Now Reading
Laimėk romantišką porelės fotosesiją su „Fotoperlu“

Laimėk romantišką porelės fotosesiją su „Fotoperlu“

Laimėk romantišką porelės fotosesiją su „Fotoperlu“

Šv.Valentino diena jau ne už kalnų, todėl Laikas.lt su fotostudija „Fotoperlas“ nusprendė Jums padovanoti romantišką porelės fotosesiją. Nes nieko nėra geriau už romantišką fotosesiją ir prisiminimus apie gerai praleistą laiką.

Ir turbūt niekas geriau nepadarys fotosesijos apie meilę nei meilės fotografas. Būtent taip save vadina Tadas Černiauskas, kurio vienas pagrindinių fotografavimo objektų – poros ir vestuvės. Apie savo kūrybą, fotostudiją „Fotoperlas“ fotografas papasakojo Laikas.lt.

Gal pradžiai susipažinkime. Kada ir kodėl susidomėjote fotografija?

Tai įvyko labai neseniai ir netikėtai, tad džiaugiuosi atradęs šią kūrybos formą. Fotografija tapo ne tik viena iš gyvenimo aistrų, bet ir neleido stovėti vietoje – atsirado stimulas ieškoti vis kažko naujo, nes atradimo ir savęs pažinimo jausmas be galo malonus.

Fotografija – hobis, peraugęs į verslą?

Hobis neperaugo į verslą, jis liko tuo pačiu hobiu, tik šiandien nešančiu papildomas pajamas.

Kodėl „Meilės fotografas“? Skamba labai romantiškai

Nes meilės tema yra neišsemiama ir jei sakau, kad fotografuoju meilę, tai reiškia, kad fotografuoju beveik viską, kas perpildyta geros emocijos, laimės siekio ir gyvenimiško džiaugsmo. Nežinau, ar gali būti geresnių temų, nes bet koks darbas tiesiogiai įtakoja jį dirbančius, tad galite tik numanyti kaip tai veikia mane ir mano gyvenimą.

Apie vestuvių fotografijas ir fotosesijas mes jau pakankamai daug žinome, ne vienas esame dalyvavęs tokiose fotosesijose. O porų fotosesijos Lietuvoje dar nėra tokios populiaros. O gal klystu?

Taip, šiandien tai gan nauja, tačiau nėra svetima. Nes pati idėja yra labai patraukli ir žmonių nereikia įtikinėti sudalyvauti panašioje fotosesijoje. Jiems tik reikia tai pristatyti ir dauguma negali atsisakyti, nes supranta, kad antrą kartą šio etapo gyvenime nepakartos. Tad fotografija yra puikus būdas bent dalinai įprasminti užgimusius šiltus jausmus kitam žmogui, veiklai ar pomėgiui.

Kaip paruošiate porą fotosesijai? Prieš tai bendraujate, kuriate tam tikrą atmosferą?

Norint, kad darbo rezultatas tenkintų ir teiktų džiaugsmą ilga laiką, reikia fotografuojamą porą šiek tiek pažinti ir suprasti kokie jų pomėgiai, poreikia ir lūkesčiai. Kai mėgaujiesi savo darbu ir darai jį nuoširdžiai – aplinkiniai tai jaučia ir taip vadinama ”gera atmosfera” gimsta savaime.

Kokia buvo įspūdingiausia fotosesija?

Visos jos įspūdingos ir prioritetą teikiu jausmui, o ne veiksmui. Daug labiau vertinu nuotraukose atskleidžiamą emociją ir nuotaiką, nes tai labiausiai nori prisiminti žiūrėdamas į sukurtus kadrus. Tad žaviuosi paprastomis ir nuoširdžiomis žmonių nuotraukomis, demonstruojama meile jose ir paprastais, gyvenimiškais stebuklais.

Fotografas A.Aleksandravičius yra sakęs, kad jam lengviausia fotografuoti vyrus, nes moterys visada nori atrodyti gražios. Ar tai tiesa?

Galbūt. Ir suprantu, kas norėta tuo pasakyti. Tačiau visad laikiausi nuomonės, kad siekis pasitempti ir atrodyti bei jaustis gerai yra tik privalumas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

O dabar praktiška informacija konkurse dalyvaujančioms poroms. Nugalėtojai yra, tačiau jie bijo, kad nemokės pozuoti, nežinos, ką reikia daryti ir pan. Ką patartumėte? Ar fotosesijos vietą parinksite jūs ar pati pora?

Jau po keletos minučių žmonės apsipras su kamera, o kai taip nutiks aš paprašysiu Jų suprasti, kad kadrai yra skirti jiems ir kad po ilgo laiko vartydami nuotraukų albumą jie norės prisimint tik nuoširdžias ir nesuvaidintas emocijas, tad tegul taip ir elgiasi. Ir žmonėms, kurie niekaip negali atsipalaiduoti prieš objektyva, visuomet sakau, kad tegu tokiais ir lieka, nes kuklumas labai graži savybė ir jei tai matosi nuotraukoje – puiku, nes tai tikrasis jo veidas.

Kiek laiko trunka fotosesija?

Apie valandą. Jei ilgiau – su Jumis dirba nepasiruošes žmogus arba ne profesionalas, nelinkęs galvoti apie žmones su kuriais jis dirba.
 

 


O dabar apie konkursą. Laikas.lt kviečia visas poreles siųsti savo bendras nuotraukas ir trumpai aprašyti, už ką jie vienas kitą myli ir trimis žodžiais apibūdinti savo draugystę. Nuotraukas siųskite adresu [email protected] iki vasario 20 d. Visos nuotraukos bus talpinamos rubrikoje „Konkursai”, o už labiausiai patinkančia porą balsuos visi Laikas.lt skaitytojai.

Iš trijų daugiausiai balsų susirnkusių porų fotografas pasirinks nugalėtoją porą, kuriai ir atiteks įspūdinga fotosesija, kurios rezultatus pamatys visi Laikas.lt skaitytojai.

Žiūrėti konkurso dalyvius. Nepamirškite atiduoti savo balso 😉

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top