30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

Net jei ir laikote save virtuvės asu, vertingų patarimų vengti nereiktų, nes kartais tai gali išgebėti nuo kulinarinių nesėkmių, kurios pasitaiko visiems. Siūlome 30 praktinių patarimų, kurie perduodami iš kartos į kartą:

1. Šokoladas išsilydys greičiau ir tolygiai, jei jį sulaužysite gabalėliais ir tirpinsite karšto vandens vonelėje.

2. Prieš virdami širdis, jas bent valandą išmirkykite šaltame vandenyje.

3. Kepama laukinių paukščių mėsa pasidengs gražia plutele, jei ją aptepsite grietine ir apkepsite iš visų pusių.

4. Vertėtų žinoti, kad be riebalų išvirtos avižos kietina vidurius.

5. Kepta jautiena bus skanesnė ir aromatingesnė, jei prieš kepdami ar troškindami ją sutepsite garstyčiomis.

6. Vištienos kepenėlės bus skanesnės, jei prieš kepdami jas 2-3 valandas pamirkysite piene.

7. Šviežias daržoves geriausia pjaustyti ant plastmasinės lentelės, nes medinė lentelė prisigers jų sulčių.

8. Virtos vištos odelė išliks balta, jei prieš virdami ją ištrinsite citrinos sultimis arba citrinos rūgšties tirpalu.

9. Nemalonus svogūnų kvapas pranyks, jei pjaustymo peilius patrinsite sausa druska.

10. Viršutiniuose kopūstų lapuose yra daugiau karotino ir vitamino C, nei vidiniuose.

11. Jei į kiaušinio baltymą ar į grietinėlę įbersite druskos, šiuos produktus išplaksite žymiai greičiau.

12. Kuo daugiau tešloje riebalų ir mažiau skysčių, tuo tešla bus trapesnė.

13. Virta mėse bus sultingesnė, jei ją įdėsite į verdantį vandenį, o tada virsite ant mažos ugnies.

14. Jei norite atšildyti kalmarus, užpilkite ant jų karštą vandenį, tada nulupkite odelę.

15. Šiltą keksą patariama supjaustyti pašildytu peiliu, tada jis nesutrupės.

16. Norėdami paskaninti vištienos sultinį, į jį įdėkite svogūnų, morkų, juodųjų pipirų ir petražolių.

17. Daržovių sriuba bus skanesnė ir maistingesnė, jei į ją įpilsite pieno, grietinėlės, rūgusio pieno ar
grietinės.

18. Brokolio kopūstų žalių valgyti negalima, tačiau virti juos reiktų labai trumpai.

19. Keksuose razinos nenusės ant dugno, jei jas pavoliosite miltuose.

20. Kavos aromatas sustiprės, jei prieš virdami kavos pupeles pakepinsite su keliais kristalėliais
druskos.

21. Prieš kepdami susmulkintus svogūnus, pavoliokite miltuose: tada jie neprisvils ir bus gražesnės
spalvos.

22. Kad kepant pyragėlius ar spurgas aliejus nepatamsėtų, į aliejų įdėkite bulvę.

23. Sluoksniuotas pyragas su vaisių įdaru geriau iškeps, jei apatinį pyrago sluoksnį keliose vietose pradusite mediniu smeigtuku.

24. Bazilikus reikia skinti tik rankomis. Jei yra galimybė, juos labiau tinka šaldyti, o ne džiovinti.

25. Žolinius prieskonius (bazilikus, melisas, petražoles) reikia berti tik jų ruošimo pabaigoje. Jie nepakenčia karščio.

26. Kepama mėsa neprilips prie iešmų, jei prieš kepimą iešmus sutepsite aliejumi.

27. Smulkią žuvį ant žarijų galima kepti suvyniojus į nuplikytus vynuogių, kopūstų ar špinatų lapus, kurie žuvį apsaugo nuo perdžiūvimo.

28. Norėdami patikrinti, ar kokybiška mėsa, ją paspauskite pirštu. Kokybiškoje mėsoje duobutė greitai
išsilygina.

29. Ryžiai išvirs baltesni ir skanesni, jei į verdamus ryžius įpilsite truputėlį acto.

30. Nesūdykite mėsos, kol ji nebaigs virti. Jei pasūdysite žalią mėsą, ji išvirs kieta.

Laikas.lt

kulinariniai patarimai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai