Festivalis „Šeršėliafam“ savaitgalį kvies į turgelį, iš kurio galima tikėtis visko

Pirmąjį kovo savaitgalį nuo neatmenamų laikų vykstančios Kaziuko mugės dvasia kovo 6 d. užsuks ir į kino teatrą „Pasaka“. Čia tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ rengia turgelį, iš kurio galima tikėtis visko.

Kovo 6 d. nuo 13 iki 16 val. vyksiančiame turgelyje dalyvaus per dvidešimt prekeivių, išskleisiančių savo kurtas grožybes: auskarus, karoliukus, aksesuarus iš molio ar stiklo, seges ar rankų darbo medžiaginius žaislus. Savo kurtus išskirtinius prie kūno prisiderinančius drabužius pristatys kompanija „Le Muse“, kuri kūrė stilių ir festivalio plakato herojei.

„Šeršėliafam“ organizatoriai tikisi, kad turgelis į kino teatro erdves įneš žavaus šurmulio, o atėję į filmus žiūrovai ir žiūrovės namo parsineš ne tik gerus įspūdžius, bet ir įdomų papuošalą ar rankdarbį.

Turgelyje festivalio svečių lauks netikėtumas: nuo 13 val. didžiojoje kino teatro „Pasaka“ salėje šokių mokykla „In Dance“ visus norinčius supažindins su trimis šokių stiliais – Kuboje gimusia salsa, plastiškų ir gracingų judesių regetonu bei seksualiai išraiškingu Lotynų Amerikos šokiu – bachata. Trumpose improvizuotose pamokėlėse damos ir džentelmenai bus mokomi pagrindinių šių šokių žingsnelių.

Po visų turgelio linksmybių pasimėgauti sekmadienio vakaru pakvies nenuspėjami „Šeršėliafam“ moterų režisierių kūrybos filmai. Didžiausiais sekmadienio favoritais laikomi šie kino filmai: prancūzų režisierės Julie Bertucelli „Tėve mūsų, kuris esi medyje“ su aktore Charlotte Gainsbourg, šmaikšti ir spalvinga romantinė komedija „Itališka vestuvių karštinė“ ir netikėta kanadietės Adrianos Maggs drama „Beveik kino žvaigždė“.

Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ – jau šeštus metus vykstantis kino renginys, skirtas supažindinti su moterų režisierių kūryba. Šiais metais festivalyje bus parodyti 35 filmai, tarp jų – speciali programa „Katalonijos moterys“, skirta ispanių režisierių kūrybai, aktorės Juliette Binoche retrospektyva, ciklas „Moteris ir vyras“, skirtas režisierių Janinos Lapinskaitės ir Algimanto Puipos kūrybiniam duetui.

Festivalis kovo 3–13 d. vyks sostinės kino teatruose „Pasaka“ ir „Skalvija“.

Laikas.lt

mugė, rankdarbiai, rankdarbiu muge, turgelis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai