Now Reading
„Skalvijos“ kino centre – vakaras skirtas S. Gaisnbourgui

„Skalvijos“ kino centre – vakaras skirtas S. Gaisnbourgui

„Skalvijos“ kino centre - vakaras skirtas S. Gaisnbourgui

Besibaigiant pirmajai Naujųjų metų savaitei „Skalvijos“ kino centras sausio 7 d., penktadienį, kviečia žiūrovus į pirmąjį šiais metais vakarėlį, skirtą susipažinti su legendiniu prancūzų menininku Serge‘u Gainsbourg‘u.

Pristatyti garsiausią prancūziško chansono kūrėją, daugeliui žinomą iš singlo „Je t’aime… moi non plus“, „Skalvijai“ padės Lietuvos frankofonų klubas (CLeF.lt). Jo nariai ne tik plačiau papasakos apie šią kontroversišką asmenybę, visada traukusią dėmesį tiek talentingais kūriniais, tiek provokuojančiais pasisakymais, bet ir pakvies kartu atlikti jo dainą „Je Suis Venu Te Dire Que Je M’en Vais“.

„Nesu didelis muzikos žinovas, bet su Serge‘o Gainsbourg‘o kūriniais teko ne kartą susidurti. Prancūzijos kultūros istorijoje jis užima svarbią vietą – retai sutiksi prancūzą, nieko negirdėjusį apie jo skandalingas dainas ar dar skandalingesnį asmeninį gyvenimą. Savo laiku jis ne kartą padėjo Prancūzijai iškovoti prizines vietas ir „Eurovizijos“ dainų konkurse, priversdamas visus kartu dainuoti savo puikias dainas“, – sakė CLeF prezidentas Rolandas Kazlauskas.

Vakarėlio metu „Skalvijoje“ skambės žymiausi ir gražiausi S. Gainsbourg‘o kūriniai, bus parodyti jo kurti vaizdo klipai, kurių viename jis nusifilmavo su savo dukterimi Sharlotte Gaisnbourg („Lemon incest“), žinomą iš vaidmens daug diskusijų sukėlusiame dano Larso von Triero filmo „Antikristas“.

Penktadienio vakarą „Skalvijos“ žiūrovai taip pat bus kviečiami pasižiūrėti pirmąjį prancūzų apie garsųjį menininką sukurtą biografinį filmą „Gainsbourgas. Didvyriškas gyvenimas“, kurį pastatė kine debiutuojantis komiksų autorius Joanno Sfaras. Ši juosta „Skalvijos“ ekranuose suksis visą sausio mėnesį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Filmas atskleidžia svarbiausius S. Gainsbourg‘o gyvenimo momentus – nuo vaikystės nacių apgultame Paryžiuje, susidomėjimo daile iki panirimo į muziką ir jo kūryboje ryškų pėdsaką palikusių pažinčių su aktorėmis bei dainininkėmis Brigitte Bardot ir Jane Birkin.

Po filmo peržiūros „Skalvijos“ lankytojus CLeF nariai pakvies kartu pagal prancūziškas tradicijas paminėti Trijų Karalių šventę. Žiūrovai bus vaišinami gardžiu Karalių pyragu („Galette des Rois“), pagamintu pagal visas prancūziškos konditerijos tradicijas. Jame bus paslėptas siurprizas, kurį atradęs laimingasis bus išrinktas 2011-ųjų metų Karaliumi. Jis taps garbės svečiu CLeF renginiuose, taip pat bus apdovanotas kvietimais į „Skalvijos“ filmus.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top