Now Reading
Latvių festivalyje „Positivus“ – A lygio grupės

Latvių festivalyje „Positivus“ – A lygio grupės

Latvių festivalyje „Positivus“ - A lygio grupės

Naujausiomis žiniomis, liepos 15-16 d. Latvijos kurorte Salacgrivoje gros Beach House, Editors, Hurts ir James.

Atrodo, jog „Positivus“ organizatoriai šiemet pranoks patys save. Jau pernai, kai į šį festivalį buvo privilioti Muse, fanai ėjo iš proto ir stebėjosi, kaip tokia didelė grupė gali atvykti į tokią mažą šalį. Šiemet kol kas tokių visuotinai geidžiamų vardų dar nepaskelbta, tačiau festivalio sąstatas jau dabar atrodo pavydėtinas. O juk dar tik kovas.

Penktąkart rengiamas ir geriausiu muzikos festivaliu Baltijos šalyse laikomas „Positivus“ šiemet disponuoja 1 milijono eurų biudžetu (pagrindins rėmėjas – TELE2). Pusę šių pinigų organizatoriai žada skirti būtent muzikantų kvietimui.

Šis tas apie naujausiai paskelbtus vardus:

Beach House – dream pop duetas iš Baltimorės, pernai išleidęs geriausią albumą savo karjeroje. Victoria ir Alex nevers festivalininkų šokinėti, bet pasiklausyti jų užliūliuojančių melodijų eis tūkstančiai.

Editors – buvo vieni tų, kurie pradėjo post-punk muzikos atgimimą. Pernai lankiusi vieną festivalį po kito grupė, panašu, tai darys ir šiemet. Dviejų platininių albumų autoriai 2011-aisiais žada ir naują dainų rinkinį.

Hurts – pastarųjų mėnesių madingiausieji, ir ne tik D. Britanijoje. Ar aplink šiuos synthpop kūrėjus besisukantis ažiotažas pagrįstas, galėsime įvertinti patys savo ausimis ir akimis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


James –
organizatoriai žadėjo penkmečio jubiliejaus proga pakviesti kažką iš tų grupių, kurios grojo pirmajame „Positivus“. Pažadas ištesėtas: į Latvijos kurortą grįš britų roko senbuviai James.

Be šių grupių taip pat paskelbta apie londoniečių (Jungtinės Karalystės grupės festivalyje buvo populiariausios nuo paties jo starto) Fanfarlo ir Tunng pasirodymus. Dar anksčiau organizatoriai pranešė, jog festivalyje gros OK Go (JAV), Chapel Club (JK), The Kissaway Trail, Alcoholic Faith Mission (abu iš Danijos). Pirmoji Lietuvos atstovė šiųmečiame „Positivus“ – Alina Orlova.

Lietuvoje bilietais į festivalį prekiauja Bilietų pasaulis. Šiuo metu jų kainos svyruoja nuo 143 iki 179 Lt.

Karolis Vyšniauskas

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top