Now Reading
Po Las Vego šviesomis – tuneliuose gyvenančių žmonių gyvenimai (Foto)

Po Las Vego šviesomis – tuneliuose gyvenančių žmonių gyvenimai (Foto)

Po Las Vego šviesomis – tuneliuose gyvenančių žmonių gyvenimai (Foto)

Iki tūkstančio benamių žmonių rado sau pastogę Las Vege, po Sin Sičio parduotuvių alėja esančiame tunelyje, rašo dailymail.co.uk.

Giliai po Las Vego mirguliuojančiomis šviesomis stūkso pragaištingas labirintas, pilnas nuodingų vorų ir žmonių kaip „Trolis“ ( vyras, apsiginklavęs geležine kuoka.)

Šie užlieti tuneliai tūkstančiui žmonių yra tapę namais. Kai kurie jų, kaip Styvenas ir Katrina, apstatė savo namus (atitvertą ruožą tunelyje) baldais. Baldus jie surinko iš kitų žmonių išmestų sendaikčių, todėl turi ir dvivietę lovą, ir rūbų spintą, ir netgi knygų lentyną.
 

Tuneliuose gyvenantys žmonės netgi sugebėjo pasidaryti lentynas ir kabyklas rūbams, dekoruoti savo požeminius namus taip, kad jie būtų jaukūs. Kaip ten bebūtų, jie negali kovoti su vandeniu ant grindų.

Styveno ir Katrinos namų pasididžiavimas – pačių susikonstruota knygų lentyna. Ši pora tunelyje gyvena jau penktus metus ir prausiasi vandeniu iš vandens aušinimo sistemų, piešia ant sienų grafičius ir kaupia išmestų knygų biblioteką. Surinktas knygas jie kruopščiai saugo nuo drėgmės – laiko jas įpakuotas celofano maišeliuose.
 
„Savo lovą radome prie daugiabučių konteinerių. Visas mūsų turtas – tai tiesiog daiktai, kuriuos kažkas išmetė. Bet, kaip sakoma: kas vieniems šlamštas, kitiems – auksas“, – pasakojo Styvenas, – „Radinius susirenkame naktį, kai niekas nemato, kadangi tai yra gėdinga…“

Styvenas persikėlė į tunelius prieš trejus metus, kai dėl priklausomybės nuo heroino neteko darbo. Šiuo metu jis gyvena iš pinigų, rastų kazino lošimų automatuose. Kartą Styvenui pasisekė rasti kažkieno lošimo automate pamirštus 997 JAV dolerius (beveik pustrečio tūkstančio litų).

 
Kita tunelio gyventoja, Eimė. Ji gyvena labirinte su savo sutuoktiniu Jaunėliu. Pora neteko namų po tragiškos jų kūdikio žūties, kuri įklampino porą į narkotikų liūną. Medaus mėnesį jie praleido požemyje.

Tuo tarpu grafičių menininkai tunelio plotais naudojasi kaip savo darbų galerija, kuri driekiasi per 320 km (panašus atstumas yra nuo Vilniaus iki Klaipėdos).
 
Matthew O`Brienas, žurnalistas, atradęs šiuos žmones ir bendravęs su jais, įkūrė paramos tunelių gyventojams fondą „The Shine a Light“. „Tai normalūs įvairaus amžiaus žmonės, nukrypę nuo savo tikrojo kelio, dažniausiai po traumuojančių įvykių“, – tikino M. O`Brienas. Jis taip pat pridūrė, kad tuneliuose gyvena ir vaikai, nors jie yra slepiami nuo smalsuolių dėmesio. Žurnalistas yra išleidęs knygą apie tunelių žmones „Anapus neoninės šviesos“.
 
  Šias šokiruojančias, kitokią realybę atskleidžiančias nuotraukas padarė Austinas Hargrave`as, britų fotografas šiuo metu dirbantis JAV.

Pagal Dailymail.co.uk parengė Živilė Barkauskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top