Now Reading
9 patarimai norintiems išsinuomoti automobilį

9 patarimai norintiems išsinuomoti automobilį

9 patarimai norintiems išsinuomoti automobilį

@ Shutterstock

Automobilį išsinuomoti gali tekti bet kam – patikėkite. Nereikia nė važiuoti dirbti į kitą miestą. Pakanka tik suvarius į servisą sužinoti, kad trūksta kažkokios detalės, kurią reikia užsakyti tiesiai iš gamintojo, o tai užtruks kelias dienas. Štai jums ir puiki proga išsinuomoti savo pirmąjį automobilį.


Automobilių nuoma – gana delikatus reikalas, todėl duosime keletą svarbių patarimų, ką daryti ir ko nedaryti ar tiesiog gerai pagalvoti prieš darant.
 
  1. NE, geriau nenuomokite automobilio iš privačių asmenų. Rinkitės nors ir nedidelę automobilių nuoma užsiimančią įmonę, tačiau neprasidėkite su privačiais asmenimis. Tai didelė loterija. Galite pataikyti su automobilio pasirinkimu arba visiškai pralošti. Dažniausiai pralošti, nes asmeniniai automobiliai prižiūrimi kiek kitaip, nei įmonėse, kurioms tai tik verslas. Kas gali nutikti? Gausite automobilį su kaprizais, galbūt techniškai netvarkingą, su kai kuriais savininko asmeniniais daiktais. Loterija ir tiek, tikrai ne visi atvejai bus blogi, bet rizika didelė, kad pasigailėsite vos po kelių valandų važiavimo.
  2. TAIP, kuo ilgesniam laukui nuomojate, tuo paros savikaina mažesnė. Atkreipkite dėmesį į kainas, kurios dažniausiai pateikiamos keliems laikotarpiams. Kuo ilgesniam laikotarpiu nuomojatės, tuo daugiau šansų susitarti ir dėl dar mažesnės kainos tiesiai su vadybininku.
  3. NE, geriau nenurodykite konkretaus modelio. Jei važinėjate tik su Volvo, bus sunkoka surasti panašią mašiną nuomai. Ta pati situacija su Subaru, Mazda, Citroen ar Alfa Romeo. Teks nuomotis populiariausias mašinas – Opel, Volkswagen, Škoda, Honda, Audi ir t.t. Beje, BMW nėra retenybė, tad nebus vargo ją išsinuomoti, kaip ir Mercedes-Benz ar Lexus.
  4. TAIP, nuspręskite pirmiausia dėl automobilio klasės. Šiaip tų klasių yra gana daug, tačiau nuomojamos pagrindinės kelios: ekonominiai automobiliai (maži ir pigūs, dažniausiai 2 žmonėms), kompaktiniai (nedideli, šiek tiek galingesni, didesnėmis kuro sąnaudomis), vidutiniai (dažniausiai nedideli sedanai, skirti 3 žmonėms) standartiniai (dideli sedanai ir universalai, skirti komfortiškam važiavimui ar didesnėms šeimoms), vienatūriai (5-7 vietų automobiliai su erdviu salonu), visureigiai (dažniausiai miesto visureigiai, SUV), mikroautobusai (7-9 vietų erdvūs mikroautobusai kelionėms), sportiniai (galingi sedanai, mėgstantiems pasirodyti), prabangūs (limuzinų klasės automobiliai, dažnai nuomojami su vairuotojais, skirti reprezentacijai ir garbiems svečiams), retro (senoviški automobiliai renginiams). Jei jūsų didelė šeima iš keturių asmenų + šuo, rinkitės vienatūrius. Jei esate vienas, galite laisvai rinktis ir pačius kompaktiškiausius automobilius. Viskas priklauso nuo to, kur ir kaip važiuojate.
  5. TAIP, elektriniai automobiliai yra skirti pasivažinėjimams mieste. Taip pat ir hibridiniai. Jei gyvenate didmiestyje ir ten ketinate važinėti ištisas dienas, pasirinkite elektrinius arba hibridinius automobilius. Mažiau išlaidų, nemokamas parkavimas, leidimas važiuoti autobusų juosta. Tai pagrindiniai privalumai. Jei važinėsite užmiestyje ir tolimas keliones, geriau rinkitės vienatūrius ir standartinius automobilius, kurie yra pritaikyti ilgoms kelionėms.
  6. NE, komerciniai mikroautobusai yra ne tas pats, kas keleiviniai, todėl, jei jums reikia pervežti baldus, statybines medžiagas ar išsikuopti namus, geriau ieškokite komercinio transporto nuomos paslaugų. Tradicinė automobilių nuoma čia jums netiks, nes automobilių statyboms jie nenuomoja.
  7. TAIP, galite būti ramūs – jūsų automobilis bus techniškai tvarkingas. Paprastai nuomotojai rašo kelintų metų gamybos yra automobilis, tačiau iš karto galite suprasti, kad jis bus ne senesnis, nei 3-5 metų. Kodėl tokio amžiaus? Priežastis labai paprasta – automobilių nuomos versle dažniausiai dalyvauja automobiliai, kuriems suteikiamos oficialios gamintojų garantijos. 5 metai yra didžiausias garantinis terminas, kurį suteikia Kia ir Toyota savo automobiliams. Kiti – kiek mažiau, todėl būtent tokio senumo gausite automobilius. Tai labai geri ir šiuolaikiški automobiliai, pritaikyti nuomos rinkai – patvarūs, kokybiški ir ekonomiški.
  8. TAIP, benzinu ar dyzelinu teks pasirūpinti patiems. Paprastai nuomojamas automobilis būna atiduodamas su pilnu baku. Jį grąžinant bakas taip pat turi būti užpildytas. Kiek išvažinėjote, tiek ir papildote.
  9. TAIP, kainas būtinai lyginkite ir ieškokite geriausių variantų. Automobilių nuoma kainuoja gana nedaug, jei rinksitės ekonominės klasė automobilius. Visada gali pasitaikyti įvairiausių nuolaidų ir akcijų, tad vienareikšmiškai sakyti, kad Opel ar Škoda automobiliai yra pigiausi, tikrai negalima. Reikia sekti kainas, ieškoti priimtiniausios ir derėtis su nuomotojais.
 
Tikimės, kad šie patarimai jums padės ir automobilių nuoma bus paprasta ir be jokio streso.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top