Now Reading
Kenny Garrett – kokybiško džiazo beklausant… (foto)

Kenny Garrett – kokybiško džiazo beklausant… (foto)

Kenny Garrett - kokybiško džiazo beklausant... (foto)

Lietingą pirmadienio vakarą sostinės gyventojai ir svečiai rinkosi į Vilniaus „Ūkio banko teatro areną”, kur savo vienintelį koncertą Lietuvoje surengė legendinis džiazmenas Kenny Garrett.

Tegyvuoja minimalizmas

Stiprų įspūdį paliko minimalizmas. Minimalizmas tiek scenografijoje, tiek elgesyje, tiek muzikoje. Didžiulę sceną puošė elementarūs balti kulisai, nušviesti rampų šviesos. Jie atrodė taip… paprastai ir nuostabiai. Scenoje išsidėstę 4 muzikos instrumentai atrodė lyg žaisliniai – tai, visiškai priešinga, ką esame paprastai įpratę matyti žvaigždžių koncertuose – daugybė aparatūros mirksinčių stiprintuvų lempučių, lakstančių pagalbinių darbuotojų, ilgų ir nuobodžių instrumentų derinimo, etc. Čia scenoje stovinti įranga atrodė taip, lyg būtum ne 800 žmonių talpinančioje Ūkio banko teatro arenoje, bet mažoje kamerinėje salytėje… 

Muzika, muzika ir dar kartą muzika

Kenny Garretto muziką galima priskirti klasikiniam džiazui, tam, ką mes esame įpratę vadinti džiazu. Taip, taip, ne jazz blues, ne jazz funk, ne jazz fusion ar jazz rap – tiesiog JAZZ! Beje, didžiąją dalį koncerto atlikėjas grojo nusisukęs nuo žiūrovų – bendraudamas su savo grupe ir savo saksofonu. Nepasakė jis nieko daug – pasisveikino, tris kartus pristatė grupės narius ir publiką išvadino happy people . “Laimingi žmonės” plojo, judėjo, tačiau šokti nedrįso.

Beje, publika pasitaikė išties inteligentiška – dauguma pasipuošę, nevėluojantys, tvarkingai ir laiku pasitikę žymųjį atlikėją. Pasak organizatorių, į koncertą buvo parduota virš 600 bilietų, tačiau apie 800 žmonių skirta salė buvo pilna.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Akimirkų iš Kenny Garrett koncerto kviečiame pasižiūrėti galerijoje.

Parengė Viktorija Gudelė
Nuotr. Mindaugo Gudelio

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top