Now Reading
Baletas + Depeche Mode muzika = „Baltijos baleto grupės“ premjera

Baletas + Depeche Mode muzika = „Baltijos baleto grupės“ premjera

Baletas + Depeche Mode muzika = „Baltijos baleto grupės“ premjera

Depeche Mode, baletas, šiuolaikinis baletas, lazeriai, projekcijos…skamba kaip gražių žodžių sakinys, tačiau naujai susikūrusi „Baltijos baleto grupė“ juos sujungė į vieną ir pristatys šiuolaikinio šokio spektaklį „Depeche Mode: Kitas pasaulis“.

Apie naują reiškinį

„Baltijos baleto grupė“ – tai naujas reiškinys Lietuvos šokio padangėje, kuris savo debiutą pradeda išties įspūdingai. Ir kaip penktadienį spaudos konferencijoje teigė Nacionalinės M.K.Čiurlionio meno mokyklos direktorius Romualdas Kondrotas, kuris „priglaudė“ šokėjus po „Šokio teatro“ stogu, jis labai džiaugiasi, kad patikėjo trupės nariais ir jų didžiuliu entuziazmu. „Džiaugiuosi tuo, kad trupė, suburta buvusių M.K.Čiurlionio mokyklos mokinių, susikūrė iš žmonių entuziazmo. Buvau didelis skeptikas, gana atsargiai į tai žiūrėjau, bet kai pamačiau susirinkusių jaunų žmonių degančias akis, sutikau. Kaip pavyks – spręs žiūrovai. Sieksiu vieno – kad tai nebūtų vienkartis veiksmas ir kad trupė po šio projekto neišnyktų“.

„Baltijos baleto grupės“ vadovė Marija Simona Šimulynaitė teigė, kad jai teko daug keliauti ir dirbti kitose šalyse ir ten įgyta patirtis leido suvokti, kad Lietuvai reikalinga papildoma niša, kurioje galėtų kristalizuotis ne tik klasikinis baletas. Taip pat užsienyje dirba daug lietuvių, kurie mielai sugrįžtų dirbti į gimtinę.

„Daug kas palaikė šią mano idėją, skatino. Tuomet M.K.Čiurlionio menų mokyklos direktorius mus įsileido ir davė šansą“. Maskvos imperatoriškasis baletas (Rusija), Sakramento baletas (JAV), Latvijos nacionalinė opera, Baltimorės baletas (JAV), Tartu Vanemuinės teatras (Estija), Ženevos „Les Jeune Ballet“ (Šveicarija), Los Andželo baletas (JAV) – tai tik dalis pasaulio teatrų, kuriuos savo biografijose mini „Baltijos baleto grupės“ solistai, suburti režisierės-choreografės M.S. Šimulynaitės.

„Baltijos baleto grupėje“ taip pat šoka ir garsi balerina Neli Beliakaitė, kuri yra viena pagrindinių „Baltijos baleto grupės“ solistų.

Apie premjerą

M.S. Šimulynaitei „Depeche Mode: kitas pasaulis“ – jau vienuoliktoji premjera. Kaip pasakoja pati režisierė, idėja šiam kūriniui kilo perskaičius Haruki Murakami romaną „Negailestinga stebuklų šalis ir Pasaulio galas“, kuris buvo atspirties taškas spektaklio kūrybiniam procesui. „Tai bus sintetinis pastatymas, kuriame bus naudojamos projekcijos, o šokio stilistika – šiuolaikinis baletas. Juk žmogus šiais laikais tampa sintetikos vergu “.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Už uždangos

Kaip teigė M.S. Šimulynaitė, kol kas visa trupė dirba tik iš idėjos ir entuziazmo. Bet idėja ir entuziazmu sotus nebūsi ir reikia tikėtis, kad „Baltijos baleto grupė“ ateityje ras rėmėjų. O ateitis žada būti išties įdomi: šokio kinas ir kiti projektai, suplanuoti penkeriems metams.

Spektakliu „Depeche Mode: Kitas pasaulis“ debiutuosianti trupė į premjerą Šokio teatre Vilniuje pakvies Naujųjų metų išvakarėse – gruodžio 30 ir 31 dienomis Šokio teatre (T. Kosciuškos g. 11, M.K.Čiurlionio menų mokykla).

Rasa Barčaitė
Nuotr. iš spaudos konferencijos  – autorės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top