Now Reading
Paroda „Focus“ – kaip teorines žinias paversti praktika

Paroda „Focus“ – kaip teorines žinias paversti praktika

Paroda „Focus“ –  kaip teorines žinias paversti praktika

Paroda „Focus“ – tai siūlymas pažvelgti į kūrinius kitu kampu. Koncetruojamasi į žvilgsnio galią ir santykį tarp žiūrovo akies, fantazijos ir vaizduojamo objekto.

Kiekvienas žiūrovas yra pakviečiamas truputį pabūti vojeristu ir pro mažą skylutę žvilgtelėti į kūrinius kaip į slaptus fetišus. Ši paroda tuo pačiu metu legitimuoja žiūrėjimą, fetišizmą, bet taip pat ugdo ir koreguoja žmogaus žiūrėjimo tradiciją.

Paroda kuruojama Vilniaus dailės akademijos Dailės istorijos ir teorijos bei UNESCO kultūros vadybos ir kultūros politikos katedrų studentų. Vienas parodos sudėtinių konceptų buvo teorines žinias paversti praktika. Studentai patys atrinkinėjo darbus, kūrė koncepciją, tyrinėjo kūrinius – šitaip sukurdami vieningą, bet naują požiūrį į senus bei naujus meno kūrinius, atrinktus iš VDA fondų.

Paroda „Focus“ organizuojama dr. Ilonkos Czerny, vizituojančios profesionalios kuratorės iš Vokietijos.

Parodoje pristatomų darbų autoriai: Kristina Ališauskaitė, Živilė Avižienytė, Rasa Balčytė, Alvydas Mandeika, Renata Tamošiūnaitė, Rimgaudas Žebenka.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Atidarymas vyks gruodžio 3 d. 18 val. Paroda veiks iki gruodžio 10 d. Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros galerijoje (Maironio g. 3, pastate D).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top