Specialybės, kurios greitai išnyks

Svajojantiems apie ateities profesijas, dažnai kyla klausimas, kokią gi profesiją pasirinkti. Pasauliui tobulėjant ir tampant vis modernesniu, pamažu vienas profesijas išstumia kitos, todėl kai kurios specialybės tiesiog tampa nebereikalingos. Negalima sakyti, jog tam tikros profesijos nebus reikalingos, tačiau jos bus pakoreguotos, modernizuotos, gali būti, jog kai kurių profesijų atstovus tiesiog pakeis robotai. Geras darbas, greiti pinigai (hurtige penge), puikus uždarbis, visa tai turėtų išlikti, tačiau kai kam gali tekti pakeisti savo darbo profilį ir tiesiog persikvalifikuoti, norint išsaugoti darbo vietą. Tai, kad kai kurios profesijos bus užmirštos, nereiškia, kad žmonės nebebus reikalingi, tobulėjant pasauliui, jis tampa vis modernesnis, o dėl to, kuriasi naujos darbo vietos ir reikia vis naujų profesijų atstovų.
 
Kasininkai. Artimiausiu metu, prekybos centruose vis rečiau išvysime mums įprastus kasininkus. Parduotuvėms tiesiog nebėra naudinga samdyti žmonių, nes vietoj to, jie gali atidaryti savitarnos kasas, kuriose už pirkinius galime atsiskaityti savarankiškai. Kol kažkam kasininko profesija atrodė svajonė, pamažu tai liks tik prisiminimas, apie kurį ateities kartos girdės tik iš pasakojimų. Technologijos pakeitė mūsų apsipirkimo įpročius, todėl žmogaus įsikišimo reikia vis mažiau. Be to, vis daugėja internetinių parduotuvių, kuriose taip pat nereikia kasininkų.
 
Socialinių tinklų specialistai. Neišsigąskite, socialiniai tinklai niekur nedings, bet jau kol kas. Visgi, socialinių tinklų specialistų pagalbos prireiks vis rečiau, kadangi vis daugiau žmonių patys geba administruoti socialinių tinklų paskyras ir samdyti specialistus tiesiog nebėra prasmės. Kurį laiką, tai buvo puikus būdas užsidirbti pinigų, tačiau pamažu tokių specialistų reikės vis mažiau.
 
Telemarketingas. Palaipsniui, žmonės vis mažiau naudojasi įprastu telefonu, na, bent jau juo naudojamasi mažiau nei anksčiau. Biurai tampa vis modernesni ir ant biuro stalo vis rečiau galime išvysti telefoną, kuriuo tvarkomi reikalai. Taip, čia visuomet yra išmanusis telefonas, tačiau įprastą laidinį telefoną keičia naujosios technologijos. Efektyvesnis būdas komunikuoti ir siūlyti savo paslaugas tampa socialinės medijos bei elektroninis paštas. Telemarketingo profesija tampa vis mažiau reikalinga. Tiesa, ši profesija tikrai neišnyks per vienerius metus, tačiau ilgainiui, tokių specialistų reikės vis mažiau, be to, bus kuriami dar efektyvesni būdai komunikuoti.
 
Kelionių agentai. Internetinio augimo laikotarpiu, atsirado daug naujų galimybių. Dabar galime paprastai įsigyti kelionių bilietus, bei pasinaudoti tinklapiais, siūlančiais kainų palyginimus, todėl galime išsirinkti patraukliausius pasiūlymus. Laikai, kuomet reikėjo trečiųjų šalių pagalbos, norint užsisakyti kelionę jau praeityje. Internetas suteikė galimybę viską atlikti patiems, o dažnai, patys galime rasti kur kas geresnių pasiūlymų, nei tai už mus padaro kelionių agentai. Žinoma, ir ši profesija neišnyks taip greitai, vis dar kuriasi naujos kelionių agentūros, siūlydamos konkurencingas kainas, tačiau vis dažniau, žmonės linkę keliones įsigyti savarankiškai.
 
Artimiausioje ateityje vis mažiau reikalingi bus amatininkai, nes didžiulės gamyklos viską pagamina greičiau, o tai mums kainuoja mažiau. Tiesa, kai kurie itin vertina kokybę, todėl pirmenybę teikia rankų darbo gaminiams, baldams, aksesuarams ir kitiems dalykams, visgi, daugelis žiūri į kainą, todėl renkasi masinės gamybos daiktus, nes jie kainuoja mažiau. Prarandant darbo vietas, žmonės ima svarstyti įvairiausius variantus, kreipiasi į bankus, ieško informacijos apie geriausias paskolas su neigiama kredito istorija (bedste hurtig lån med rki), paskolas neturintiems darbo ir pan. Visgi, taip panikuoti nevertėtų, nes visuomet galima persikvalifikuoti, be to, dažnai esame tiesiog verčiami aplinkybių tai padaryti. Pakeisti profesiją gali būti labai įdomu ir mūsų gali laukti didžiulė sėkmė karjeroje.

karjera, nepaklausios specialybės, profesijos, specialybės

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai