Now Reading
Galerijoje „Meno niša” paroda „Vienas gramas aukso“

Galerijoje „Meno niša” paroda „Vienas gramas aukso“

Galerijoje „Meno niša” paroda „Vienas gramas aukso“

Sunkmečiu žmonės atsigręžia į tikrąsias vertybes; neginčijama tiesa. Manote, turime omenyje nuoširdumą, išmintį, nesavanaudiškumą?

Nieko panašaus. Sunkmečiu vis populiaresnis darosi auksas. Krintant pinigų vertei, didėjant infliacijai, aukso kaina vis kyla, o jo vertė, materialinė ir simbolinė – vis didėja. Ir vienas gramas aukso dabar jau visai nebe toks, koks buvo prieš tris ar keturis metus; jis kur kas vertingesnis, net jei jo svoris ir išliko nepakitęs. Netikite? Užeikite į bet kurį lombardą, ant kurio langų puikuojasi vis didesnėmis raidėmis užrašomi skelbimai “SUPERKAME AUKSĄ”.

O dar geriau – į galeriją “Meno niša” kuri, kaip ir priklauso Auksakalių gildijos galerijai, vėl atgaivina legendinę tradicinę parodą “1 gramas aukso”. Šioje parodoje dalyvauja ne tik žinomi juvelyrai, bet ir grafikai, kurie savo kūriniuose kokiu nors būdu naudoja auksą. Vienus autorius jis domina kaip medžiaga, turinti itin turtingą plastiką, specifinę spalvą, kitus – traukia paslaptingas aukso švytėjimas, faktūrų žaismė, santykiai su kitomis medžiagomis ir formomis. Tačiau parodos “Vienas gramas aukso” eksponatuose tikro aukso yra tiek, kiek ir talento bei meninės išmonės.

Parodoje tarp garsiausių lietuvių juvelyrų – Solveigos ir Alfredo Krivičių, Marytės Gurevičienės, Ugnės Blažytės, Šarūnės Vaitkutės ir Dainiaus Narkaus, Sauliaus Vaitiekūno, Algio Mikučio ir kitų autorių bus pristatyti ir kūrėjai iš Latvijos – Anna Fanigina, Marta Krasta, Sigitas Kreivaitis. Grafikių flangą atstovauja Eglė Kuckaitė, Tatjana Diščenko, Raminta Šumskytė, Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė ir ne tik…

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Visgi auksas – metalas ypatingas, įnoringas ir reikalaujantis dėmesio. Taigi galerija „Meno niša“ kviečia į auksinę šventę, kur bus tiesiamas auksinis kilimas, giedamos aukso amžiaus giesmės ir nutiks kitokie auksiniai netikėtumai. 2010 gruodžio 13 d. (pirmadienį) 18 val. Auksakalių gildijos galerijoje “Meno niša” visais šiais dalykais žibės paskutinės šių metų parodos “Vienas gramas aukso” atidarymas. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top