Now Reading
Šv. Valentino dienos dilema: kaip nugalėti nerimą dėl „prisvilusio blyno“

Šv. Valentino dienos dilema: kaip nugalėti nerimą dėl „prisvilusio blyno“

Šv. Valentino dienos dilema: kaip nugalėti nerimą dėl „prisvilusio blyno“

Europiečių apklausos rodo, jog daugiau nei pusė gyventojų antrąją pusę bando suvilioti demonstruodami kulinarinius sugebėjimus, bet trečdalis jų prieš planuodami sukiotis virtuvėje, kankinasi dėl nemigos.

Pasitikėjimą savo kulinariniu talentu galima padidinti naudojant jau paruoštus mišinius, kurie leis išvengti nesėkmės.

Artėjant Šv. Valentino dienai, įsimylėjėliai suka galvą, kuo palepinti savo antrąją pusę. Kadangi moksliškai įrodyta, jog saldumynai kaitina aistrą ir suteikią malonumo pojūtį, meilės dienos proga – tai idealus pasirinkimas. Norint suteikti tokiai dovanai individualumo, saldėsį geriausia gaminti pačiam. Tačiau čia iškyla aibę iššūkių ir grėsmių, kadangi ne kiekvienas tam turi išlavintų įgūdžių.

„Pavyzdžiui, norint iškepti išties gardų ir gražiai atrodantį pyragą, reikia ne tik tinkamo recepto, gausybės produktų ir nemažai laiko, bet ir kantrybės bei kulinarinių gebėjimų. O to, tenka pripažinti, trūksta ne vienam šiuolaikiniu ritmu gyvenančiam žmogui, nepriklausomai nuo lyties. Nenuostabu, jog tyrimai rodo, kad kulinarinis pasirodymas daugeliui kelia nerimą“, – komentuoja kompanijos „Dr. Oetker Lietuva“ atstovė Aistė Karmelavičiūtė.

Anot jos, šias kliūtis gali padėti nugalėti specialūs mišiniai pyragams, kurie užtikrina geriausią rezultatą be didesnių pastangų ir neleidžia sugadinti kulinarinės staigmenos. „Tokie mišiniai pagaminti taip, jog gaminimo procese tereikia vos kelių produktų – kiaušinių, vandens ar sviesto. Pagrindiniai ingredientai, įtakojantys pyrago išvaizdą ir skonį, jau yra paruoši iš anksto“, – pasakojo kepimo produktų specialistė.

Ji pažymi, kad pyragų mišiniai pagaminti taip, jog net ir nepatyręs virtuvės reikaluose žmogus, galėtų iškepti pyragą, kuris savo kokybe nenusileistų nuo profesionalių konditerių kepamų gaminių. „Mūsų kompanija sugriovė mitą, jog „paruoštukai“ yra mažiau sveiki. Prisitaikydami prie visuomenėje populiarėjančių natūralumo tendencijų, mišiniuose nenaudojame jokių sintetinių medžiagų“, – sakė Aistė Karmelavičiūtė.

Lietuvoje tokie mišiniai dar yra naujovė, nors Europos šalyse, tokiose kaip Lenkija ir Vokietija, jie yra prigiję jau keletą dešimtmečių. Vienas populiariausių mišinių – „Karpatų“ pyragas, mėgstamas tų, kuriems artimas pietų Europos paslaptingumas ir temperamentas. Karpatų kalnų teritorijoje esančios šalys garsėja specifine pietietiška aistra ir pikantišku kulinariniu paveldu, kurį atspindi ir tradicinis pyragas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Neseniai šalies prekybos vietose debiutavęs naujas miltinis „Karpatų“ pyragas išskirtinis tuo, jog nepaisant gana sudėtingos receptūros – jis susideda iš sluoksniuoto traškaus biskvito, kuris pertepamas kremu – dėl sudėtinių mišinio dalių kepinys pagaminamas ypač lengvai ir greitai.

„Sakoma, saldumynus mėgsta tie, kuriems trūksta meilės, todėl visiems vertėtų bent jau Šv. Valentino dieną paversti pačia saldžiausia metuose ir pasidalinti tuo saldžiu jausmu su brangiausiu žmogumi. O tiems, kurie baiminasi dėl nesėkmės, visuomet yra būdas jos išvengti“, – įsitikinusi „Dr. Oetker Lietuva“ atstovė. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top