Afrodiziakai jūsų lėkštėje

Prieskoninės žolės, vaisiai, daržovės, vabzdžiai ir kiti maisto produktai ir gėrimai šimtmečiais naudojami lytiniam potraukiui skatinti. Kyla vienintelis klausimas... Ar gali šios gamtos dovanos pasitarnauti intymaus gyvenimo kokybei?

Moksliniais tyrimais nustatyta, kad maistas neturi įtakos seksualinei ištvermei ar seksualiam malonumui. Nors dalis žmonių ar tautų vis dar prisiekinėja, esą mokslininkų įsitikinimas prieštaringas, tačiau stimuliuojantį poveikį tam tikri maisto produktai visgi turi, skelbia sveikatos klausimus gvildenantis portalas abnehmen.net.

Tarp siūlomų – ir šeši liūdnai pagarsėję afrodiziakai. Juos išbandžius paaiškėjo, kad šie produktai nekenkia organizmui. Priešingai – visi šie „nuotaikos skatintojai“ yra labai reikalingi.

Austrės

Dėl didelio cinko kiekio austrės dažnai minimos tarp lytinio potraukio ir aktyvumo skatintojų. Taip pat priduriama, kad iš išorės šios rudens gėrybės primena moters vulvą. Austrės yra vienos seniausių afrodiziakų. Išbandykite šias rudens gėrybes vos su keliais lašais citrinos ir tabasco padažo kartu su duona su sviestu. Jei tai nepadeda, ūpą pakels...

Juodasis šokoladas

Šokolade yra daug antioksidantų. Tai veikia kaip afrodiziakas, skatinantis neuromediatorių (neurotransmiterių) ir endorfino (endogeninių morfinų) išsiskyrimą. Jie paveikia žmogaus savijautą, kiek praskaidrina nuotaiką, gerina emocijas. Kuo šokoladas tamsesnis (kakavos kiekis bent 60 procentų), tuo jis veiksmingesnis. Sudėtyje daugiau antioksidantų, tačiau mažiau kalorijų.

Raudonas vynas

Vakarienė žvakių šviesoje... be vyno? Neįsivaizduojama! Raudoname vyne esantis alkoholis atpalaiduoja ir mažina susikaustymą. Kartais tai gali išgelbėti vakarą. Svarbu tai, kad raudoname vyne yra aromatinių junginių polifenolių, teigiamai veikiančių širdies sveikatą ir reguliuojančių ir cholesterolio kiekį. Svarbiausia mėgautis saikingai.

Ženšenis

Azijos ženšenis seniai naudojamas imuninės sistemos stiprinimui. Šiame žemyne ženšenis dar žinomas kaip seksualinio aktyvumo skatintojas. Nors augalas sukelia tonizuojamąjį poveikį, seksualiniam stimului jo galių nėra pastebėta. Norite tuo įsitikinti? Tuomet su ženšeniu paruoškite vištieną ir ryžius arba išgerkite ženšenio arbatos. Juo galite praturtinti ir dvasią bei kūną.

Raudonasis pipiras

Po čili pipirų miegamajame tikrai neteks užmigti. Jų sudėtyje yra kapsaicino, pasižyminčio erzinančiomis savybėmis ir deginančiu skoniu. Jis padidina širdies ritmą , plečia kraujagysles, sustiprina prakaitavimą ir išskiria endorfiną. Patiriami pojūčiai labai primena patiriamus meilės žaidimų metu. Neperdozuokite – per didelis čili pipirų kiekis gali turėti nemalonių padarinių.

Avokadas

Actekai šiuos vaisius siejo su vaisingumu. Moksliškai avokadų nauda nėra pagrįsta. Sveikatą jie praturtina širdžiai ir kraujagyslėms naudingomis polinesočiųjų riebalų rūgštimis.

Šparagai

Sudėtinių medžiagų tyrimai paneigia bet kokį galimą šparagų poveikį libido padidinimui. Visgi, juos valgyti naudinga – čia daug vitaminų ir mineralų.

Braškės

Kokios formos, spalvos ar skonio? Nesvarbu, visos jos dera prie šampano ir šokolado. Braškėse taip pat daug vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Juose labai mažai kalorijų (vos 32/100 gramų).

Taigi, afrodiziakų magiją derėtų labiau sieti su senovės mitais ir norų išsipildymo troškimu, nei su mokslininkų įrodyta tiesa. Kad ir kaip ten būtų, svarbu nepamiršti, kad sveika ir subalansuota mityba išlaiko gyvybingą kūną, o kartu ir aukštą libido.

Parengė Nerijus Drochneris

afrodiziakas, austrės, braškės

Naujausi komentarai
Evaldas
2011-11-26, 21:12
Dar keletas čia nepaimėtų afrodiziakų :)
http://skaitalas.lt/2011/01/15/valgomosios-gundymo-priemones/
hm
2010-10-30, 00:21
a čia juos visus iš eilės valgyt?
afro
2010-10-27, 18:18
ooo gerulis cia! beveik visi isvardinti mano megiamausi maistai :)
chrienas
2010-10-27, 17:41
eina sau geras. Man avokadas isvis sexy :))
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai