Now Reading
Garsiausias pasaulio grafitininkas Banksy „siaučia“ Los Andžele (Video)

Garsiausias pasaulio grafitininkas Banksy „siaučia“ Los Andžele (Video)

Garsiausias pasaulio grafitininkas Banksy „siaučia“  Los Andžele (Video)

Gatvės menininkas Banksy šią savaitę viešėjo didžiausiame Jungtinių Valstijų Vakarinės Ramiojo vandenyno pakrantės mieste – Los Anždele. Čia jis netruko palikti grafitų, tačiau reklaminis plakatas su garsiausiais „Walt Disney“ animaciniais personažais peliukais jau sunaikintas.

Nepagaunamas menininkas, kuris 2010-aisiais už dokumentinę juostą „Pasprukimas per suvenyrų parduotuvę“ (Exit Through the Gift Shop) buvo nominuotas Oskarui, yra įtariamas dėl šią savaitę Los Andžele ant pastatų sienų ir reklaminių plakatų atsiradusių grafitų.

Vienas iš galimų menininko darbų – ant didžiulio reklaminio plakato „Saulėlydžio bulvare“ (Sunset Boulevard) nutapyti Peliukai Mikis (Mickey Mouse) ir Minė (Minnie Mouse). Vienoje rankoje Mikis laiko kokteilį, o kita provokuojančiai suėmęs už krūtinės šio plakato „pirmtakei“ – apsinuoginusiai manekenei. Peliukas jau pakankamai įkaušęs – akys „pavargusios“, liežuvis neklauso, o ir prarėžas atsegtas. Minė kiek guvesnė, pakėlusi uodegėlę.

Kaip rašoma svetainėje TMZ.com, Banksy darbas pritraukė daugybę juo susižavėjusių lankytojų. Tačiau šis „menas“ ne visiems pasirodė tinkamas. Jau kitą dieną plakatą pastebėję pareigūnai jį nuplėšė, nors degalinės, kurios teritorijoje yra reklaminis stendas, savininkai už jį pasiūlė užmokėti net 25 tūkstančius litų (10 tūkst. JAV dolerių).

 Dar vienas pastarosiomis dienomis miesto Westwoodo rajoną papuošęs grafitas – tarp drabužių parduotuvės sienoje išpieštų gėlių „pastatytas“ kulkosvaidį rankose laikantis vaikas, šaudantis spalvotomis kulkomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beverly Hillsą papuošė ant sienos besišlapinantis šuo, o vieną iš sudegusių namų  papuošė vaikas su benzino baku. 

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet menininkas Banksy įsiamžina ant sienų. Tuo metu, kai kūrė dokumentinę juostą, jis jau lankėsi Los Andžele ir kaip atminimą paliko policininką su šuneliu iš balionų. Pernai Jutoje lankydamasis „Sundance Film Festival“ jis taip pat paliko žymę – gėlę fotografuojantį vyrą. Naujajame Orleane praūžus uraganui Katrina menininkas įsiamžino ant daugybės sienų.

Nerijus Drochneris
Nuotraukos: Banksy.co.uk, „Daily Mail“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top