia klubo direktorė Jelena Aleksandravičienė. – “Kviečiame trumpam pabėgti nuo įprastinės kasdienybės ir “paragauti” gyvybės suteikiančio eleksyro.”

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top