Now Reading
Technologijos šiandien

Technologijos šiandien

Technologijos šiandien

Nuo televizijos, kuri suteikia galimybę žiūrėti filmus, žinias ir kitas aktualijas, iki išmaniųjų telefonų, leidžiančių bendrauti nevaržomai, kad ir kurioje pasaulio vietoje būtume. Nuo naujausių automobilių, kuriuos vairuojame, iki šaldytuvo, kuriame galime laikyti maistą ir jį užšaldyti. Nuo kondicionierių, vėdinančių patalpas, iki kompiuterių, be kurių neįsivaizduojame daugelio darbų. Technologijų pagalba, neišeidami iš namų galime tvarkyti ir savo finansus, bei palyginę įvairių kreditorių pasiūlymus išsirinkti pigiausią greitąją paskola 500 eurų (halvin pikalainaa 500) ar daugiau. Visa tai galime padaryti technologijų dėka.

Technologijos tapo neatsiejama gyvenimo dalimi. Jos yra visur ir tiesiog tampa gyvenimo dalimi, be kurios tiesiog neapsieitume. Nauji išradimai nuolat plūsta į prekybos centrus, o juos šturmuojantys pirkėjai tik ir laukia naujai atsirandančių prekių, kad kuo greičiau galėtų jas išbandyti. Didele dalimi, technologijos prisidėjo ir prie pasaulio tobulėjimo bei raidos augimo. Visa tai labai glaudžiai susiję. Galima pasakyti tik tiek, jog technologijos kardinaliai pakeitė gyvenimą, viskas tapo paprasčiau, greičiau ir efektyviau. Visgi, norint neatsilikti, privalome žengti koja kojon su naujais išradimais ir jais domėtis, nes tai dalis mūsų kasdienybės ir kad ir kaip būtų sunku tai pripažinti, jos yra dalis mūsų gyvenimo.

Reikia pripažinti, kad technologijos mums teikia ne tik geresnę gyvenimo kokybę, jos turi ir tam tikrų neigiamų padarinių. Vienas jų, tai užterštumas. Technologinės įrangos naudojimas sukėlė daugybę taršos problemų. Gamyklos išmeta daug kenksmingų medžiagų tiesiog į vandenį, taip pat dūmai iš didžiulių gamyklų kaminų mus dusina ir itin teršia orą kuriuo kvėpuojame, šie ir kiti faktoriai ne itin teigiamai veikia mūsų sveikatą, tačiau jų išvengti kol kas nepavyksta, tarša tik didėja. Sveikata kenčia ir nuo pernelyg didelio išmaniųjų technologijų naudojimo. Šių technologijų naudojimas neigiamai veikia mūsų akis, psichologiją ir fizinę būseną. Pernelyg ilgas sėdėjimas prie kompiuterio didina nutukimų skaičių, be to, dėl netaisyklingo sėdėjimo kenčia laikysena ir stuburas, mažai judėjimo lemia ir kitas ligas. Vadinasi, viskas susiję. Be to, akivaizdu, jog bėgant metams žmonių regėjimas silpsta, nes mūsų akys nuolat įsmeigtos į monitorių arba telefono ekraną.

Dar viena problema, kuri pamažu ryškėja, tačiau dar nėra tokia didelė, tai nedarbas. Ką tai reiškia? Viskas labai paprasta, tobulėjant technologijoms, dauguma užduočių, ankščiau atliekamų rankiniu būdu, tampa atliekamos automatiškai arba dar blogiau, žmones ima keisti robotai. Gamyba tampa kompiuterizuota, mažėja darbo vietų, viską padaro robotai, vadinasi tai sukelia dar vieną problemą. Kai kurie žmonės tiesiog praranda darbus, o dėl šios priežasties jie ima ieškoti greitųjų paskolų, kurios suteikiamos be pajamų (pikavippi ilman tuloja). Kiek visa tai grėsminga, netrukus sužinosime, nes technologijos nestovi vietoje, kasdien kuriami nauji išradimai lengvinantys mūsų gyvenimus, bet kartu ir darančius juos kiek komplikuotais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beveik viskas ką naudojame kasdien, yra dovana, kurią suteikia technologijos. Nebeįsivaizduojame savo gyvenimo be jų ir įvairiausių išradimų. Visgi, nepaisant to, jog technologijos davė ir dar duos išties daug, tam tikra prasme, jos sukelia ir tam tikrų neigiamų padarinių, kuriuos pataisyti yra labai sunku, o kartais galbūt ir neįmanoma. Visa mus supanti aplinka yra įtakojama būtent naujųjų technologijų, sunku būtų suskaičiuoti kiek įrenginių naudojame kasdien, savo buityje, darbe ar tiesiog laisvalaikiu. Viskas aplink mus tampa šiuolaikiška, modernu ir labai technologiška. Džiugu kad pasaulis nestovi vietoje, tačiau kokia situacija bus po dar 10 ar net mažiau metų, galime tik spėlioti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top