Now Reading
Pakeliui į Bolonijos knygų mugę – iliustruotojų susitikimas su vaikais (Foto)

Pakeliui į Bolonijos knygų mugę – iliustruotojų susitikimas su vaikais (Foto)

Pakeliui į Bolonijos knygų mugę – iliustruotojų susitikimas su vaikais (Foto)

Lietuva ruošiasi ypatingam įvykiui – šių metų kovo 28-31 dienomis vyksiančioje Bolonijos vaikų knygų mugėje ji dalyvaus garbės viešnios teisėmis. Mugės svečiams Lietuva atveš paslaptingą dovaną – Illustrarium’ą – galimybę praverti langą į turtingą mūsų šalyje gimusių iliustracijų pasaulį ir atrasti žymiausius jų kūrėjus.

Šia proga vasario 11 d. (penktadienį) Anastazijos ir Antano Tamošaičių galerijoje „Židinys“, Vilniuje vaikų knygų iliustruotojai susitiko su jaunaisiais skaitytojais.

Renginyje dalyvavusiems Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniams teko nepaprasta užduotis – savaip atkartoti iliustracijas, įtrauktas į pagrindinę Lietuvos iliustruotojų parodą Bolonijoje „Illustrarium: Šiuolaikinės Lietuvos vaikų knygų iliustracijos”. Kūrybinių užsiėmimų metu su vaikais bendravo šioje parodoje dalyvausiantys dailininkai Sigutė Chlebinskaitė bei Kęstutis Kasparavičius, o mažiesiems sukūrus iliustracijas į renginį atvyko ir kiti parodos Bolonijoje atstovai – tai dailininkai Agnes Indre, Ieva Babilaitė, Irena Teresė Daukšaitė-Guobienė, Lina Eitmantytė-Valužienė, Jonutis Marius, Ieva Juknytė, Paulius Juodišius, Arvydas Každailis, Vaiva Lingytė, Rimantas Rolia, Deimantė Rybakovienė, Jurga Šarmavičiūtė, Ula Šimulynaitė, Mikalojus Povilas Vilutis, Birutė Zokaitytė. Iliustruotojai sakėsi nustebinti nepaprastai gabių vaikų ir mielai su jais dalinosi pieštuko ir teptuko paslaptimis.

Pabendrauti su vaikais bei kitais iliustruotojais į renginį atvyko ir itin garbūs svečiai – dailininkai, dalyvausiantys Bolonijoje pristatomoje istorinėje parodoje „Illustrarium: Sovietų Lietuvos vaikų knygų iliustracijos“ – tai Taida Balčiūnienė bei Taida Balčiūnaitė, Marija ir Vladas Vildžiūnai, Bronius Leonavičius.

„Šiandien yra ypatinga proga, kai susitinka ne tik iliustruotojai ir vaikai, bet ir kelių kartų dailininkai, kartu pristatysiantys geriausias Lietuvos iliustracijos tradicijas didžiausioje pasaulyje vaikų knygų mugėje Bolonijoje“, – sakė projektą organizuojančio Tarptautinių kultūros programų centro vadovė Saulė Mažeikaitė. Kartu ji pakvietė renginio dalyvius aplankyti Illustrarium‘ą inernete – www.lituania-bologna.eu – kur lankytojai ras virtualias Illustrarium‘o parodas, pirmąją Lietuvos vaikų knygų iliustruotojų duomenų bazę su dailininkų biografijomis ir darbų galerijomis, informaciją apie Bolonijoje vyksiančią Lietuvos kultūrinę programą ir dar daugiau įdomių naujienų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pratęsti pažintį su geriausiais Lietuvos vaikų knygų iliustruotojais projekto organizatoriai kviečia į Vilniaus knygų mugę, kur veiks Lietuvos dalyvavimui Bolonijos mugėje skirtas stendas bei įvyks dvi iliustruotojų diskusijos. Vasario 18 d. (penktadienį) ypatingas mugės svečias Stasys Eidrigevičius kartu su Rimantu Rolia bei Lina Dūdaite dalinsis paslaptimis „Kaip prakalbinti gyvūną?“, o vasario 20 d. (sekmadienį) Kęstutis Kasparavičius, Marius Jonutis, Mikalojus Povilas Vilutis ir Paulius Juodišius atsakys į klausimą „Kodėl iliustruotojai pradeda rašyti?“. Taip pat knygų mugės lankytojai galės išvysti iš Bolonijos atkeliavusių gražiausių knygų vaikams parodą.

Lietuvos dalyvavimą Bolonijos vaikų knygų mugėje organizuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Tarptautinių kultūros programų centras. Dalyvavimą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Laikas.lt
Nuotr.organizatorių

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top