Now Reading
Ant kiaulių nugarų – meno kūriniai (Foto, video)

Ant kiaulių nugarų – meno kūriniai (Foto, video)

Ant kiaulių nugarų – meno kūriniai (Foto

Paprasčiausias kiaulių žymėjimo procesas viename ūkyje virto tikra menine atrakcija. Nuo galvos iki kojų per visą nugarą šie naminiai gyvūnai išmarginti tatuiruotėmis.

Minios smalsuolių plūsta į Meno fermą Kinijos sostinės Pekino srityje pasižiūrėti Belgijos menininko Wimo Delvoye gyvų kūrinių – kiaulių ir kuilių. Vienas paršas „apipavidalintas“ superšiuolaikiškai – su Prancūzijos mados namų „Louis Vuitton“ inicialais. 

Tačiau aktyvistai už gyvūnų teises tokiomis meniškomis užgaidomis nesužavėti. Esą kiaulės kenčia be reikalo, yra išnaudojamos siekiant komercinės naudos. Jie taip pat prieštarauja planui „išsirink kiaulę“, kuris leidžia „išpuoselėti“ gyvūną, kad vėliau jį paskerdus tatuiruota oda gražiai kabėtų ant sienos ar net būtų ištempta ant drobės.

Visgi sąlygos kiaulėms šioje fermoje tinkamos gyventi – jų oda nuolat prižiūrima, drėkinama, laikomos jos švariai, vedamos pasivaikščioti į pamiškę. Gyvūno pojūčius tatuiravimo metu slopina anestetikai.

Meno ferma Kinijoje veikia nuo 2004-ųjų. Pirmąsias gyvas kiaules W.Delvoye pradėjo tatuiruoti JAV dar 1997 m.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Kiaulės – tai tarsi graži alegorija, priverčianti mus susimąstyti, ką menas mums reiškia ir kur yra ta linija, skirianti kur vis dar esama meno, o kur jau ne menas“, – „Daily Mail“ teigė menininkas.

Parengė Nerijus Drochneris
Nuotraukos: „Daily Mail” archyvas

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top