Now Reading
Vilniečiai kviečiami pasitikti Triušio metus kiniškai

Vilniečiai kviečiami pasitikti Triušio metus kiniškai

Vilniečiai kviečiami pasitikti Triušio metus kiniškai

Pagal kinų kalendorių nuo vasario prasidedančius Naujuosius metus Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas kviečia pasitikti kiniškai. Organizuojami renginiai, skirti tiek jaunajai kartai, tiek visiems kinų kalba ir kultūra besidomintiems miestiečiams.

Tokio pobūdžio renginiai Lietuvoje vyks pirmą kartą. Anot Konfucijaus instituto administratoriaus Vyčio Siliaus, kinų Naujieji metai yra didžiausia šventė visoje Rytų Azijoje. Jos metu būtinai grįžtama aplankyti gimtųjų vietų, tradiciškai valgomi koldūnai ir žuvis. Senovėje Kinijoje buvo tikima, kad pavasaris ateis nubaidžius piktąją pabaisą Nian, todėl dar ir šiandien Naujieji pasitinkami šaudant garsines petardas, keliant kuo didesnį šurmulį ir puošiantis raudona spalva.

Naujametiniai renginiai prasidės vasario 1 d. (antradienį) 18 val. kinų restorane „Spindintis mėnulis”. Šventės svečiai susipažins su kinų Naujųjų metų sutikimo tradicijomis, klausysis kinišku instrumentu guzheng atliekamos muzikos ir turės retą progą pasigaminti tradicinį šventinį patiekalą.

Pirmąją kinų Naujųjų metų dieną, vasario 3-ąją (ketvirtadienį)13 val. Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinėje mokyklos bendruomenė susipažins su Naujųjų metų šventės

tradicijomis, moksleiviai bus mokomi tradicinio karpinių, pynimo bei kaligrafijos meno. Minėtoji mokykla pasirinkta neatsitiktinai – nuo praėjusių metų joje vyksta kinų kalbos ir kultūros pamokos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Konfucijaus institutas įsteigtas 2010 m. pabaigoje, jo įkūrimą parėmė Vilniaus universitetas bei Kinijos LR Švietimo ministerijos padalinys (Hanban). Konfucijaus institutas buvo steigiamas bendradarbiaujant su Liaoning universitetu (Shenyangas, Kinijos LR). Pagrindiniai Konfucijaus instituto veiklos tikslai yra su Kinija susijusių mokslinių tyrimų ir studijų skatinimas bei plėtojimas, taip pat akademinių bei kultūrinių renginių organizavimas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top