Now Reading
Lietuvos pool-9 čempiono titulas atiteko 18-mečiui

Lietuvos pool-9 čempiono titulas atiteko 18-mečiui

Lietuvos pool-9 čempiono titulas atiteko 18-mečiui

Lapkričio 13 – 14 dienomis Kaune laisvalaikio centre „Undinė” įvyko Lietuvos pool-9 čempionatas, kurį organizavo Lietuvos pulo federacija (LPF) ir biliardo klubas „Club9”. Tai buvo pirmos kategorijos reitinginis turnyras.

Varžybose dalyvavo beveik šimtas dalyvių iš visos Lietuvos: Kauno, Šiaulių, Vilniaus, Klaipėdos. Vyrų grupėje čempiono titulo siekė 78 dalyviai, o moterų – 19 dalyvių. 
 
Po visą dieną trukusių įnirtingiausių ir įdomiausių kovų, kurios vyko iki vėlyvo vakaro, paaiškėjo stipriausių vyrų šešioliktukas: M. Šiaudkulis, V. Kussat, H. Nevidauskas, G. Obelenius, L. Mončiunskas, M. Jonuškis, J. Merkelis, V. Zumaras, D. Bačinskas, N. Paškevičius, E. Juknevičius, M. Šalkauskas, T. Granskas, K. Afanasjev, V. Savickij, M. Nedzvieckas.

Antrą varžybų dieną ketvirfinalyje susitiko M. Šiaudkulis su H. Nevidausku, L. Mončiunskas su V. Zumaru, N. Paškevičius su T. Gransku ir M. Nedzvieckas su K. Afanasjev. Šiaulietis Marius lengvai įveikė Haroldą. V. Zumaras be jokio vargo nugalėjo Leoną. Įtempčiausia kova vyko tarp Tomo ir Nerijaus, kurią laimėjo Tomas. O Konstantin šį kartą nusileido Mantui.

Vyrų pogrupio pusfinalyje susitiko T. Granskas su M. Nedzviecku ir M. Šiaudkulis su V. Zumaru. Į finalą pateko Lietuvos reitingų lyderis Marius su kauniečiu Mantu. Finalas buvo įsimintinas ir intriguojantis, nes čempionatas paaiškėjo tik kontrolinėje partijoje. Rezultatu 9:8 pergalę šventė M. Nedzvieckas, kuris ir tapo Lietuvos pool-9 čempionu.

Po čempionato įvyko pasikeitimų reitingų lentelėje. Pirmoje vietoje išliko Marius Šiaudkulis (1135 taškai), antroje vietoje – Leonas Mončiunskas (850 taškai), o į trečiąją vietą pakilo Vilardas Zumaras (815 taškų).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lietuvos pool-9 čempionato organizatorius maloniai nustebino toks gausus dalyvaujančių merginų skaičius. Čempionate dalyvavo 19 moterų. Pirmą varžybų dieną turėjo paaiškėti merginų pogrupio pusfinalio dalyvės.

Burtų keliu buvo išaiškintos žaidėjų poros: Eglei Daunoraitė teko susikauti su Agne Jarušauskaite, Albertai Šimkevičiūtei su Simona Milišauskaitei, Jovitai Juotpalytei su Vilija Žukaityte ir Aušrai Kundreckaitei su Danguole Šimkevičiūte.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt