Fotografuojam - Gediminas Packevičius

Laikas.lt toliau pristato neatrastus talentus ir pristato fotografą Gediminą Packevičių ir jo darbus.

Gediminas jau publikavo savo fotoreportažus iš renginių (G.Bregovičius į Vilnių atnešė dalelę BalkanųAlinos Orlovos akustinis koncertas po bažnyčios skliautais, „Vilniaus gatvės“ - festivalis, pasiilgusiems alternatyvos) Laikas.lt portale, tad pristatome jį plačiau:

Vardas: Gediminas Packevičius

Kūrybos sritis: labiausiai mėgstu ir vertinu įvairių formatų analoginę (juostinę) fotografiją, pats ryškinu juostas ir darau nuotraukas. Man tokia fotografija „tikresnė“, nes daugiau įdedama savęs. Galiu nukabinti nuo segtuko išdžiuvusią nuotrauką ir drąsiai sakyti , kad štai - padariau fotografiją.

Kur tave galima rasti: www.goodlife.lt

Kur mokeisi savo talento: skaitau knygas, mokausi  fotografo specialybės Pvdprc.

Talentas tai (kiek procentų darbo ir kiek įgimtų gabumų)...manau 50/50

Ką sunkiausia fotografuoti? Žmones, renginius....?
Man sunkiausia fotografuoti peizažą. Gal per daug statikos, o gal neužtenka kantrybės išlaukti „tos stebuklingos šviesos“.

Fotografas A.Aleksandravičius yra sakęs, kad jam lengviausia fotografuoti vyrus, nes moterys visada nori atrodyti gražios. Ar tai tiesa? Teisybės yra. Manau, jog viskas priklauso nuo to, ar fotografo ir modelio vizija sutampa. Jei modelis yra tavo klientas, nori nenori savąją viziją derini su tuo, ką nori pamatyti užsakovas galutiniame rezultate. Natūralu, kad iš tavęs nori gražios nuotraukos, su gražiu žmogumi. Ieškai kompromisų, kol randi abiems priimtiną variantą. Nemėgstu tuščių „plastmasinių veidų“ - besaikio nuotraukų redagavimo rezultato, nors yra klientų, kuriems tai visai patinka.

Kas įkvepia kūrybai:  filmai - 24 nuotraukos per sekundę - nemažai, ką? Sako,  ši nuotrauka, kaip kadras iš filmo; man būna atvirkščiai - ech, kokia nuotrauka būtų iš šio kadro... Kelionės - mėgstu keliauti dviračiu, judėti palyginus lėtai, kai esi susietas su aplinka, o ne atskirtas automobilio stiklu – tuomet ir fotografijai galimybių ir progų daugiau. Taip vasarą 3000km iki Suomijos ir atgal numyniau. Įkvepia, žinoma, ir kolegos su fotoaparatais.

 Geros įrangos turėjimas dar negarantuoja gero rezultato. Kokių savybių turi turėti žmogus, norintis „pagauti“ gerą kadrą? Pastebėti smulkmenas? Mokėti bendrauti? Visuomet reikia „geros akies“ - matyti detales, šviesą - jei kas turi šią savybę iš prigimties - šaunu, jei ne, tai manau pastangos ir praktika tikrai padės. Vestuvėse ar (ypač) dirbant su modeliu bendravimas yra labai svarbus, juk tai tiesiogiai įtakoja tai, kaip modelis jausis sesijos metu, ir mokėjimas bendrauti nori nenori atsispindės nuotraukose. Gera technika tikrai netrukdo pasiekti tikslą, bet, manau, svarbiausia „pažinoti“ savo turimą įrangą, kokia ji bebūtų. Tada žinai, kaip ją geriausiai išnaudoti vienoje ar kitoje situacijoje, nekyla pašalinių problemų gaudant tą gerąjį kadrą.

Ateities planai?
Verda idėjos diplominiam darbui, noriu instaliacijoje į grandinę sujungti eksponuojamus darbus, aplinką ir žiūrovą.

Sunku fotografui išgyventi Lietuvoje? Kaip ten sakoma, „savam krašte pranašu nebūsi“? Fotografija yra mano pagrindinis užsiėmimas, tačiau pagrindiniu pajamų šaltiniu dar netapo:)

Patarimas fotografams, norintiems kurti, bet nežinantiems, kaip pradėti. Siūlau nusipirkti knygą „Norintiems kurti, bet nežinantiems, kaip pradėti“. Juokauju, žinoma. Anksčiau ar vėliau išlys kas nors iš vidaus: idėja, problema, kompleksas, bet kas - o tada galėsi pagalvoti, kaip tai išreikšti per nuotrauką.

Laikas.lt

fotografija, Gediminas Packevičius, Packevičius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai