Apdovanojimai už tvarkingiausią aplinką

Rytoj, spalio 26 d., 16 val. Vilniaus miesto rotušėje bus apdovanoti Aplinkos ir miesto tvarkymo konkurso nugalėtojai: geriausiai mieste aplinką prižiūrinčios seniūnijos, įmonės, įstaigos, daugiabučių namų bendrijos, aplinkos išsaugojimo sprendimus įgyvendinę ar vykdantys vilniečiai.

Šiemet konkurse, kuris truko nuo liepos vidurio iki rugsėjo 30 d., dalyvavo 34 sostinės vaikų darželiai, 33 mokyklos ir 45 įmonės, organizacijos ir daugiabučių namų bendrijos.

"Tvarkingiausios aplinkos konkursą organizuojame jau daugelį metų, tačiau gyventojų susidomėjimas ir jo svarba miestui nenumenksta. Seniūnijos, įstaigos, organizacijos ir pavieniai gyventojai – visi, neabejingi švarios aplinkos puoselėjimui, noriai dalyvauja, tvarkosi‚ "varžosi". Tik šiemet surengėme konkursą keliais mėnesiais anksčiau", – sakė Aplinkos ir miesto tvarkymo konkurso organizavimo darbo grupės vadovas vicemeras Stanislovas Šriūbėnas.

Pasak S. Šriūbėno, prasidėjus rudens sezonui, kai subjūra orai, kai krenta lapai, sunkiau objektyviai įvertinti žmonių triūsą. Taip pat objektyviam vertinimui turi reikšmės ir vietos specifika – seniūnijos, esančios miesto centre, senamiestyje turi vienas problemas, teritorijose, kur daug žalumos, kur yra sodų bendrijos – kitos bėdos. Viena konkurso organizatorių – Vilniaus sveiko miesto biuro vadovė Danguolė Vaitkienė pasakojo, kad svarbiausi konkurso tikslai – sutelkti miesto bendruomenę saugesnės ir švaresnės aplinkos kūrimui, propaguoti ekologiško miesto idėją, skatinti kiekvieno iš mūsų asmeninę atsakomybę už gyvenamąją aplinką.

Aplinkos ir miesto tvarkymo konkurso vertinimo komisijoje – Vilniaus miesto vadovai, Savivaldybės miestovaizdžio, miesto tvarkymo, viešosios tvarkos, Vilniaus sveiko miesto biuro, švietimo, aplinkos apsaugos specialistai vertino bendrą aplinkos estetinį vaizdą, stebėjo, kaip prižiūrimi želdynai, automobilių stovėjimo, laikinų statinių, šunų vedžiojimo, statybviečių aikštelės, viešųjų erdvių aplinka, kaip laikomasi atliekų tvarkymo taisyklių, antrinių žaliavų surinkimo vietų, ar šalinami savavališki sąvartynai, ar tvarkomi informaciniai reklaminiai įrenginiai ir jų aplinka, ar seniūnijose yra gyventojų informavimo sistema – stendai, periodiniai leidiniai.

Konkurso dalyviai bus apdovanoti už kultūrinio paveldo tvarkymo iniciatyvas, už bendruomenių skatinimą, už naujų erdvių ir poilsio zonų kūrimą, gerą atliekų tvarkymą, kokybišką gyventojų informavimo sistemą, gerą sodininkų bendrijų tvarkymą, tvarkingiausią gatvę, kiemą ir kt. 

Laikas.lt

"Vilnius – mano namai", aplinka

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai