Šiuolaikinio meno aukcione parduota kūrinių už beveik 21 tūkst. litų

Ketvirtadienį galerijoje „Vartai“ vyko jau antrasis šiuolaikinio meno aukcionas. Renginio metu buvo pristatyta daugiau nei 40 iškilių Lietuvos menininkų sukurtų tapybos, fotografijos ir skulptūros darbų. Aukciono rengėjų teigimu, renginys pavyko – vakaro metu buvo parduota šiuolaikinio meno kūrinių beveik už 21 tūkst. litų.

Šiame aukcione taip pat buvo parduoti Kęstučio Grigaliūno tapybos darbas „Vien tik mėlyna akyse“, Roberto Narkaus fotografija pavadinimu „Mišrainė“, Ugniaus Gelgudos fotografijos darbas „Kriminaliniai peizažai“, Mariaus Zavadskio skulptūra „Viltis“, du Jurgos Barilaitės piešiniai ant drobės „Cigaretė“ bei „Sūkurys“, Eglės Karpavičiūtės tapybos kūrinys „Nutapyta Luc Tuymans ekspozicija“, Andriaus Zakarausko koliažas „Be pavadinimo“ bei to paties menininko tapybos drobė „Paveikslo nutapymo būdas“.

Pasak galerijos „Vartai“ savininkės Nidos Rutkienės, šiuo renginiu buvo siekiama supažindinti Lietuvos visuomenę su talentingais šiuolaikinio meno kūrėjais.

„Aukciono rezultatais esame patenkinti. Lietuvoje turime išties talentingų menininkų, kurie yra labai vertinami užsienyje, tačiau dažnai yra pamirštami tėvynėje. Šių menininkų kūriniai yra kolekcinė vertybė ir puiki investicija, nes laikui bėgant jų vertė tik didės“, - sako N. Rutkienė.

Aukcione savo darbus pristatė žymūs Lietuvos kūrėjai. Tarp jų – šių metų Nacionalinės premijos laureatas tapytojas Jonas Gasiūnas, užsienio galerijose dažnai pristatomi Ugnius Gelgauda, Laura Garbštienė ir Andrius Zakarauskas. Aukcione dalyvavo ir žymus Estijos šiuolaikinio meno atstovas Kaido Ole. Vienas įdomiausių aukcione pristatytų darbų – dar 1996 metais dabartinio kultūros ministro Arūno Gelūno tušu nutapytas paveikslas „Be pavadinimo“.

Aukciono metu savo kūrinius taip pat pristatė Ray Bartkus, Ina Budrytė, Indrė Ercmonaitė, Monika Furmanavičiūtė, Eimantas Ludavičius, Tomas Martišauskis, Ieva Mediodia, Alina Melnikova, Domas Noreika, Eglė Ulčickaitė, Eglė Vertelkaitė. Aukcioną vedė Jogaila Morkūnas ir Nida Rutkienė.

Galerija Vartai, įkurta 1991 m., yra didžiausia privati galerija Lietuvoje. Pradėjusi nuo parodinės veiklos, galerija palaipsniui savo veiklą išsiplėtė iki daug platesnio pobūdžio projektų rengimo.

Bendradarbiavimas su lietuvių bei užsienio menininkais, galerijomis bei kitomis kultūros institucijomis tapo vienu svarbiausių galerijos veiklos principų.

Laikas.lt

aukcionas, Galerija „Vartai“, meno aukcionas, šiuolaikinio meno aukcionas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai