Įdomiausios kelionių kryptys (Foto)

Jau ne kartą laikas.lt dalino patarimus ieškantiems nepakartojamų kelionių įspūdžių. Šį kartą – nauja privalomų aplankyti vietų porcija.

Muziejus po vandeniu

 Manote, kad įdomiausias dalykas, kurį galima pamatyti po vandeniu, yra margaspalvės tropikų žuvys? Klystate. Cancuno povandeniniame muziejuje, Jus pasitiks Jasono DeCaireso Tayloro skulptūros, vaizduojančios žmones. Šis projektas prie Meksikos krantų buvo pradėtas įgyvendinti 2009 m.ir dabar čia yra apie 400 skulptūrų. Šios įdomybės lankymas yra nemokamas, tačiau rekomenduojama keliauti su vadovu.

Plaukiojantis turgus

Manau neatsiras nė vieno, kuris nežinotų, kas yra turgus. Pradedant visai po nosimi esančiu Kalvarijų turgumi ar spalvotą knibždelyną primenančiomis Maroko ir Kairo turgavietėmis. Tačiau ar esatę pirkę vaisius ir daržoves ant vandens? Tą padaryti galėsite nuvykę į Vietnamą, Can Tho miestą. Čia veikia Cai Rand vadinamas turgus, kurio prekybininkai savo prekes siūlo iš valčių ir nedidelių laivelių. Nepamirškite, kad veiksmas vyksta ryte, tad atvykite čia ne vėliau kaip 9 val. ryto.

Margaspalvis ežeras

Kas šauna į galvą išgirdus „Dėmėtas ežeras“? Tikriausiai kaip mat prie akis iškyla naftos dėmės ar kiti baisūs dalykai. Tačiau tai, ką pamatysite Kanadoje, Jus kaip reikiant nustebins. Vasaros metu šioje vietoje telkšo įvairiaspalvės „dėmės“: baltos, žalios, geltonos, tamsiai mėlynos... Tai lemia čia susikaupusi druska ir kiti mineralai.Vietiniai tiki, kad ši vieta turi magiškų ir gydomųjų galių ir ją vadina „Kliluk“. Beje, pabraidyti čia neteks, nes teritorija priklauso Okanagano genties draustiniui. Tačiau įspūdingas reginys nesunkiai matomas nuo netoliese esančio greitkelio.

Vienuolynas kalno šlaite

Tikriausia esate ne kartą stebėjęsi kalnų viršūnėse pastatytomis pilimis ir vienuolynais. O štai Taktsango, arba kitaip, Tigro lizdo, vienuolynas, esantis Butano karalystėje, greta Nepalo, jau nuo XVII a. stūksto stačiame kalno šlaite. Šią nepaprastą vietą galima pasiekti mulu arba pėsčiomis, kas užims apie porą valandų nuo turistų tako pradžios.

Medūzų ežeras

Dar vienas povandeninis stebuklas – Medūzų ežeras, esantis Palau salų valstybėje Ramiajame vandenyne. Įdomu tai, kad visi šie tūkstančiai ar net milijonai medūzų yra gana draugiškos žmogaus atžvilgiu, todėl jas galima apžiūrėti iš arti. Vietiniai šią vietą vadina Ongeim'l Thetau. 

Cinamono bangos

Ar esate kada matę cinamono spalvos bangas? Ne? Tuomet būtinai nuvykite pažiūrėti Arizonos „bangų“, esančių Paria kanjone, JAV. Manoma, kad šis žadą atimantis uolienų darinys susiformavo dar Juros periode. Tiesa, įspūdingiausiai ši vieta atrodo apie vidurdienį, kuomet įdubose nebūna šešėlio. Tuomet ji tampa pačiu tikriausiu gamtos fotografų rojumi.

Akmeniniai kaminai

Na, ir galiausiai – Turkija. Jei nesate iš tų, kurie mėgsta ištisas dienas leisti prie baseino, būtinai aplankykite Capadoccia vietovę, centrinėje šalies dalyje. Tūkstančius metų veikiamos erozijos, šios uolienos šiandien vieniems primena kaminus, kitiems – pasakų namelius. Bet kuriuo atveju, abejingų nelieka. Beje, greta šių gamtos grožybių galite rasti ir uoluose įsikūrusius miestus, kurie buvo pradėti „statyti“ dar IV a.

O gal jau esate aplankę kurį nors šių fantastiškų žemės kampelių?

Parengta pagal latimes.com

kelionės, muziejus po vandeniu, pasaulis, poilsis, turizmas, vienuolynas kalnuose

Naujausi komentarai
ra
2012-11-20, 13:40
reikia tik noro
Edi
2011-01-30, 20:16
Jetau,kaip noreciau... Labai visur grazu,tik kaip rasti laiko,o ir finansu tom kelionem :(
Gražina
2011-01-27, 16:21
Ačiū už tokius pasakiškus vaizdus, kurie priverčia aiktelt iš nuostabos ir susižavėjimo, kurie sustiprina norą keliauti.
:)
2011-01-26, 19:26
Nu jo, komentaras teisingas. O siaip daug pasauly tu idomiu vietu.. reikia tik laiko ir (arba) pinigu :)
keliaut
2011-01-26, 16:03
turkijos kaminai primena pimpaliukus
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai