Now Reading
Didysis 2011 pavasario-vasaros mados tendencijų septynetas

Didysis 2011 pavasario-vasaros mados tendencijų septynetas

Didysis 2011 pavasario-vasaros mados tendencijų septynetas

Kasdien vis šilčiau šviečianti saulė primena – tuoj galėsime džiaugtis ne tik kalendoriniu, bet ir tikru pavasariu. Taigi, ką vilkėsite į spintos gilumą pakabinusios sunkų žieminį paltą? Kokie akcentai bus madingiausi moterims šį pavasarį?

Ryškių spalvų proveržis

Kiekvieną sezoną atsiranda kelios spalvos, visiškai užvaldančios dizainerių kolekcijas. Tačiau sunku prisiminti laiką, kai mada buvo tokia išskirtinai spalvinga, kaip šį pavasarį. Kuo spalvingiau, kuo ryškiau, tuo madingiau. Oranžinė, ciklameno, citrusinė, elektrinė mėlyna, skaisčiai raudona – rinktis galite iš gausios spalvų paletės. Deriniai, kurių anksčiau būdavo vengta – geltona su žydra, oranžinė su mėlyna ar ruda – šį sezoną regimi beveik visų dizainerių kolekcijose. Taigi pasiruoškite – šiais metais dizaineriai mums paruošė tikrą sprogimą, kurio varomoji jėga – oranžinė ir visi jos atspalviai. Taip pat gera žinia, mėgstančioms klasika tapusią juodą – ryški detalė visad derės ir puikiai pagyvins aprangą.

 

Romantiški nėriniai

Paslaptingai iš griežtų švarkelių kyšantys nėriniai – subtilu, trapu ir be galo moteriška. 2011 metų pavasario – vasaros sezono kolekcijų nėriniai ypatingi savo įvairove – peršviečiami ir sluoksniuojami, siuvinėti ir puošti žvyneliais, elegantiški juodi bei žaismingi įvairiaspalviai. Taip pat vyrauja natūralios plonos, lengvai krentančios medžiagos, dailios savo raukiniais, klostėmis arba puošiamos gausiais siuvinėjimais bei apnėrimais. Todėl nėrinius verta rinktis ne tik kasdienai, bet ir norint atrodyti puošniai ir prabangiai vakarėlyje.

Sezono ilgis – MIDI

Šį sezoną trumpų suknelių mėgėjoms teks susitaikyti, jog geriausias sprendimas, renkantis sijoną ar suknelę – vidutinis ilgis, kitaip tariant – midi. Šis ilgis, buvęs ypač madingas 1950 metais, vėl sugrįžta ir tampa neabejotinai madingiausiu šį sezoną. Pagrindinis jo privalumas – midi tinka visoms. Atkreipkite dėmesį ir į midi ilgio drabužius su skeltukais, kurie šiemet ypač madingi.

Taip pat nevertėtų pamiršti beveik žemę šluojančių ilgų sijonų bei suknelių. Juos vilkint, geriausia avėti lygiapadžius sandalus, rinktis modelį su įdomesne iškirpte arba nugara, dirželiu paryškinti liemenį.

 

Raštų revoliucija

Gausybė drabužių, sukurtų iš raštais dekoruotų audinių, pasitinka mus ir šį sezoną. Gyvūnų raštai ne naujiena, tačiau šiltuoju sezonu jie tartum prigesinti, ne tokie ryškūs. Madingais išlieka visi įmanomi raštai: gyvūnų (leopardo, gyvatės odos), skaitmeninės grafikos, geometriniai, gėlių motyvų, žirneliai, langeliai, dryžiai. Jaučiama bohemiška 70-ųjų metų įtaka – suknelės, sijonai, švarkai, kelnės ir aksesuarai dažnai ne tik raštuoti, bet ir ryškių spalvų.

Tegyvuoja balta!

Šį sezoną ypatingas dėmesys skiriamas baltiems kelnių kostiumams (vėlgi 70-ųjų krypties įtaka), lengvo audinio suknelėms ir sijono bei palaidinės ansambliams. Aprangai pagyvinti, vertėtų derinti kelis baltos spalvos atspalvius viename derinyje arba aprangą pagyvinti ryškių bei intensyvių spalvų aksesuarais.

 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8-ojo dešimtmečio įtaka

Šio pavasario kolekcijų pristatymai neabejotinai įkvėpti aštuoniasdešimtųjų – Yves Saint Laurent aukso amžiaus. Grakštūs siluetai, pabrėžtas lėmuo, plačiabrylės skrybėlės, platėjantys sijonai iki kelių ar iki pusės blauzdų, kombinezonai, stataus kirpimo arba kiek platėjančios kelnės – tikra odė moteriškumui.

 

Kelnės ir šortai

Pavasarį pamirškite tampres bei aptemtas kelnes. Tegyvuoja aukštas liemuo, tiesaus modelio kelnės, kurios itin madingomis išliks ir rudens-žiemos kolekcijose. Didžiuojatės nepriekaištingu kūno sudėjimu? Tada pasitikite vasarą ypatingai trumpais šortais, kurie primena apatinę maudymosi kostiumėlio dalį. 

 

Būkite drąsios ir pasitikite pavasarį atsinaujinusios! 

Taip pat siūlome susipažinti su Laikas.lt rekomenduojamu pavasario „must have“ dešimtuku. 

Ieva Varkojytė
Nuotr. style.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top