Now Reading
Laukiamiausias gruodžio vakarėlis „ElectroXmas“ – jau šįvakar

Laukiamiausias gruodžio vakarėlis „ElectroXmas“ – jau šįvakar

Laukiamiausias gruodžio vakarėlis „ElectroXmas“  - jau šįvakar

Laukiamiausias gruodžio vakarėlis – pirmasis „ElectroXmas“ ciklo renginys įvyks šiandien Vilniuje, MENŲ FABRIKE – LOFTAS.

„ElectroXmas”  Menu fakrike LOFTAS metu gyvai pasirodys dar viena electro, industrial, gothic muzikos grupė iš Lenkijos – “Red Emprez”. Daugiau apie grupę čia:


‘Red Emprez — Caress Me’

Renginio laikas:

19:30 — DURYS
20:00 -21:00 — DJ CHIMERA ROUGE
21:00 — 21:50 – — RED EMPREZ (Lenkija)
22:15 — 23:45 — COVENANT (Švedija)
23:45 — … — DJ CHIMERA ROUGE

Organizatoriai gana taikliai pristato vakaro žvaigždes – švedų electro ir industrial grupę „Covenant“:

„Šiemet Kalėdas pasitiksime kitaip – su electro ir industrial muzika renginyje „ElectroXmas“! Vakaro metu skambės electro, industrial, electronic body music, synth-pop, electroclash, rhytmic-noise ir kitų giminingų stilių muzika, kuriai vadovaus DJ CHIMERA ROUGE.

Nuo durų atidarymo iki vakaro pabaigos skambės šių stilių favoritai: DEPECHE MODE, COMBICHRIST, CAMOUFLAGE, AND ONE, FRONT 242, FRONT LINE ASSEMBLY, HOCICO, ROTERSAND, HOTOX, FATERHEAD, SOMAN, GRENDEL, X-FUSION ir daugelis kitų. Tačiau visą vakarą vainikuos specialaus vakaro svečio pasirodymas gyvai. Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos garsi electro ir industrial muzikos grupė iš Švedijos – trio „Covenant“!

Praeito amžiaus aštuoniasdešimtųjų viduryje trys švedų jaunuoliai iš nedidelio miestelio Helsingborg susidomėjo ir atrado sau elektroninės muzikos pasaulį. Joakimas Montelius, Clasas Nachmanson ir Eskilas Simonsson buvo sužavėti grupių „Kraftwerk“, „The Human League“ ir „Front 242“ kūryba. Visas šias grupes galima vadinti EBM (Electronic body music) muzikos stiliaus pionieriais. Petraukose tarp paskaitų vaikinai ekspermentavo mažoje įrašų studijoje. 1989 metais vaikinai išsirinko grupės pavadinimą „Covenant“.

Pirmoji klausytojų ausis pasiekusi grupės daina buvo „The Replicant“. Ji neliko nepastebėtas leidėjų, todėl jau 1994 metais buvo išleistas pirmasis albumas “Dreams of a Cryotank”. Dar po dviejų metų „Covenant“ išleido antrąjį albumą „Sequencer“, kuris tapo žanro klasika. Daugelis kritikų įvertino jį kaip vieną geriausių to laikotarpio „electro“ stiliaus muzikos albumą.

1999 m. išleidus ketvirtą albumą, grupė buvo apdovanota iškart trimis SEMA (Swedish Electronics Music Awards) apdovanojimais. Po šių apdovanojimų „Covenant“ su dideliu pasisekimu gastroliavo po Europą, JAV, grojo didžiausiuose elektroninės muzikiniuose festivaliuose. Buvo galima pastebėti, kad pamažu keitėsi grupės stilius nuo EBM iki agresyvesnio synth-pop / future-pop skambesio. Daugelio kritikų ir gerbėjų pripažįstama, kad būtent „Covenant“ prisidėjo prie tuo metu naujo muzikinio stiliaus future-pop kūrimo. Sekantys du albumai „United States of Mind“ (2000) ir „Northern Light“ (2002) bylojo apie dar vieną „Covenant“ muzikos stiliaus evoliuciją. Šįkart į „tamsų“, „šaltą“ skambesį.

„Covenant“ – dabar jau elektroninės muzikos scenos veteranai — iš kitų elektroninės muzikos grupių išsiskiria sudėtingesnėmis melodijomis, unikaliais ritmais ir ekspresyviu vokalu. Grupės muzika pilna energijos, tačiau ne agresyvi. „Covenant“ visda siūlo gerą garsą, ypatingą šou ir tikrą muzikos energiją.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasirodymų metu grupė groja tik gyvai. Jos narių žodžiais, „tai galimybė betarpiškai bendrauti su auditorija, matyti realius savo klausytojus, kuriems muzika mes kuriam.“

Aštuntasis albumas “Modern Ruin” turėtų būti išleistas dar 2010 metais. Jo pirmasis singlas „Lightbringer“ jau kuris laikas sukasi elektroninę muziką grojančių stočių grojaraščiuose.

Pirmasis „ElectroXmas“ ciklo renginys įvyks gruodžio 10 d. (penktadienis) Vilniuje, MENŲ FABRIKE – LOFTAS.

Bilietus į šį renginį galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose ir internetu www.tiketa.lt. Renginio dieną (jei liks bilietų!) jais bus prekiaujama ir klubo kasoje. Pirmieji bilietai tikriems electro-kultūros fanams pigiau – įsilektrink su „ElectroXmas“!

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top