Now Reading
Valstybiniame jaunimo teatre – angeliška premjera vaikams

Valstybiniame jaunimo teatre – angeliška premjera vaikams

Valstybiniame jaunimo teatre – angeliška premjera vaikams

Prasidėjus žiemai ir artėjant gražiausiai metų šventei – šv. Kalėdoms, Valstybinis jaunimo teatras kviečia vaikus ir jų tėvelius į nepaprastai šiltą ir muzikalų, režisieriaus Vytauto V. Landsbergio spektaklį „Angelų pasakos“, kuris įvyks gruodžio 18 d. 12 ir 15 val.

Istorijos sumanytojas, poetas, prozininkas, muzikas ir daugybės knygelių vaikams autorius Vytautas V. Landsbergis yra vienas mylimiausių vaikų rašytojų Lietuvoje. Už savo kūrybą rašytojas pelnė ne vieną nacionalinį apdovanojimą ir buvo nominuotas prestižinei Astridos Lindgren premijai. Vytauto V. Landsbergio darbai nuolatos įgauna vis kitas formas – poezija tampa dainomis, dokumentinės istorijos virsta kino filmais, o pasakos – spektakliais vaikams. Tai ne pirmas kartas, kai pagal rašytojo knygelę sukuriamas spektaklis Jaunimo teatre.

Prieš keletą metų mažojoje teatro scenoje užgimęs pastatymas „Arklio Dominyko meilė“ sužavėjo mažuosius žiūrovus ir iki šiol yra vienas lankomiausių ir mylimiausių.

Naujausias spektaklis „Angelų pasakos“ – tai istorija apie danguje, ant debesies gyvenančių dviejų arkangelų Mykolo ir Gabrieliaus bičiulystę, jų darbus bei rūpesčius. Ar žinojote, kad angelai už nuveiktas geradarystes privalo atsiskaityti Dangiškajai Kanceliarijai? Tam ne visada lieka laiko, nes be maldų išklausymo, dainų dainavimo ir žmonių gelbėjimo, svarbiausias ir pagrindinis angelų darbas – pasakų sekimas. O pasakų būna visokių: juokingų ir išradingų, kuriose gausu nuotykių ir išminties, o taip pat piktų, kiaulysčių kupinų bei nesąžiningų. Pastarąsias mėgsta sekti kažkada angelu buvęs, bet žemai puolęs Liucipierius. Ar pavyks arkangelams atvesti velniūkštį į doros kelią, vaikai sužinos apsilankę premjeriniame spektaklyje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Reikia pridurti, jog spektakliui scenografiją ir kostiumus sukūrė žymi teatro dailininkė Ramunė Skrebūnaitė, o vaidina du aktoriai Gediminas ir Ainis Storpirščiai. Gediminas Storpirštis taip pat parašė muziką spektaklyje skambančioms dainelėms, kurias dainuos kartu su visais vaikais.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top