Now Reading
Staigmena baleto gerbėjams!

Staigmena baleto gerbėjams!

Staigmena baleto gerbėjams!

Vasario 20 d. LNOBT kviečia į L. A. Minkuso baletą Don Kichotas, kuriame Bazilį ir Kitri šoks kviestinės žvaigždės: Viktoras Iščiukas iš Kijevo ir Irina Surneva iš Maskvos.

Šis spektaklis mūsų teatre rodomas 241 kartą, ir nuolat sulaukia susižavėjusių žiūrovų aplodismentų. Choreografas V. Vasiljevas, pastatęs šį baletą mūsų teatre, yra pasakęs: „Kiek žiūrovų žavėjosi šiuo baletu, juokėsi ir džiūgavo dėl jo herojų nuotykių! Kiek kritikų širdo dėl didžiojo Cervanteso kūrinio profanavimo ir triuškino spektaklio muziką į šipulius…” Ir iš tiesų, tai vienas mėgstamiausių spektaklių ne tik mūsų teatre. Žinoma, neverta čia ieškoti M. Cervanteso romano išminties ar vaizdų gilumos, tačiau baletas to ir nesiekia. Turtinga, žaižaruojanti choreografija, melodinga, pilna ispaniškų motyvų temperamentinga muzika, patraukli, spalvinga choreografija – puiki pramoga, visada laukiama žiūrovų dėl savo romantinės pasaulėjautos, naivaus, bet neįveikiamo tikėjimo gėriu ir žmoniškumu. Tačiau tai nereiškia, kad šokėjai scenoje tiesiog linksminasi… Anaiptol! Sudėtinga ir bravūriška choreografija reikalauja maksimalaus meistriškumo ir virtuoziškumo. Tad džiugu, kad vasario 20 d. mūsų scenoje pagrindinius vaidmenis šoks puikūs solistai.

Viktoras Iščiukas (g. 1983) – Ukrainos Taraso Ševčenkos nacionalinio operos ir baleto teatro primarijus. Baigė Kijevo Sergijaus Lifaro šokio akademiją (2001), Tarptautinių konkursų diplomantas (Budapešte, 1998) ir prizininkas – aukso medalis Sankt Pelene, Vienoje (abu 1999), Maskvoje (2005). Šoka pagrindines klasikinių ir šiuolaikinių baletų partijas: Bazilis Don Kichote, Albertas Žizel, Ali ir Lankidemas Korsare, Romeo Romeo ir Džuljetoje, Princas Pelenėje, Miegančiojoje gražuolėje ir Spragtuke, solinės partijos George’o Balanchino Taranteloje, Pas-de-deux, Stars and Stripes.

Irina Surneva – Maskvos baleto trupės International Ballet Theatre primabalerina ir meno vadovė. Maskvos valstybinės choreografijos akademijos absolventė (1993). Karjerą pradėjo kaip Maskvos didžiojo teatro Jurijaus Grigorovičiaus baleto trupės primabalerina, šoko K. Stanislavskio ir V. Nemirovičiaus-Dančenkos teatre, Majos Pliseckajos kvietimu – Rusijos imperatoriškajame balete, 2003 m. tapo Rusijos nusipelniusia meno veikėja. Kaip kviestinė primabalerina šoko JAV, Izraelio, Japonijos, Meksikos, Prancūzijos ir kitų šalių baleto scenose.

Pelnė laurų tarptautiniuose baleto konkursuose: sidabro medalis Maskvoje (1997), bronzos medaliai Majos Pliseckajos konkurse Sankt Peterburge (1998) ir šiuolaikinio šokio konkurse Nagojoje (Japonija, 1999), specialus Grigorovičiaus prizas kaip geriausiai partnerei Maskvos baleto konkurse (2005).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Repertuare – pagrindiniai klasikinių ir šiuolaikinių baletų (Balanchino Tarantela, Maurice’o Béjart’o Bahte, Karmen) vaidmenys.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top