Now Reading
Tegyvuoja meilė! Garsiausios pasaulio poros ir jų istorijos

Tegyvuoja meilė! Garsiausios pasaulio poros ir jų istorijos

Tegyvuoja meilė! Garsiausios pasaulio poros ir jų istorijos

Mes jais žavimės, mylime ir nesąmoningai norime būti į juos panašūs, o kartais tiesiog kraustomės iš proto, stebėdami intriguojančius pasakojimus televizijos ekranuose, versdami spaudos puslapius ar tyrinėdami milžiniškomis sumomis vertinamas nuotraukas.

Taip, tai garsiausios skirtingų laikmečių poros, pasauliui žinomos savo patrauklumo, talentų, sėkmės, nuveiktų darbų ir be abejo, neišdildomų meilės istorijų dėka. Ir rodos visai nesvarbu kur susitiko dvi tuo pačiu ritmu plakančios širdys – realybėje, sumanaus rašytojo pjesėje ar kino režisieriaus juostoje – šios istorijos įkvepia ir leidžia patikėti mitologizuota meilės galia.

Danijos princas Frederikas ir Mary Donaldson

Šios poros istorija – ne kas kitas, o moderni Pelenės pasaka! Kai iš Tasmanijos (Australija) kilusi, nei lašelio kilmingo kraujo neturinti teisininkė Mary Donaldson sutiko Danijos princą, ji net nenutuokė, kas jis toks. Pora susitiko 2000-aisias, stebėdami Olimpines žaidynes Sidnėjuje. Atsitiktinumo dėka, paskutinę minutę priėmusi draugės pasiūlymą pabuvoti vakarėlyje, Mary susipažino net su keliais skirtingų šalių princais, o paklausta ar žino, kas jie tokie – papurtė galvą, manydama, jog tai tiesiog nematyti elito atstovai. „Tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio… tačiau meilė palaipsniui augo“, – prisipažįsta Mary ir Federikas, net dvejus metus slėpę savo jausmus nuo visuomenės ir žiniasklaidos akių. 2003-iaisiais pora susižadėjo, o po metų iškėlė pasaką primenančią vestuvių puotą, kurią tiesiogiai transliavo Australijos televizijos, besikraustančios iš proto dėl Mary! Taip paprasta mergaitė iš Tasmanijos tapo kilminga Danijos princese, mylima ir gerbiama ne tik karališkosios šeimos, bet ir visos Danijos gyventojų. Puikiomis manieromis, paprastumu ir geru skoniu garsėjanti pora šiais metais tapo daugiavaike – turėjusi dvi atžalas šį sausį karališkoji šeima susilaukė dvynukų.

D. Britanijos princas Williamas ir Kate Middleton

Naujausia Pelenės istorijos versija, be abejo, priklauso Kate Middleton, kuri visam pasauliui parodė, kaip iš eilinės mielos Anglijos kaimo mergaitės galima tapti pilnateise konservatyvumu ir griežtomis tradicijomis garsėjančios karališkosios britų šeimos nare. Kate ant rankų nešioja ne tik princas Williamas, bet ir visa Anglija: jos išvaizda ir manieros nuolat lyginamos su legendinės princesės Dianos, o mados kritikai ją vadina stiliaus ikona. Ir ji tikrai nebuvo iš tų merginų, kurios kaip bitės prie medaus zujo greta viengungio Williamo! Pora susipažino 2001-aisias, studijuodami meno istoriją ir greitai susibičiuliavo – juos buvo galima užklupti ne tik skaitant knygas, bet ir diskutuojant prie pusryčių stalo. Prireikė net ketverių metų, kol žiniasklaida suuodė, jog tarp Kate ir Williamo – daugiau nei draugiški jausmai! Tiesa, sužadėtuvių teko palaukti iki 2010-ųjų lapkričio, mat su skirtingomis merginomis besilinksminantis princas buvo ne kartą pričiuptas paparacių, o tai išties nepradžiugino Kate. Mergina atsitvėrė tylos siena, tačiau Williamas sugebėjo susiimti ir įrodyti, jog gali būti ištikimas, o atostogų Kenijoje metu ant mylimosios piršto užmovė tą patį safyru ir 14 deimantų puoštą sužadėtuvių žiedą, kurį kadaise nešiojo princesė Diana!


Johnny Cash ir June Carter

Šiems muzikantams priklauso emocijų, pokyčių ir skaudžių gyvenimo pamokų kupina meilės istorija, prasidėjusi nedideliame Tenesio valstijos miestelyje, o vėliau sudrebinusi visą Amerikos pramogų industriją. Kai kantri muzikos propaguotojai sutiko vienas kitą, juos jungė tik muzika – Johnny buvo vedęs, o June – ištekėjusi. Nuolat repetuodami, koncertuodami ir be paliovos keliaudami kartu jie tapo neišskiriamais draugais. Siekti karjeros aukštumų Johnny sekėsi kur kas geriau, nei pažaboti meilę svaigalams. Į alkoholį ir narkotikus įnikusį vyrą atstūmė žmona, tačiau čia laukė ištikimos draugės ir partnerės Juno pagalbos ranka. Neilgai trukus abiejų muzikantų santuokos iširo, o vieną dieną Johnny užlipęs ant scenos prieš tūkstantinę žiūrovų minią paprašė Juno rankos! Kalbama, kad kantri žvaigždė tą vakarą savo išrinktajai piršosi net 30 kartų, kol sulaukė laimingojo “taip”. Nors po santuokos Johnny dar ne kartą pasidavė aistrai narkotikams ir alkoholiui, Juno visada liko šalia ir džiaugsme ir varge saugodama judviejų santykius. Muzikantas sugebėjo užsitarnauti aštuonias Grammy statulėles iš kurių net septyniomis buvo apdovanotas, kai greta buvo June.

Gustavas Klimtas ir Emilie Floge

Teptuko virtuozo ir jo mūzos meilės istorija išgyvenusi Antrąjį Pasaulinį karą ir nacių režimą jau ne vieną dešimtmetį pasakojama iš lūpų į lūpas, aprašoma knygose ir ekranizuojama filmuose. Nors apie šias asmenybes žinoma nedaug, tačiau neabejojama – jie susitiko tam, kad būtų kartu. Gustavas Klimtas buvo puikiai vertinamas ir populiarus ne tik tarp Vienos miesto kūrėjų, bet ir tarp žavių moterų. Paradoksalu, tačiau dėmesio išlepinto vyro širdį pavergė jaunutė Emilie Floge, kuriai tuo metu tebuvo dvylika! Bėgant metams Emilie tapo didžiausia dailininko įkvėpėja, o visame pasaulyje garsus paveikslas “Bučinys” – ryškiausiu besąlygiškos meilės savo mūzai įrodymu. Emilie ir Gustavas buvo vainikuojami vienos gražiausių to meto elito porų Vienoje titulu. Deja, prasidėjus Antrajam Pasauliniam karui jiems teko emigruoti į nuošalų kaimelį Austrijoje, paliekant ne tik gražiausius prisiminimus, bet ir didelę dalį paveikslų. Nors Klimto praeitis buvo pažymėta daugybės romanų ir laisvamaniškumo pėdsakais, jo mūza liko kartu net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis.

Boni ir Klaidas

Tikriausiai nerasite žmogaus, kuris nebūtų bent ausies krašteliu girdėjęs apie Boni ir Klaidą. Šios porelės aistra ginklams, adrenalinui ir bankų seifams įkvėpė ne vieno filmo scenaristą ir amžiams įsišaknijo į Amerikos gangsterių istoriją. Pikantiškumo prideda ir faktas, jog šie herojai – ne kūrybingo rašytojo plunksnos rezultatas, o tikri asmenys, Didžiosios depresijos metais drebinę JAV. Boni Elizabet Parker, spėjusi ištekėti ir išsiskirti, dirbo pardavėja nuobodžiame Teksaso užkampyje ir jau buvo susitaikiusi su savo skurdžiu ir liūdnu likimu, tačiau jos kelyje pasimaišė Klaidas. Kaip sakydavo merginos mama – Boni tiesiog traukdavo “blogus berniukus”, o pastarasis buvo būtent toks – sėdėjęs kalėjime, spjovęs į visuomenės priimtas normas ir be proto žavus! Tikėdama, jog Klaidas – jos likimas, Boni įsijautė į naują amplua, nesigėdydama švarinti bankus ir smulkias parduotuves, kurių pinigus švaistydavo prabangiems viešbučiams, madingiems drabužiams ir ištaigingoms pramogoms. Deja, gangsterių laimė netruko ilgai, mat FTB medžiojamų veidų nuotraukos apskriejo visas valstijas. Boni ir Klaido duetą pavyko sustabdyti tik penkiems šimtams kulkų, kuriomis buvo suvarpyti jų kūnai, policijai išsiaiškinus gangsterių slėptuvės koordinates.

Erika Vyšniauskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top