Ekologiško aliejaus nauda Jam ir Jai

Aliejus dažniausiai naudojamas maistui ruošti, žinome, kad jis būna įvairių rūšių ir paskirčių. Tačiau ar žinote, kad jis gali moterims ir vyrams padėti spręsti ir kasdienines grožio ir sveikatos problemas.

Naudingi aliejai moterims, kodėl ir kaip vartoti?

Odai, nagams, plaukams – nakvišų aliejus. Šaltai spaustas, nerafinuotas

Gerosios savybės: aliejuje gausu polinesočiųjų rūgščių Omega-6, gama linoleno, kurios padeda organizmui absorbuoti insuliną, teigiamai veikia širdies darbą. Kadangi organizmas pats jų negamina, turime pakankamai gauti su maistu arba maisto papildais. Tinka vidiniam ir išoriniam vartojimui.

Vartojimas: rekomenduojamą vartoti ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį per dieną.

Poveikis: Reguliuoja hormonų veiklą ir kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį kraujyje; Stiprina organizmo atsparumą infekcinėms ligoms; Gerina kepenų ląstelių regeneraciją, neutralizuoja alkoholio poveikį; Mažina vėžinių susirgimų, aterosklerozės, širdies, odos ir endokrininių ligų riziką.

Regeneracijai – agurklių aliejus

Gerosios savybės: Lengvai į odą susigeriantis aliejus. Spaudžiamas iš agurklės sėklų. Produktas, turintis daugiausia GLA (gama linoleninių rūgščių) iš visų žinomų aliejų. Aliejų sudaro polinesočiosios ir mononesočiosios riebiosios rūgštys ir vitaminas F. Vitaminai A, D, E, K. Išoriškai naudojamas vienas arba su kitais baziniais aliejais, aplikacijoms, kaukėms ant odos ir plaukų, taip pat viso kūno masažui. Maksimaliam poveikiui gauti, ieškokite organinio, sertifikuoto, tinkamo naudoti į vidų.

Vartojimas: šaltas, su daržovėmis, ant salotų, į padažus. Tik nereikėtų kepti ar virti.

Poveikis: labai ryškios agurklės aliejaus regeneruojančios savybės, senstančiai, sudribusiai odai grąžina lankstumą, elastingumą, gyvybingumą ir stangrumą. Naudojamas sausos odos priežiūrai. Raukšlėtai, negyvastingai, pavargusiai odai. Slenkančių plaukų priežiūrai. Senėjančiam organizmui. Taip pat pasižymi kraują skystinančiomis savybėmis, kovoja prieš trombų susidarymą kraujyje. Reguliuoja hormoninę ir nervų sistemas. Aktyvina imunitetą.

Nervinei sistemai ir ne tik agurkliųų sėklų aliejus. Šaltai spautas, nerafinuotas.

Gerosios savybės: Agurklių sėklų aliejuje ypač gausu gama linolio rūgšties. Naudojant nuolatos pastebimai mažina ir ramina uždegimų skausmus.

Vartojimas: Aliejus naudojamas kaip maisto papildas po 1 arbatinį šaukštelį per dieną arba kaip kosmetikos priemonė.

Poveikis: Tyrimai parodė aliejaus naudą gydant įvairius susirgimus: mėnesinių ciklo, osteoparozės, peršalimo ligas, reguliuoja kraujo spaudimą. Skaldo akmenis inkstuose bei šlapimo pūslėje; Skystina kraują, neleidžia susidaryti trombams; Reguliuoja hormoninę ir nervų sistemą; Sumažina priešmenstruacinį ir menopauzinį galvos skausmą, depresiją, dirglumą, krutų jautrumą, pilvo pūtimą, prakaitavimą ir pagerina slogią nuotaiką; Naudingas sergant piktybinėmis, širdies ligomis bei atopiniu ir seborėjiniu dermatitu, teigiamai veikia sergant reumatu, artritu.

Imunitetui gerinti – kanapių sėklų aliejus. Šalto spaudimo, nerafinuotas

Gerosios savybės: aliejuje gausu Omega – 6 ir Omega – 3 rūgščių, gausu vitaminų, proteinų. Vartojant kanapių aliejų organizmas gauna didelį kiekį riebiųjų rūgščių, reikalingų palaikyti sveikas organizmo funkcijas, pastebėta, kad teigiamai veikia širdies darbą, valo kraujagysles, gerina virškinamojo trakto veiklą, imuninę sistemą, smegenų veiklą, regėjimą, stiprina sąnarius, valo odą. 

Vartojimas: aliejus naudojamas šaltų užkandžių, salotų, padažų gamybai. Kaip maisto papildą gerti po desertinį šauktą kelis kartus per dieną. Puikiai tinka naudoti kaip kosmetikos priemonę.

Poveikis: malšina gimdos uždegimus; slopina menopauzės simptomus; valo kraujagysles;

Stiprus antioksidantas – granatų sėklų aliejus. Šalto spaudimo, nerafinuotas

Gerosios savybės: granatų sėklų aliejuje yra konjuguota linoleno rūgšties, kuri dar vadinama punicic rūgštimi – ypatingai tai taikytina granatų sėkloms. Yra žinoma, kad punicic rūgštis gerina organizmo atsparumą, imuninę sistemą. Aliejuje yra didelis vitamino E kiekis. 

