Šokolado kambaryje net ir mėsa su daržovėmis pagaminta iš šokolado

Pirmą kartą Lietuvoje eksponuojamame natūralaus dydžio šokolado kambaryje iš saldžiosios medžiagos pagaminta viskas – net ir baltoje šokoladinėje lėkštėje gulintis kepsnys su salotomis.

Skulptoriaus Mindaugo Tendziagolskio sukurtas 17 kv.m. ploto unikalus šokolado kambarys Vilniaus prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ lankytojams bus pristatytas Valentino dieną, vasario 14-ąją, 17 val.

„Kuriant šokolado kambarį sunkiausia buvo tilpti į laiko rėmus ir susitarti su šokolado masės įnoringumu temperatūrai. Teko nemažai pažaisti ir paeksperimentuoti“, - sakė menininkas M.Tendziagolskis visą savaitgalį „Akropolyje“ montavęs šokolado kambarį ir čia pat vietoje, stebint gausiems žiūrovams, iš saldžiosios medžiagos liejęs interjero detales.

Nors paskutinėmis dienomis skulptoriui pamiegoti tekdavo vos po kelias valandas, darbas su šokoladu, pasak jo, turėjo savo žavesio. „Ledas mano gyvenime žiemą vasarą yra virtęs kasdienybe, nes esu vienintelis Lietuvoje skulptorius, kuriantis ledo skulptūras ne tik žiemą, bet ir ištisus metus, - pasakojo M.Tendziagolskis, garsėjantis meno kūriniais iš neįprastų medžiagų. – Tad, galiu pasakyti, su šokoladu dirbti maloniau: šilta, gera, kvepia ir skanu, o štai kuriant iš ledo – šaltoka“.

Pirmajam Lietuvoje šokolado kambariui sukurti prireikė daugiau nei 300 kg saldžiosios medžiagos, kurią skulptoriui tiekė bendrovė „AJ šokoladas“.

„Kadangi unikalus šokolado kambarys atidaromas Valentino dieną, nutarėme jame atkurti įsimylėjėliams aktualios romantiškos vakarienės atmosferą“, - sakė M.Tendziagolskis. Tad šokoladu yra padengtos ne tik kambario sienos, baldai, bet iš jo sukurtos visos, net ir smulkiausios svetainės interjero detalės – paveikslai ir veidrodžiai, knygos ir indai, žvakidės ir stalo įrankiai. Maistas, laukiantis įsimylėjėlių, ant stalo taip pat pagamintas iš šokolado.

Pasak Vilniaus „Akropolio“ valdytojo Česlovo Urbonavičiaus, lankytojai unikalų šokolado kambarį galės apžiūrėti iš arti, tačiau liesti ar, juo labiau, ragauti jo nebus galima.

„Ir kuriant, ir eksponuojant šokolado kambarį vienas didžiausių sunkumų yra tinkamos temperatūros užtikrinimas. „Akropolio“ alėjose visus metus palaikome beveik identišką temperatūrą, todėl nebijome, kad šokoladas galėtų pradėti tirpti, tačiau jei žmonės jį vis bandytų liesti, turėtume sunkumų“, - sakė Č.Urbonavičius.

Todėl visiems norintiems paragauti šokolado kambario jis siūlo luktelėti iki kovo 8-osios. „Manau, kad paskutinę kambario eksponavimo dieną suregsime kokį ypatingą atsisveikinimą su šiuo unikaliu projektu“, - sakė Vilniaus „Akropolio“ valdytojas.

Laikas.lt

Mindaugas Tendziagolskis, šokoladas, šokolado kambarys, Valentino diena

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai