Now Reading
Paskutiniai bilietai į nacionalinį „Eurovizijos“ finalą

Paskutiniai bilietai į nacionalinį „Eurovizijos“ finalą

Paskutiniai bilietai į nacionalinį „Eurovizijos“ finalą

Komisija ir žiūrovai nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos trečiajame pusfinalyje atrinko Liną Adomaitį, Rūtą Ščiogolevaitę ir Viktoriją Ivaškevičiūtę, kitiems dalyviams linkėdami dar geresnių pasirodymų kitais metais.

Septintas kartu su merginų penketuku pasirodęs „lininis“ Linas Adomaitis sužavėjo suoliukais, žibintais, laikrodžiu , ir teigė, kad kūrinį „Floating To You“ „iššaukė“ kelionės, kurios „plauna“ smegenis“. Kompozitorių Mindaugą Urbaitį užkrėtė laisva dainos nuotaika ir lengvas muzikavimas, o „Opus-3” vadovas Darius Užkuraitis kūrinį pavadino šiame ture bene geriausiu pasirodymu – tinkama ir muzika, ir įvaizdis. 

Po devintojo šįvakar Viktorijos Ivaškevičiūtės „Be My Baby“ komisija ir laidos vedėjas beveik įsitikino, kad L.Adomaitis bet kokiu atveju gali pretenduoti į „Euroviziją“ – jei ne kaip dainos atlikėjas, tai bent kompozitorius ar akomponuotojas… D.Užkuraičio teigimu, smagu, kad kukli gyvenime atlikėja scenoje gali sužibėti. Į akis esą krito kiek perdėtas ir nereikalingas atlikėjos dramatizmas. Kitai komisjos narei Laurai Remeikienei daina pasirodė kankinti gerąja prasme, įtariant, kad daina sukurta spontaniškai, o atlikėjai daina gal kiek dar per sunki. 

Paskutinę dainą „Break Free“ atlikusią Rūtą Ščiogolevaitę D.Užkuraitis pavadino charizmatiškiausia asmenybe ir teigė jau žinantis, kam skirs savo balus. Nors pasirodyme buvę kičo, tačiau jis juk kiekvienam pagal savitą skonį. M.Urbaičio teigimu, dainininkė gali daugiau nei atsiskleidė su šia daina. Pati atlikėja teigė tikinti, kad verta „Eurovizijos“.

Pirmieji į sceną įžengę broliai „Timohi“ užtraukė „Setellite Of Setellite“. Pasirodyme netrūko judesiuko. Vedėjui Giedriui Masalskiui pasirodymas įsiminė „rožytėmis, mergytėmis, vaikinais“. Vienas iš brolių teigė dainavęs specialiai Lenai, šių metų Europos dainų konkurso šeimininkei. D.Užkuraičio teigimu, norint nušauti „Euroviziją“, reikėjo pasirinkti kito kalibro dainą. Nors po pasirodymo publika buvo tiesiog sužavėta, Vytautas Juozapaitis matytą spektaklį įvardino paprasčiausiai graudžiu – esą broliai tiktų tik palaikyti būsimą Lietuvos atstovą Vokietijoje. 

Eglė Petrošiūtė su „Smile“pasižymėjo išraiškingomis akimis. M.Urbaičio teigimu, ši daina netinkama atrankos ture ir turėjo anksčiau varžytis su kitomis, esą ją sodina „bendravardikliškumas“. L.Remeikienei taip pat norėjosi, kad tvirta pradžia išaugtų į šį tą daugiau, bet to iš atlikėjos nesulaukė. 

Lietuviškas „Flaer“ gabalas „Kibernetiniame sode“ su dviejuose burbuluose „įkalintais“ ir spaudą plėšančiais veikėjais sudomino visus. Kaip teigė šios dainos atlikėjas, „Kosmosas – ne dėl karo“. D.Užkuraičiui pasirodymas patiko, buvo išskirtinas, bet kitus kartu galėjęs ir nuvilti. M.Urbaitis teigė, jog pasirodymą smagiau žiūrėti nei klausyti.

Ketvirta šiame pusfinalyje pasirodė Gražina Jonušaitė. Atlikėjos daina „Mylėti savo priešą“ vertintojams sukėlė nemažai dvejonių. Argi paprastume genialumas? D.Užkuraitis dainą pavadino įdomia, nors prasmės teigė ir nesupratęs. Tai pretenzija į intelektualią dainą, tačiau aprangos kodas neatitiko dainos žodžių. Suprantama, niekas nežino, ko reikia „Eurovizijai“, tačiau čia reikalingas profesionalumas ir užtikrintumas. Neda Malūnavičiūtė pasigedo tvirtumo ir užtikrintumo. Kartais esą vokalas net trukdęs, o detonavimas tokio lygio pasirodyme tiesiog nepateisinamas. 

G.Masalskio teigimu, „El Fuego“ su daina „Esu žmogus“ turėjusi apžavėti dailiosios lyties atstoves. M.Urbaičiui patiko atlikėjų užtikrintumas, pasitikėjimas scenoje, bet ši daina esą grupę paprasčiausiai nustumia tris dešimtmečius atgal, o tai nėra siektinas sprendimas.

Šešta dainą „Elektronic Love“ atliko viešnia iš Floridos (JAV) Greta Smidt. Su G.Masalskiu jai teko aptarti šių laikų meilės ir bendravimo realybę. V.Juozapaičiui atrodė, kad mylėtasi per stiklą, bet nebuvo prieita prie tikslo. D.Užuraitis visgi džiaugėsi atlikėja, jos įdėtu darbu, bet kartu pastebėjo, kad iki „Eurovizijos“ dar reiktų palaukti. 

Pasak Jūratės Miliauskaitės, atlikusios dainą „Tiesiog diena“, geriausia komisija yra publika. M.Urbaičiui po šio devintojo pasirodymo beliko paklausti, kam daina buvo skirta – sau ar kažkam kitam? Atlikėja sutiko, kad kurdama dainą mąstė, kad padainuoti galėsiantis ir kitas dainininkas, ir net užsienietiškai. Dainininkė Neda šiame pasirodyme pasigedo „daugiau svorio“ dėl „tęstinių dainų“ ir pasigedo šiek tiek „back’o“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Avenue Acoustic“ su „Atgal į nuodėmę“ komisijai šiųmetis pasirodymas pasirodė kokybiškesnis. Atlikėjas juokavo, kad vienas iš anksčiau buvusių pagalbininkų prasilošė, o kitas tapo narkomanu. D.Užkuraitis teigė tikintis, kad kitąmet trečią kartą pretenduosiančios grupės pasirodymas nemeluos.

Donny Montello and Sasha Song atlikta daina „Best Friends“ smagiu „take it easy“ ritmu M.Urbaičiui patiko skambesiu, bet kompozitorius nurodė, kad daina turi daugiau potencijos nei buvo išlieka. D.Užkuraitis teigė jau net nežinantis, kaip šiems atlikėjams geriau vykti – kartu ar po viena. Tik ši daina esą neturinti kabliuko. Baigdamas mintį G.Masalskis pasiūlė atlikti „trys viename“.

Antrajame „Eurovizijos nacionalinės atrankos“ pusfinalyje geriausiai įvertintos „Vigroses“, Evelina Sašenko ir Liepa. Iš pirmojo etapo į finalą pateko Sasha Song, „The Independent“ ir Monika.

„Eurovizijos“ atrankos finalas balsuoti žiūrovus pakvies vasario 24 dieną.

Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top