Now Reading
Erica ir Jurgis debiutavo scenoje kartu (Foto)

Erica ir Jurgis debiutavo scenoje kartu (Foto)

Erica ir Jurgis debiutavo scenoje kartu (Foto)
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus muzikos klubo „Tamsta“ durys pasipuošė užrašu „bilietų nėra“, o likus dar gerai valandai iki debiutinio Ericos Jennings ir Jurgio Didžiulio arba „The Ball & Chain“ koncerto, vidun jau plūdo gerbėjai.
 
Ilgainiui „Tamsta“ tapo sausakimša. Akys negalėjo nepastebėti žinomų veidų – Ericos Jennings tėvai ir seserys, Algis Ramanauskas, Ugnė Skunstmonaitė, Žygis Stakėnas ir daugelis kitų smalsavo ką naujo sugalvojo trejus metus santuokos saitais susijungusi pora, šią patirtį ironiškai vadinanti „rutuliu ir grandine“ – iš čia ir projekto pavadinimas.

Eklektiška scenografija

Dvidešimt minučių vėluodama scenos uždanga pakilo, maloniai nustebindama „gyvomis dekoracijomis“: ant sofučių susėdę šnekučiavosi ir vyno taures kėlė muzikantų draugai. Greta Jurgio kompiuterio ir Manto Leskausko (vienintelio padedančio muzikanto) sintezatorių čia puikavosi ir antikvarinis pianinas ir didžiulis gramofonas, kurdami eklektišką, tačiau jaukią atmosferą. Po kiekvienos dainos scenos viršuje akį traukė ir užsidegdavusi švieslentė su užrašu „Applause“, tačiau ji atrodė tinkamesnė „Humoro klubo“ pasirodymams, nei akustiniam koncertui.
 
Jurgis, specialiai koncertui pasipuošė juodu kostiumu, baltais marškiniai ir kaklaraiščiu, bet žiūrovų akys neabejotinai krypo į Ericą. Trečiojo dešimtmečio amerikiečių filmus primenančia suknele, ryškiu makiažu, perlų karoliais ir tamsiomis garbanomis pasipuošusi atlikėja toli gražu nepriminė ištekėjusios dviejų vaikų mamos. Ericos įvaizdis veikiau panėšėjo į nutrūktgalvės Katy Perry! Tiesa, antroje koncerto dalyje E. Jennings privertė išsižioti dar kartą – persirengusi žemę siekiančia, žėrinčia suknele atvira nugara ir milžinišku skeltuku, apnuoginančiu koją, ji įsikūnijo į aistringos ir seksualios moters amplua.

Dėmesio centre – žmona

Erica savo sutuoktinį nustelbė ne tik išvaizda. Didžiausia vokalo solo partijų dalis priklausė būtent jai, o duetu skambančius balsus teko išgirsti vos keletą kartų. Tiesa, Jurgis atsigriebdavo intarpų tarp dainų metu, laidydamas auksines frazes žiūrovams, koketuodamas su žmona ir jos draugėmis. „Tai pirmoji daina, kurią parašiau Ericai“, juokaudamas pristatė koverį – „There Is Something About You“, o nuolat sugrįždamas prie užuominų apie šeimyninį gyvenimą, Jurgis prisipažino, kad „geriausias darbas vyrui yra ne tapti politiku, ne uždirbti milijoną, bet… padaryti vaiką“.
 
Scenoje pora jausmus rodė subtiliai, erzindami vienas kitą, meiliai ginčydamiesi, bet galiausiai pakšteldami vienas kitam į žandą. Meilė tvyrojo ore.

Kūdikio krykštavimas ir aukštakulnių kaukšėjimas

„The Ball & Chain“ muzikos stilių galima apibūdinti kaip „chamber pop“, kuris yra artimas Ericai, tačiau neįprastai lyriškas Jurgiui. Repertuare vietą atrado poros miegamajame gimusios dainos apie meilę, puikiai pažįstami koveriai („It‘s a Lovely Day“, „My Baby Just Cares for me“) ir net kūrinys Ericos tėvui, atskleidžiantis Jurgio piršlybų detales.

Nevengta ir muzikinių eksperimentų. Bene stipriausiai atliktam koveriui „And the beat goes on“ Jurgis naudojo  mini būgnų mašiną, dainos „Thinkin’ About You“ pagrindu tapo iš Ericos aukštakulnių kaukšėjimo sukurtas ritmas, kito kūrinio pradžioje pasigirdo kūdikio krykštavimas. „Kai žmona parašė šią dainą, ji turėjo būti erotinio pobūdžio, bet kadangi po erotikos būna visokių pasekmių…“ – sąmojingai pasiteisino Jurgis.

Kameriniai nesklandumai

Tą vakarą dirbusiam garsistui norėtųsi įžnybti ausin – nuo žemų dažnių stiprumo šokinėjo širdis, o aukštesnių garsų skambesys buvo nemalonus. Rodės, jog pats duetas taip pat nesuderino visų smulkmenų iki galo – buvo pamirštami žodžiai ir natos, vieną kurinį teko pradėti net tris kartus. Muzikantus gelbėjo charizma ir aktoriniais gebėjimai – neplanuotas situacijas jie paversdavo šou elementu. Kita vertus, šis koncertas buvo savotiška repeticija prieš tolesnius „The Ball & Chain“ pasirodymus, įvyksiančius po poros viešnagės Kolumbijoje. Kaip šiandien „Facebook“ rašė duetas, „we learned a lot about what alterations need to be made for the future, it helps to experiment on a live crowd”
 
Nepaisant neišbaigtumo, rodės visi liko patenkinti – žiūrovus pavergė Ericos ir Jurgio natūralumas, jauki atmosfera ir jau spėti išmokti dainų žodžiai, o daininkus sveikino jų draugai ir artimieji, bene po kiekvienos dainos dovanodami gėlių. Belieka tikėtis, jog po trijų mėnesių grįžę iš Kolumbijos Erica ir Jurgis ištesės pažadą ir gerbėjus pradžiugins debiutiniu albumu. O kol kas jie kviečia prisijungti prie jų grupės „Facebook“, kur greitu metu bus įdėti trijų dainų įrašai.

O čia, pirmasis poros muzikinis vaizdo klipas:

Erika Vyšniauskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top