Šilti Lietuvos sportininkų prisiminimai iš enduro varžybų Ukrainoje

Sunku trumpai nupasakoti, ką patyrėme mums svetingoje Ukrainoje, kur kalnai ir žmonės ilgam paliks šiltus prisiminimus, - pasakojo pirmąją vietą iškovojęs Julius Šimkus, dar prieš metus net negalvojęs, kad rimtai pradės sportuoti.

Tokius ir dar geresnius įspūdžius iš motociklų klasikinio enduro varžybų Ukrainos Karpatuose parsivežę lietuviai dėkojo savo apsisprendimui vykti šių metų rugsėjo 16 dieną virš 1000 km į slidinėjimo kurortą netoli Černivci.

Neišleidome net 100 eurų, o įspūdžių parsivežėmė daugiau nei grįžę iš populiarių kurortų vakarų Europos šalių kalnuose,- prisijungė prie pokalbio Algis Pancekauskas, kuris šį kartą „sukandęs dantis“ važiavo be motociklo. Jo atsakomybėje buvo apžvelgti situaciją su fotoaparatu ir padėti kolegoms ruoštis mums netradiciniame landšafte. 

Kalnuose esančios kliūtys pareikalavo visų dalyvių ištvermės, juolab kad varžybos truko dvi dienas. Prie viso to prisidėjo ukrainiečių svetingumas. Mes nevaldėme situacijos, pilnai priklausėme nuo organizatorių bei draugiškai nusiteikusių dalyvių iš Ukrainos. Vaišingumas jų inkstinktuose. Būtinai ten grįšime kitais metais, - toliau pasakojo Algis.

Paviešėję tris dienas kurorte, pasikrovę energijos į Lietuvą dar ir parsivežėme du medalius. O tai parodo, kad Lietuvoje dirbame teisinga linkme, tobulindami savo įgudžius enduro motociklų kryptyje. Nors mūsų landšaftas bei gamtos suformuotos kliūtys nėra idealus tokio sporto specialistams, tačiau visada turėdami didelio noro jas koreaguojame bei patobuliname.

Lietuvos dalyvių rezultatų lentelė :
Julius Šimkus – 1 vieta ( hobby klasė )
Gintautas Igaris – 3 vieta ( senjorų klasė )
Ernestas Paukštis – 5 vieta ( hobby klasė )
Stasys Armalis – nefinišavo ( hobby klasė )

Laikas.lt

enduro varžybos, sportas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai