„Pasaka" pristato naują Donato Vaišnoro filmą „Myliu kulką tavo širdyje" (video)

Nuo vasario 3 dienos kino teatrai „Pasaka” ir „Skalvija” pradeda rodyti naują lietuvišką vaidybinį filmą „Myliu Kulką Tavo Širdyje”. Tai nepriklausomas kino projektas, kurio sukūrime dalyvavo kino gamybos kompanijos LapėSnapė, Arclight, Post|Fx sound studio, Rain studio ir Editos kastingas

Vietoj įprastos, siekiančios kelias dešimtis žmonių, komandos šitą filmą sukūrė tik keturi autoriai: Donatas Vaišnoras(scenaristas/ režisierius/prodiuseris), Paulius Gvildys(operatorius), Vytis Puronas (kompozitorius, garso režisierius), Giedrius Svirskis(postprodukcija) ir aktoriai – kine debiutuojanti pagrindinio vaidmens atlikėja Eglė Nes, taip pat Airida Gintautaitė, Severija Janušauskaitė, Giedrius Simutis ir kt.

Filmas pasakoja Marijos (Eglė Nes) ir Donato (Donatas Vaišnoras) meilės istoriją. Romanas užsimezga, kai Donatas išgelbėja Mariją iš įsismarkavusio gerbėjo glėbio. Marija vos ne dvigubai jaunesnė, o čia dar taip keistai susiklosčiusios aplinkybės… Donatas neatsilaiko pagundai užsidėti Riterio kaukę.

Marija lengvai pasiduoda manipuliacijom ir jos dėkingumas perauga į simpatiją. Donatas be jokių skrupulų žaidžia susižavėjusios merginos jausmais ir neprašomas atveria savo širdį. O širdis pas jį ypatinga. Jis mėgino žudytis po mylimos moters išdavystės, bet kulka sustojo širdyje ir… Žodžiu, Marija pati nepastebi kaip atsiduria Donato lovoje.

Lovoje išaiškėja, kad jokio rando nėra... Dar blogiau – nėra žmogaus. Donatas parodo savo tikrąjį veidą – nuožmų galutinai apsimelavusio vyro cinizmą. Cinizmą žmogaus, gyvenančio tik kitų žmonių skausmu ir kančiomis, kurio vienintelis noras – griauti visų jį supančių žmonių gyvenimus. Kitaip sakant, širdis pas jį tikrai akmeninė.

Deja, o gal laimei, Marijos širdyje jau prabudo tas jausmas, kuris taip nemėgsta savęs įvardint. Nejaugi meilė tik iliuzija? Nejaugi gyvenimas baigėsi taip ir neprasidėjęs? Pamažu vakarykštė paauglė suvokia, kad meilė ne tik linksmybės ir išdaigos. Meilė tai sunku, tai drąsa būti atviram, drąsa atsiduoti kitam. Ir net jei ji atsidavė apgaulei, tai ji turi atsiduoti iki galo, kad melas virstų tiesa.

Marija vagia revolverį ir eina pas menkystą mylimąjį. Eina sugražinti jam orumą, sugražinti tikėjimą meile, sugražinti tiesą ir kulką į jo širdį, nes ten kur gimsta meilė, ten baigiasi melas...

Filmo žanras: meilės istorija(drama)
Planuojama filmo trukmė: 72min
Premjera: 2011 vasario 3. Kinoteatras ‘Pasaka’ 19.00.

Filmas nufilmuotas per 8 pamainas.
Filmavimo laikotarpis 2010.07.19 -2010.08.06.
Filmo biudžetas: 7000lt

Laikas.lt

donatas vaisnoras, myliu kulka tavo sirdyje

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai