Poeziją, vaizdą ir garsą jungiantis festivalis „Tarp“ atvyksta į Klaipėdą

Penkmetį švenčiantis audiovizualinės poezijos festivalis „Tarp“ trečiadienį, spalio 27-ąją atkeliauja į pajūrį.

„Švyturio menų doke“ organizuojamame renginyje vyks nemokama tarptautinio Berlyno poezijos filmų festivalio „ZEBRA“ darbų peržiūra, jungsis gyvai skaitoma poezija ir gyvai atliekama elektroninė muzika.

Vienintelis Lietuvoje tarpdisciplininius menus bei poeziją jungiantis tarptautinis audiovizualinės ir eksperimentinės poezijos festivalis „Tarp“ Klaipėdoje vyks trečią kartą.

Tai bus paskutinė dalis renginio, nuo spalio 20 d. migravusio po netradicinės erdves didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Filmų peržiūros, performansai, parodos ir poezijos koncertai šiemet buvo surengti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių galerijose bei pogrindžio klubuose.

„Švyturio menų doke“ renginį 18 val. pradės svarbiausias šių metų akcentas - tarptautinio poezijos filmų festivalio „ZEBRA“ programa. Konkursinėje pasauliniame, kas antrus metus Berlyne organizuojamo festivalio programoje dalyvauja daugiau nei 900 šimtai filmų kūrėjų iš įvairiausių žemynų kampelių. Goethe‘s Instituto dėka visos tarptautinės ir vokiečių kūrėjų filmų peržiūros „TARP“ festivalio metu vyksta nemokamai. Geriausius atrinktus menininkų darbus iš Islandijos, Olandijos, Suomijos, Austrijos, Norvegijos, Didžiosios Britanijos, JAV bei kitų šalių pristatys festivalio „ZEBRA“ vadovas Thomu Zandegiacomo del Bel, Klaipėdoje besilankantis jau nebe pirmą kartą.

Po filmų peržiūros, nuo 20.30 val. prasidės vakaro programa „Tarp tekstų ir elektronikos“. Jos metu bus bandoma vienu ypu suderinti gyvai skaitomą poeziją ir gyvai atliekamą elektroninę muziką.

Eksperimentinės renginio dalies metu savo kūrybą skaitys poetas, dramaturgas ir prozininkas, vaikų ir jaunimo teatro „Aušra“ režisierius Mindaugas Valiukas, jaunoji poetė Laura Valaitytė bei viena iš festivalio organizatorių ir „AVaspo“ grupės narė Gabrielė Labanauskaitė.

Tuo pačiu metu nenuspėjamas elektroninės muzikos formas vystys klaipėdietis Kristijonas Lučinskas su savo projektu „Driezhas“. Jo kūryboje daugybė garsų persipina su tradiciniais ir elektroniniais instrumentais, gausu buities ir industrinių motyvų, gilių ritmų bei spalvingų melodinių linijų.

Vakaro programą užbaigs klaipėdiečių menininkų organizacijos „MeKuSa“ sukurti kino filmai. 

Laikas.lt

festivalis tarp

Naujausi komentarai
xxx
2010-10-25, 20:02
Geras festivalis, linkejimai organizatoriams :)
slilva
2010-10-25, 17:56
jeeeeeee
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai