Now Reading
Joga – senovės išmintis šiuolaikiniam pasauliui

Joga – senovės išmintis šiuolaikiniam pasauliui

Joga – senovės išmintis šiuolaikiniam pasauliui

Nuo senų laikų žmonės ieškojo metodų, kurie padėtų išspręsti sveikatos problemas, harmonizuotų emocijas, teisinga linkme nukreiptų gyvenimo stilių.

Sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ jogos instruktoriaus Andriaus Simonaicio teigimu, būtent joga ir yra ta praktika, kurios dėka daugybė žmonių atkūrė harmoniją su savimi ir supančiu pasauliu.

Joga – naujam gyvenimui

Jogos užsiėmimai padeda spręsti sveikatos problemas, stiprina emocijas, moko harmoningai įsilieti į kasdienę veiklą – darbą, šeimą, laisvalaikį. Šia praktika užsiimantys žmonės geriau pažįsta savo organizmą, jo funkcijas, patys sugeba padėti sau iškilus problemoms.

Jogos instruktoriaus A. Simonaičio teigimu, pagrindinis jogos praktikos tikslas – suformuoti žmogui naują kūną – pojūčių kūną. Šis kūnas formuojamas: per lytėjimą – rąžantis ir atliekant jogos asanas, per kvėpavimą – įkvėpimo malonumas, per garso vibracijas ir t. t. Pasaulio suvokimas yra kertinis akmuo, ant kurio statoma visa jogos praktika. Todėl protui irgi duodama peno – per trumpas paskaitas ar pastebėjimus jogos praktikos metu.

Kai gyvenimas nebeteikia džiaugsmo…

Dažniausiai žmonės, ateinantys į jogos užsiėmimus, nori pagerinti suprastėjusią sveikatą ir susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą. Daugiau kaip prieš dešimt metų aš irgi buvau ne išimtis. „Braškanti“ sveikata, nepasitenkinimas turimu gyvenimu atvedė mane į jogą. Buvau labai nustebintas, kai pabandžius elementarius jogos pratimus, pasitaisė mano sveikata, atsirado daugiau energijos ir pagerėjo gyvenimo kokybė. Dabar tai neatsiejama mano gyvenimo dalis“, – pasakojo jogos instruktorius A. Simonaitis.

Jogos instruktoriui svarbiausia – padėti žmonėms geras emocines būsenas, kurios pasiekiamos per treniruotes, perkelti ir į realų gyvenimą – šeimą, darbą, laisvalaikį.

Jogos praktika

„Šiuolaikinis mokslas pripildė mūsų kasdienybę telefonais, kompiuteriais bei kitais daiktais ir pats žmogus pamažu tampa „mechaniniu“. Dingsta emocijos ir nebelieka džiaugsmo širdyje. Net ir jogą pavertė „mechanine veikla“ – dažnai girdžiu nuomonę, kad joga – tai prasitampymai, raumenų ir sausgyslių treniruotė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Anaiptol, jogoje žmogus gali atrasti savo prarastas emocijas, susigrąžinti pusiausvyrą, atkurti sveikatą ir atrasti naujus gyvenimo stimulus. Manau, kad šiandien reikėtų vaikus mokyti jogos mokyklose, kad jie mokėtų atsiverti pasauliui ir savo artimui“, – teigė jogos instruktorius.

„G7 Sportas“ praktikuojama jogos treniruočių sistema apima daug efektyvių hatha jogos, ci gun, meditacijų bei psichotechnikų metodų. Sveikatingumo klubo jogos užsiėmimuose taikoma naujovė Lietuvoje – tai emocijų treniruotė (lengvumo, tyrumo, vaikiško džiaugsmo ir kt.). Specializuota muzika ir pratimai bei kvėpavimo technikos padeda pajausti emocijas, kurios buvo vaikystėje ir dabar jau seniai užmirštos, nors taip geidžiamos ir reikalingos.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top