Now Reading
„YouTube“ rankose – profesionalai (Video)

„YouTube“ rankose – profesionalai (Video)

„YouTube“ rankose – profesionalai (Video)

Vaizdo medžiagos svetainėje „YouTube“ padvelkė nauji vėjai. Kompanijos „Google“ valdomas tinklalapis pirmadienį įsigijo vaizdinės produkcijos internete gamintoją „Next New Networks“. Užsibrėžtas tikslas – trumpų ir namų gamybos vaizdo klipų svetainę paversti profesionalios produkcijos tinklalapiu.

„Google“ už kompaniją sumokės kiek mažiau nei 50 milijonų JAV dolerių (apie 125 mln. litų). Vaizdo medžiagos kūrėjams „Next New Networks“ padeda ne tik profesionaliai, bet ir prisideda prie jų pelno siekių. 

Šį įvykį „The New Yourk Times“ įvardina kaip didžiausią „YouTube“ šuolį. „YouTube“ savininkė „Google“ iki šiol vengė originalaus turinio gamybos. Originalaus turinio gerinimas svarbus ne tik „YouTube“, besivaržančiam su „Hulu“, „iTunes“ ir „Netflix“, bet ir jo savininkui.

„Google“ siekia populiarinti kitą savo „žaisliuką“ – „Google TV“ paslaugą, tad kompanijai labai svarbu valandų valandas išlaikyti žiūrovą.

„Forrester Research“ skaitmeninės žiniasklaidos analitiko Jameso L. McQuivey teigimu, šiuo metu yra daug vaizdo medžiagos kūrėjų, kurie iš produkcijos sugeba užsidirbti, tačiau jie nedirba kartu ir nėra susivienija bendram tikslui. Kompanija taip pat paskelbė kurianti naują programą „YouTube Next“, kuri skirta profesionalumu išsiskiriančių vaizdų kūrėjų paieškoms, jų mokymui ir rėmimui.

„Next New Networks“ per mėnesį pritraukia 2 milijardų vartotojų auditoriją ir save lygina su kabeliniais tinklais, kurie siūlo ne tik savo produkciją, bet programų paketus ir transliuoja kitų kūrėjų medžiagą. Tai padeda audiovizualinės medžiagos gamintojams reklamuotis, dalintis turima informacija įvairiose žiniasklaidos svetainėse ir pritraukti dagiau žiūrovų.

Kompanija yra sukūrusi interneto projektus „Barely Political“ ir „Indy Mogul“ bei siužetų ciklą „Hungry Nation“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Muzikos grupei „Gregory Brother“ sukurtas klipas „Bed Intruder Song“ pernai sulaukė daugiausiai „YouTube“ lankytojų. Grupės klipai prieš pradedant bendradarbiauti su „Next New Networks“ buvo sulaukę vos 20 tūkstančių lankytojų, o dabar kiekvienas iš jų yra pamatytas po 2 milijonus kartų.

2007 metais įsteigta „Next New Networks“ ir toliau dalį medžiagos žada pateikti „iTunes“ ir „Vimeo“ vartotojams. Kompanija tapo „namais internete“ šioms on-line televizijoms: „Barely Political“, „Channel Frederator“, „Fast Lane Daily“, and „Indy Mogul“. Per šį laikotarpį kompanija sulaukė investicijų už 26 milijonus JAV dolerių, tarp didžiausių – „Spark Capital“, „Fuse Capital“ ir „Goldman Sachs“.

Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top