Kaip surengti įsimintiną Halovyno vakarėlį

Visų šventųjų dienos išvakarėse rengiamas Halovyno vakarėlis gali tapti staigmenų užtaisu, nesibaigiančiu vien skaptuotu moliūgu ant palangės.

„Žinoma, daugiausia dėmesio skiriama įspūdingiems kostiumams, tačiau šventė nebus išbaigta be tinkamų patiekalų, dekoracijų ir muzikos“, - sako „Electrolux“ vakarėlių ciklo „Dinner explorer“ organizatoriai.

Užkandžiui puikiai tiks namuose kepta tradicinė airiška duona su džiovintais vaisiais. Kraujo sriubą galima pagaminti iš konservuotų pomidorų, morkų, salierų, svogūnų ir kitų priedų bei papuošti ją grietinėlės voratinkliu. Pagrindiniam patiekalui vakarėlių gidas siūlo velniškai aštrų kepsnį iš vištų krūtinėlių. Desertui – tradicinis Halovyno patiekalas – karamelizuoti kepti obuoliai su riešutais. Šventinius patiekalus sėkmingai papildytų „Raganos punšas“, sumaišytas iš citrininio limonado, apelsinų likerio, degtinės, konservuotų ličių vaisių ir ledo.

Muzikiniam šventės fonui tiks Matto Finko „Halloween hysteria“ arba Johno Carpenterio originalių kino filmų garso takelių rinkinys Halloween: 20th anniversary edition. Stalo papuošimui galima panaudoti ne tik išskaptuotus moliūgus su žvakute, bet ir mažus dekoratyvinius moliūgėlius bei obuolius, o patalpos dekorui – popierinius vorus, šikšnosparnius ir skeletus. Papildomą efektą suteiks dūmų mašina.

Populiariausias Halovyno užsiėmimas yra ne tik kaimynų gąsdinimas ir išpirkos prašymas, bet ir plaukiančių kubile obuolių žvejojimas burna arba bandymas nenaudojant rankų suvalgyti ant raištelio prikabintą paplotėlį, aplietą sirupu. Taip pat neprašausite vakarą paskirdami siaubo filmų peržiūrai arba tamsoje užsiimdami burtais.

Tuo tarpu Halovyno raganoms, norinčioms ne tik šauniai pasirodyti bet ir stebuklingai greitai susitvarkyti po vakarėlio, „Electrolux“ rekomenduoja šiuolaikinę belaidę šluotą „Ergorapido“.

Pilną šventės scenarijų ir patiekalų receptus galima rasti Vakarėlių gido internetinėje duombazėje.

Laikas.lt

helovino vakarelis, maskaradas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai