Geriausių biuro baldų pasirinkimas

 @ Shutterstock
 
Kad ir kaip nesinori to pripažinti, vis dėlto, daugelis iš mūsų didžiąją dienos dalį praleidžia biure. Tam, kad čia atliekami darbai praeitų kaip įmanoma sklandžiau ir efektyviau, reikia ne tik asmeninės motyvacijos, bet ir patogios darbo aplinkos, kurią gali užtikrinti tinkamai pasirinkti biuro baldai. Į kokius aspektus tuomet vertėtų atkreipti dėmesį?
 
Jūsų poreikiai
 
Pirmiausia reikėtų susirašyti, kiek baldų ir kitų daiktų Jums reikės – tuomet lengviau apsispręsite dėl tam tikrų jų savybių. Nei vienas ofisas neapsieina be darbo stalų ir kėdžių, tačiau ir šie biuro baldai gali būti įvairių skirtingų rūšių, todėl pravartu iš anksto žinoti, kokie yra asmeniniai Jūsų lūkesčiai. Tais atvejais, kai darbo vietoje Jums reikalingas tik kompiuteris, galite rinktis kompaktiškesnius variantus, tačiau jeigu šalia jo įsikurs ir kiti prietaisai, svarbu, kad ir jiems atsirastų tinkama vieta.
 
Renkantis biuro kėdes, labiau imponuoja Jūsų asmeniniai įpročiai, tad turėtumėte apsvarstyti, ar bus reikalingas atlošas, reguliuojamas aukštis, ratukai ir kiti papildomo komforto suteikiantys atributai. Įvairių tipų biuro kėdės ir kiti baldai geromis kainomis parduodami Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje – čia tikrai surasite sau tiksiantį variantą.
 
Darbo vieta
 
Dirbantys ofise dažniausiai turi numatytą darbo vietą, tačiau nepriklausomai nuo to, ar Jums priklauso dalis kambario, ar turite atskirą savo kabinetą, galima pagalvoti, kaip efektyviai išnaudoti visą šią erdvę. Tais atvejais, kai vietos nėra daug, ypač tinka kompaktiško dizaino baldai, pavyzdžiui, siauresnis, tačiau aukštesnis stalas su stalčiais ar mažesnės apimtiems biuro kėdės. Rinkdamiesi šiuos baldus, taip pat turėtumėte įvertinti ir vyraujančios aplinkos interjerą – derindami juos prie sienų, grindų ar kitų detalių, sukursite jaukią atmosferą, kurioje pavyks lengviau susikaupti ir greičiau atlikti visas reikiamas užduotis. Dėl šios priežasties dažnai rekomenduojama rinktis švelnesnius, dėmesio neblaškančius atspalvius, tačiau jeigu dirbate kūrybinį darbą ir Jums dažnai pritrūksta įkvėpimo, įmantresni dizaino sprendimai gali padėti atrasti naujų idėjų.
 
Jūsų įvaizdis
 
Atminkite, kad biuro baldai reprezentuoja Jūsų vykdomos veiklos įvaizdį, tad iš anksto turėtumėte nuspręsti, kaip norite save pateikti aplinkiniams. Formaliai darbo aplinkai geriausiai tiks klasikinio stiliaus baldai, o jeigu norisi pabrėžti savo unikalų mąstymą, tai padės padaryti įmantresnių formų ar ryškesnių spalvų gaminiai. Juos taip pat vertėtų derinti tarpusavyje, kadangi priešingu atveju sukursite ne žaismingą, tačiau chaotišką darbo aplinką, kuri nekels pasitikėjimo klientams ir tuo pačiu neleis susikaupti Jums patiems. Tad kaip ir kurdami namų interjerą, turėtumėte stengtis išlaikyti vientisumą, tačiau taip pat nepamiršti atskleisti savo įmonės identiteto – tuomet Jūsų įvaizdis ir puoselėjamos vertybės bus dar geriau atpažįstamos.
 
Atsižvelgę į šiuos kelis pagrindinius biuro baldų pasirinkimo kriterijus, lengviau nuspręsite, kokia aplinka turėtų vyrauti Jūsų ofise. Svarbiausia, kad šioje erdvėje patogiai jaustumėtės Jūs patys, tad drąsiai galite eksperimentuoti ir išbandyti netikėtus derinius, jeigu manote, kad tai turės teigiamos įtakos Jūsų darbo procesui. Vis dėlto, jeigu į biurą užsuka ir klientai, pasistenkite ir dėl jų – net ir keletas smulkių, tačiau reikšmingų detalių gali tapti sėkmingo kontrakto priežastimi.

baldai, baldų pasirinkimas, biuro baldai, biuro kėdės, Pigu.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai