10 įdomybių apie sunkvežimius: nuo garo variklių iki skraidančių vilkikų

PARTNERIO TURINYS

@ Shutterstock

Keliuose kone kasdien sutinkame sunkvežimius, tačiau retai kada pagalvojame, kad be šios rūšies transporto ekonomika tiesiog apmirtų. Didžioji dalis prekių parduotuvių lentynas pasiekia būtent sunkvežimiais, tolimųjų reisų vairuotojai gauna vienus didžiausių rinkoje atlyginimus, o šiuolaikiniai sunkvežimiai primena mažus viešbučių kambarėlius. O ką, be šių įprastų faktų, dar esate girdėję apie sunkvežimius?


1. Sunkvežimiai, riedantys Lietuvos ir JAV keliais, labai skiriasi. Taip yra ne tik dėl ilgesnių kelionių, bet ir dėl sunkesnių krovinių. Europoje, anot tarptautinės transporto biržos www.cargo.lt/ atstovų, daugiausiai registruota sunkvežimių su puspriekabėmis, o JAV – didžiųjų vilkikų, sveriančių per 36 tonas: jais pervežama apie 70 proc. krovinių. Šių gigantų šalyje yra beveik 2 mln. Jungtinėse Valstijose sunkvežimių vairuotojais dirba daugiau žmonių, nei Lietuvoje yra gyventojų – maždaug 3,2 mln.

2. Greičio ribojimai JAV taip pat skiriasi, palyginus su ribojimais Europos vairuotojams. Maksimalus greitis, kuriuo vilkikai gali riedėti ES keliais – 90 km/val. Vilkikų vairuotojai, vengdami elektroninių greičio ribotuvų, o su jais – ir baudų, dažniausiai greičio neviršija. O JAV vilkikų vairuotojai greitkeliais gali riedėti net 113–137 km/val. greičiu. Maksimalus limitas taikomas Teksaso valstijoje, tačiau tik nedidelėje kelio atkarpoje.

3. Australijos keliais važinėja tikri kelių gigantai, kur kas masyvesni ir ilgesni už JAV kelių galiūnus. Kengūrų žemyno keliuose dažnai galima pamatyti vilkikus su net 4-iomis priekabomis, o bendras vilkikų su kroviniu svoris perkopia net ir 130 tonų!

4. Vilkikai su kroviniu – mažiau pavojingi. Manoma, kad didžiausią pavojų keliuose sukelia vilkikai su kroviniu, tačiau viskas – atvirkščiai: visos saugos, elektronikos sistemos pritaikytos pakrautiems vilkikams, skiriasi ir jų valdymo charakteristikos, dėl to jie yra visiškai saugūs. Apskritai, elektronikos ir poilsio režimo stebėjimo sistemos ne tik palengvina sunkvežimių vairuotojų darbą, bet ir iki minimalaus sumažina incidentų keliuose kiekį.

5. Apskritai vilkikai yra vieni iš mažiausiai avarijų sukeliančių transporto priemonių. Skaičiuojama, kad į avarijas patenka vos apie 2,5 proc. vilkikų, o iš jų vilkikų vairuotojai 85 proc. atvejų būna nekalti. Juk saugiai pervežti krovinius – jų „duona“.

6. Didžiausi pasaulyje sunkvežimiai gaminami Baltarusijoje. Transporto gigantu laikomas baltarusiškasis Minsko apylinkėse gaminamas sunkvežimis-savivartis BelAZ-75710. Iš viso juo galima vežti daugiau nei 400 tonų smėlio, žvyro, žemių ir kitų birių žaliavų. Sunkvežimis yra dviašis, jis gali važiuoti iki 64 km/val. greičiu, tačiau taupumo sumetimais keliais rieda kur kas lėčiau.

7. Sunkvežimiai su garo varikliais. Maždaug iki praėjusio amžiaus vidurio dar buvo gaminami sunkvežimiai su garo varikliais, tačiau netrukus juos pakeitė transportas su vidaus degimo varikliais. Paskutiniai „garinių“ sunkvežimių egzemplioriai dar 1950-aisiais buvo pristatyti į Argentinos anglių kasyklas. Jose iš viso važinėjosi per šimtą sunkvežimių garo varikliais.

8. Garsioji „Scania“ pirmiausia gamino dviračius. Šiandien žinomiausi – „Scania“ gamintojo sunkvežimiai, tačiau 1891 m. įkurta švedų įmonė pirmiausia gamino ne sunkvežimius, bet dviračius. Apie šią veiklą liudija ir švedų korporacijos logotipas – dviračio žvaigždė, kurioje matyti grifono simbolis. Ir tik nuo XX a. įsibėgėjusi kompanija pradėjo gaminti automobilių detales, variklius, vėliau – automobilius ir galiausiai – sunkvežimius.

9. Egzistuoja ir skraidantys sunkvežimiai. Ar žinojote, kad vilkikų paskirtis – ne tik vietinis ir tarptautinis krovinių pervežimas, bet jie gali ir skraidyti ore? Tą įrodė Gineso rekordininkas G. Godfrey, vilkiku, tiesa, be krovinio, pakilęs net į 50,6 m aukštį.

10. Šiuolaikiniai sunkvežimiai – ne tik maži apartamentai, kuriuose galima rasti lovas, vaizdo ir garso įrangą ar mini virtuvėlę. Skaičiuojama, kad dabartiniai vilkikai yra itin ekologiški: šių dienų vilkikai išskiria apie 60 kartų mažiau teršalų, nei prieš 30 m. keliuose važinėję vilkikai.

įdomūs faktai, įdomybės, sunkvežimiai, transportas

Naujausi komentarai
2023-09-28, 09:34
Sveiki, ponios ir ponai, ar jums reikia finansinės pagalbos? Aš esu Susan Benson. Esu skolintojas ir finansų konsultantas.

Ar jums reikia verslo paskolos, asmeninės paskolos, hipotekos paskolos ar paskolos, kad užbaigtumėte savo projektą? Jei atsakymas yra teigiamas, rekomenduosiu susisiekti su mano įmone. Teikiame visų rūšių paskolų paslaugas, įskaitant ilgalaikes ir trumpalaikes paskolas, paskolas su garantija ir be užstatu ir daug daugiau. Norėdami gauti daugiau informacijos, rašykite mums el. paštu: ([email protected]) arba parašykite man žinutę tiesiogiai per WhatsApp per: +447360502110 ir gaukite atsakymą akimirksniu.

Paskola iš patikimos ir kompetentingos įmonės yra tai, ko jums reikia norint pasiekti savo tikslą. Esame visapusiškų finansinių paslaugų įmonė ir esame įsipareigoję padėti jums įgyvendinti visus jūsų lūkesčius. Mes specializuojamės efektyviausių ir greičiausių struktūrinių finansinių sprendimų teikime asmenims ir įmonėms.

* Kreiptis dėl paskolos galite bet kada ir bet kur.
* Lanksti suma – Jūs nusprendžiate, kiek norite pasiskolinti.
* Greitas tiesioginis finansavimas – gaukite paskolą per 24 valandas nuo patvirtinimo.
* Lanksti 3% palūkanų norma.
* Aukšti patvirtinimo rodikliai
* Lankstus grąžinimas – turite pasirinkti grąžinimo datą, kas savaitę, kas mėnesį arba kasmet 1–30 metų laikotarpiui.
* Paprasta internetinė programa.
* Individualizuotos konsultacijos ir žinios.
* Jokių paslėptų mokesčių

Nepraraskite galimybės dėl finansų trūkumo. Susisiekite su mano įmone dabar, mes galime padėti jums gauti paskolą, nes padėjome daugeliui asmenų ir organizacijų, kurios visame pasaulyje susidūrė su finansiniais sunkumais.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie mūsų paskolos pasiūlymą, atsiųskite mums savo paskolos prašymą per
El. paštas: ([email protected])
WhatsApp: +447360502110

Tarpininkai / konsultantai / brokeriai yra kviečiami pritraukti savo klientus ir yra 100% apsaugoti. Visiškai pasitikėdami dirbsime kartu visų susijusių šalių labui.
2023-06-17, 12:25
Do you want to earn money without investing money. That’s how I started this job and Now I am making $200 to $300 per hour for doing online work from home.
.
.
Apply Now here————->>> www.join.hiring9.com
2023-05-16, 13:04
Aš kentėjau nuo vilkligės ir 2 tipo diabeto daugiau nei 8 metus. Išbandžiau daug vaistų, kuriuos rekomendavo mūsų šeimos gydytojas. niekas negalėjo manęs išgydyti, pagaliau dėl silpnumo ir nuolatinių skausmų tapau priklausoma nuo saugios patalpos ir metformino, supratau, kad gyvenimas tiesiog grimzta ir nebėra jokios vilties. Skaičiau apie žolininką iš afrikiečio dr. Gbogbo jo svetainėje, nusprendžiau pasikonsultuoti su juo per jo kontaktą, kurį gavau iš jo svetainės dėl gydymo vaistažolėmis, nes perskaičiau liudijimus apie jo vaistažoles, kurios gydė kelis žmones nuo įvairių ligų ir infekcijų. svetainėje, po dviejų dienų užsisakau vaistažolių ir po savaitės gaunu jį savo namuose čia, Manitoboje, Kalifornijoje. Po kelių dienų šio augalinio vaisto vartojimo viskas pradėjo keistis, simptomai pradėjo mažėti, po savaitės visi simptomai išnyko visam laikui. Šiuo metu aš sakiau sau, kad nekantrauju baigti dozę, kaip nurodė jis, ir aš visiškai išsilaisvinau nuo visų 2 tipo diabeto ir vilkligės simptomų, kai dozė buvo baigta vartoti po 21 dienos. Vėl pasijutau sveika ir nuskubėjau į ligoninę pasitikrinti, o tyrimo rezultatai patvirtino, kad dabar nesergau diabetu ir vilklige, pasakiau gydytojui, kaip tai įmanoma, ir padaviau jam žolininkės dr. Gbogbo kontaktą. Dalinuosi tai visiems, kurie turi sveikatos problemų diabetu, vilklige ar bet kokia kita liga / infekcija. Norėdami rasti ilgalaikį sprendimą, susisiekite su daktaru Gbogbo. Mano gyvenimas dabar visiškai kitoks, todėl nusprendžiau pranešti visiems apie nuostabų daktaro Gbogbo išgijimą. Susipažinkite su daktaru Gbogbo, žolininku iš Vakarų Afrikos, kad gautumėte gydymą vaistažolėmis, pateikdami toliau pateiktą informaciją.
El. paštu [email protected]
WhatsApp +2347031663661.
„Facebook“ puslapis: https://www.facebook.com/drgbogboherbalcure
2023-05-16, 13:03
Aš kentėjau nuo vilkligės ir 2 tipo diabeto daugiau nei 8 metus. Išbandžiau daug vaistų, kuriuos rekomendavo mūsų šeimos gydytojas. niekas negalėjo manęs išgydyti, pagaliau dėl silpnumo ir nuolatinių skausmų tapau priklausoma nuo saugios patalpos ir metformino, supratau, kad gyvenimas tiesiog grimzta ir nebėra jokios vilties. Skaičiau apie žolininką iš afrikiečio dr. Gbogbo jo svetainėje, nusprendžiau pasikonsultuoti su juo per jo kontaktą, kurį gavau iš jo svetainės dėl gydymo vaistažolėmis, nes perskaičiau liudijimus apie jo vaistažoles, kurios gydė kelis žmones nuo įvairių ligų ir infekcijų. svetainėje, po dviejų dienų užsisakau vaistažolių ir po savaitės gaunu jį savo namuose čia, Manitoboje, Kalifornijoje. Po kelių dienų šio augalinio vaisto vartojimo viskas pradėjo keistis, simptomai pradėjo mažėti, po savaitės visi simptomai išnyko visam laikui. Šiuo metu aš sakiau sau, kad nekantrauju baigti dozę, kaip nurodė jis, ir aš visiškai išsilaisvinau nuo visų 2 tipo diabeto ir vilkligės simptomų, kai dozė buvo baigta vartoti po 21 dienos. Vėl pasijutau sveika ir nuskubėjau į ligoninę pasitikrinti, o tyrimo rezultatai patvirtino, kad dabar nesergau diabetu ir vilklige, pasakiau gydytojui, kaip tai įmanoma, ir padaviau jam žolininkės dr. Gbogbo kontaktą. Dalinuosi tai visiems, kurie turi sveikatos problemų diabetu, vilklige ar bet kokia kita liga / infekcija. Norėdami rasti ilgalaikį sprendimą, susisiekite su daktaru Gbogbo. Mano gyvenimas dabar visiškai kitoks, todėl nusprendžiau pranešti visiems apie nuostabų daktaro Gbogbo išgijimą. Susipažinkite su daktaru Gbogbo, žolininku iš Vakarų Afrikos, kad gautumėte gydymą vaistažolėmis, pateikdami toliau pateiktą informaciją.
El. paštu [email protected]
WhatsApp +2347031663661.
„Facebook“ puslapis: https://www.facebook.com/drgbogboherbalcure
2022-09-02, 21:59
Seksas Pažintys: nemokamos, anoniminės, greitos. Galite įsitikinti patys, čia yra nuoroda--- https://dyx.dk/slyv
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai