Now Reading
Bene labiausiai įkyrėjusių Kalėdinių filmų Topas

Bene labiausiai įkyrėjusių Kalėdinių filmų Topas

Bene labiausiai įkyrėjusių Kalėdinių filmų Topas

Per kiekvienas Kalėdas mes dažniausiai važiuojame namo, sėdame prie šventinio stalo, mėgaujamės giminių susirinkimais ir… žinoma, dažniausiai žiūrime televiziją ir filmus, kuriuos jau esame matę šimtus kartų per praėjusias Kalėdas. Tad siūlome kasmetinių šventinių filmų, kurių nežiūrėtume, bet juos vis tiek rodo lietuviškos televizijos, dešimtuką.

Kalėdos pagal Kranksus/Christmas with the Kranks

Prisimenate šitą filmą? Toks gerietiškai kvailas ir lyg ir bandantis pamokyti, jog tas Kalėdinis bumas kartais būna perdėtas. Jei nematėte, primename siužetą: Čikagos priemiestyje įsikūrę Liuteris ir Nora Kranksai jau 23 metus iš eilės kruopščiai ruošėsi šv. Kalėdų šventėms, pirko brangias dovanas, puošė savo namus… Tačiau Kranksų elgesys neatpažįstamai pasikeičia ir meilė šv. Kalėdoms akimirksniu išblėsta, kai tik jų vienturtė dukrelė Bleir išvyksta padirbėti taikos labui į Pietų Ameriką. Savanaudiškasis Liuteris iš karto nusprendžia, kad šiais metais nebus jokių spalvotųjų lempučių, jokių eglučių… Jis pasiūlo žmonai praleisti šias šv. Kalėdas, sutaupyti krūvą pinigų ir po to išvykti į prabangų kruizą Karibų jūroje. 

Vienas namuose/Home Alone

Apie šitą filmą net nereikia rašyti, nes tiek jį, tiek jo tęsinius matėme visi ir iki skausmo pažįstame kiekvieną sceną. Tačiau prisipažinkime, mielai „Vienas namuose” pažiūrėtume ir dar kartą, nes tai filmas, kuris niekada nepabosta. Ir nesvarbu, kad sukurtas prieš daugiau nei 20 metų.

101 dalmatinas/101 Dalmatians

Turbūt dauguma skaitytojų jau šypsosi, perskaitę šį filmo pavadinimą. Ir piktąją moterį, juokingai dažytais plaukais. Apie ką ši istorija?Drabužių modeliuotoja Anita ir kompiuterinių žaidimų kūrėjas Rodžeris susipažįsta savo augintinių dalmatinų, Perditos ir Pongo dėka, įsimyli vienas kitą ir neužilgo susituokia. Jų augintiniai susilaukia palikuonių, kuriuos pavagia Anitos vadovė Kruela De Vil, kad iš jų kailiukų galėtų pasisiūti sau unikalų paltą. Perdita ir Pongas, padedami Anglijos gyvūnų karalystės, vyksta ieškoti ir išgelbėti savo vaikus.

Kvaišų šeimynėlės atostogos/National Lampoon’s Christmas Vacation

Vienas iš tų filmų, kurį žiūrint gali valgyti, kalbėti su teta ir vistiek suprasi, kas vyksta. Siužetas: visa kvaišų šeimynėlė – Klarkas, Elena ir jų vaikai Odri ir Rustis – keliaus iki Vakarų pakrantės ir apsilankys žymiajame pramogų parke. Klarkas kaip visada suplanavo viską iki paskutinės smulkmenos ir stengėsi, kad atostogos įsimintų visam gyvenimui. Tačiau sėkmė nuo jų nusisuko pačią pirmą atostogų dieną. Klarkas pasiekė tik vieną tikslą – tos kelionės neužmirš nė vienas šeimos narys.

Kalėdų karštinė/Jingle All the Way

Vaidina Arnoldas Schwarzeneggeris! O to juk užtenka daug žiūrėjimo jėgų nereikalaujančiam filmui? Siužetas: mažasis Džeimis svajoja apie nepaprastą lėlę – „Turbo žmogų”, nenugalimą didvyrį. Šio žaisliuko trokšta beveik visi vaikai, tad artėjant Kalėdoms jo nebeįmanoma gauti. Džeimio tėtis pasiryžta žūtbūt nupirkti sūnui trokštamą žaisliuką. Visame mieste liko tik vienas „Turbo žmogus”. Jo beieškodami susirungia du savo vaikus beprotiškai mylintys tėčiai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip Grinčas Kalėdas vogė/How the Grinch Stole Christmas

Šį filmą verta pažiūrėti vien dėl Jimo Carrey. Jis vaidina Grinčą. Grinčas – žalias, storas, gauruotas padaras paplokščiu snukiu, plonais pirštais ir grėsmingomis geltonomis akimis. Nenuostabu, kad jis gyveno vienas, atsiskyręs nuo jį nuolat pašiepiančių ir jo prisibijančių miesteliūkščio gyventojų. Kai iki šv. Kalėdų buvo likę 3 dienos, 17 valandų ir 33 minutės, Grinčas galutinai supyko ant triukšmingų kaimynų, besilinksminančių ir belaukiančių šventės bei gausybės dovanėlių… Įniršęs Grinčas nutaria pavogti visas dovanėles. Per naktį Grinčas išsineša visas dovanas, o rytą išgirsta šventinį šurmulį. Supratęs, kad ne dovanos per Kalėdas svarbiausia, Grinčas laužo galvą, kaip jas grąžinti…

Gremlinai/Gremlins

Ar pamenate, kaip žiūrėjote šitą filmą vaikystėje ir slėpėtės iš baimės po kėde? O po to juokėtės iš šių juokingų padarų? Vienišas vaikas labai norėjo turėti draugišką augintinį, tad tėvai padovanojo jam žavų švelnų gyvūnėlį. Jie net neįsivaizdavo, kad šis egzotiškas sutvėrimas viso miesto gyvenimą pavers košmaru. Jie negalėjo žinoti, kad iš vieno sutvėrimo akimirksniu gali prisiveisti tūkstančiai išprotėjusių monstrų. Tarp žmonių ir Gremlinų užverda kova. Būtų geriau, kad ji baigtųsi žmogaus pergale…

Betmenas/Batman

Daugybė ekranizacijų ir daugybė variacijų betmeno tema. Briusas Veinas – miesto pažiba – milijonierius filantropas. Juo žavisi, jį myli visi, kas su juo susitinka. Romantiška meilė skleidžiasi tarp jo ir žavios fotokorespondentės Vicki Veil. Tačiau naktį, kai niekas nemato, garbusis milijonierius tampa Supermenu.

Rasa Barčaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top