Now Reading
Dainuojančios dailininkės dainuojanti paroda

Dainuojančios dailininkės dainuojanti paroda

Dainuojančios dailininkės dainuojanti paroda

Antradienį, vasario 8 d. 18 val. sostinės senamiestyje įsikūrusioje galerijoje „Actus magnus“ bus atidaryta grafikės Editos Suchockytės monotipijų paroda “Mademoiselle chante le blues”.

Edita Suchockytė galerijoje “Actus magnus” lygiai prieš metus eksponavo itin didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukusią parodą “Laiškai”, o šįkart lankytojams dailininkė paruošė dar vieną staigmeną – atidarymo metu ji ne tik pristatys savo naujausius kūrinius, bet ir surengs mažą koncertą. Dainavimas – antroji Editos Suchockytės specialybė, pastaruoju metu užimantis vis daugiau laiko. Pasakodama, kodėl ji – dainuojanti dailininkė, menininkė sako: “Dainuoti – visai kitaip, nei piešti. Tada esu kitas žmogus. Tas ryšys su klausytojais, kuriems dainuoji – beprotiškai malonus jausmas, tarsi vestum juos už rankos kažkur tolyn. Dainuoju, nes tai vienas iš dalykų gyvenime, kurių nedarydama jaučiuosi labai blogai. Kai aš nedainuoju, gyventi tampa ne taip lengva.”.

Parodos pavadinimą „Mademoiselle chante le blues” Edita Suchockytė pasirinko neatsitiktinai – tai jos itin mėgstamos dainininkės Patricijos Kaas dainos pavadinimas „Mergina dainuoja bliuzą“. Paveikslų pavadinimai – dainų tekstų eilutės, tad žiūrovaų laukia ypač dainuojanti paroda.

Paveiksluose matysime moteris, gyvenančias savo svajonių pasaulyje, o nuolatiniai jų palydovai – laumžirgiai. Kalbėdama apie parodos paveikslus dailininkė sako: “Mano darbuose daug tamsaus fono. Tai lyg pabėgimas į tamsią naktį. Paveiksluose visi tyli, galvoja, šnekasi mintimis. Gyvenime su kai kuriais žmonėmis man taip irgi būna – tik ne su visais… Dalis paveikslų, kuriuos sukūriau anksčiau, kurį laiką kabojo mano namuose. Būna, kad vieni darbai erzina, kiti džiugina, kai žiūrėdavau į šios parodos darbus, jie svaigindavo”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Menininkė yra baigusi Vilniaus dailės akademijoje bakalauro ir magistro studijas (dėstytojai – Raimondas Miknevičius, Mikalojus Vilutis, Leonas Lagauskas). Dailininkės tėvas – žymus lietuvių dailininkas ir karikatūristas Vitalijus Suchockis, daugelis iki šiol pamena jo kurtus paršiuko Čiuko nuotykių komiksus vaikams. Edita Suchockytė kuria iliustracijas vaikų, švietimo, pažintinės literatūros knygoms. Tarp žymiausių jos darbų – vaikų poeto Martyno Vainilaičio rinktinės „Vario varteliai“ apipavidalinimas. Ši knyga tapo vaikų „Metų knygos 2006“ konkurso laureate. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top