Vartojimas: naudojamas kasdien suaugusiems yra naudinga suvartoti 7-8 lašus granatų sėklų aliejaus. Kadangi aliejuje yra natūralių estrogenų, nėra rekomenduojamas vartoti nėštumo metu.

Poveikis: granatų sėklų aliejus, kuris yra stiprus antioksidantas, padeda užkirsti kelią širdies ligoms, apsauginis poveikis virškintino sistemai. Reguliuoja organizme harmoninę veiklą. Granatų sėklų aliejus yra plačiai naudojamas kosmetikos gaminiuose, atgaivina išglebusią ar brandžią odą, padeda kovojant su raukšlėmis, nuramina odos dirginimą, suteikia drėgmės odai, turi estrogeninių savybių, antioksidantų, yra priešuždegiminis, antimikrobinis, gerina odos elastingumą ir saugo ją.

Kompleksas vyrams, kad siela ir kūnas būtų sveiki

Antrajai vyro širdžiai – moliūgų sėklų aliejus. Šalto spaudimo, nerafinuotas

Gerosios savybės: moliūgų sėklų aliejuje yra daug biologiškai aktyvių medžiagų, vitaminų B1, B2, C, P, nesočiųjų ir polinesočij riebalų rūgščių – linolio, linoleno, oleino, palmitino, stearino. Moliūgų sėklų aliejus šalina iš organizmo toksines medžiagas, palaiko arterijų ir odos elastingumą. Vartojamas sutrikusiai medžiagų apykaitai normalizuoti, padeda gydant šlapimo pūslės, ypatingai naudingas gydant prostatos susirgimus.

Vartojimas: tinka vartoti sergantiems hepatitu, corize, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige bei gastritu. Naudojamas maisto gaminime, salotoms pagardinti, kaip maisto papildas geriamas po desertinį šaukštą kelis kartus per dieną arba kaip kosmetikos priemonė.

Poveikis: Normalizuoja medžiagų apykaitą; Naudojamas sergant ateroskleroze ir išemine širdies liga; Numalšina skausmą prostatos srityje ir palengvina šlapinimąsi; Lėtina uždegiminių ligų vystymosi riziką. Naudojamas sergant: lėtinėmis difuzinėmis kepenų ligomis – hepatitu, ciroze, riebaline kepenų distrofija, alkoholiniu hepatitu, alkoholiniu kepenų pažeidimu; sergant cholecistocholangitu, tulžies takų diskinezija, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige; gydant ūminį ir lėtinį gastritą, rėmenį.

Probleminei odai ir ne tik – sezamų sėklų aliejus. Šaltai spaustas, nerafinuotas ir skrudintų sezamų

Gerosios savybės: sezamų aliejuje yra ypač daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, jis yra lengvas. Be įvairiausių vitaminų ir mineralinių medžiagų, aliejuje gausu sezamolio, turinčio antioksidantinių savybių. Šio aliejaus sudėtyje yra aštuonios svarbiausios amino rūgštys, įskaitant leucitiną ir miotiną, gausu kalcio, magnio, fosforo. Pastebėta, kad ilgainiui vartojant aliejų kaip maisto papildą susireguliuoja kraujo spaudimas. 

Vartojimas: aliejus naudojamas sausos, raukšlėtos arba šerpetotos odos priežiūrai. Skrudintų sezamų aliejus ypač mėgstamas kinų ir japonų virtuvėse dėl ypatingo skonio ir aromato. Tuo tarpu šaltai spausto, nerafinuoto sezamų aliejaus skonis yra švelnesnis. Abu aliejai tinka salotoms, kepiniams, užkandžiams.

Poveikis: Veiksmingai naudojamas osteoporozės profilaktikai; šalina iš organizmo nuodus, šlakus; veiksmingas gydant plaučių susirgimus, dusulį, sausą kosulį, astmą, širdies ligas, kepenis, tulžies pūslę, kasą, skydliaukę, gydant padidėjusį skrandžio rūgštingumą, mažakraujystę; vartojamas esant vidurių užkietėjimui, opoms; didina trombocitų kiekį ir pagreitina kraujo krešėjimą; minkština ir išvalo odą, pašalindamas kenksmingas medžiagas, purvą ir mirusias ląsteles.

Grožio ir sveikatos!

 

Parengė Viktorija Gudelė

agurklių sėklų aliejus, aliejus, cholesterolio kiekį kraujyje, D, e, gama linoleno, granatų sėklų aliejus, hormonų veiklą, infekcinėms ligoms, K, kepenų ląstelių regeneraciją, kosmetikos gaminiuose, moliūgų sėklų aliejus, oda, Omega – 3, Omega-6, regeneracija, sezamų sėklų aliejus, sveika moteris, sveika oda, sveika prostata, sveikas vyras, sveikata, vitaminai A

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai